Kapela o-trek 13/4/2014

Kapela o-trek

Kapela o-trek

Orijentacijski klub Kapela je i prijašnjih godina organizirao u sličnom terminu ovaj oblik treninga za orijentacijsku školu. Tim treningom smo budućim orijentacistima pokazivali razliku između orijentacijske utrke i trekinga. Iako trčimo, koristimo kartu i kompas, glavna razlika je u tipu karte.


Za natjecatelje smo pripremili najbolju kartu ovog područja koju smo mogli naći (PP Medvednica): detaljnija je od planinarske karte, pokriva veće područje od klasične orijentacijske karte, boje su tipične za topografske karte, a simboli na karti su kombinirani s idejom da se svaki potencijalni orijentir na terenu obilježi na karti. Kontrolne točke će biti dodatno opisane.

Dodatna razlika je tip treninga. Kako se, naime, na kraju treking utrka unutar Treking lige, jako često mogu čuti komentari na račun vlastitih orijentacijskih sposobnosti, postaje očito da je potrebno vježbati odabire ruta (varijanti). Vježbajući to oslobađamo se od “bivanja onog koji prati” ili se “šlepa” i učimo procijeniti svoje sposobnosti planiranja i odabira dionica od KT do KT. Score tip treninga je dobra prilika za vježbanje tih kombinacija.

S obzirom na dojmove s tih dosadašnjih treninga, odlučili smo taj treking-trening unutar orijentacijske škole pretvoriti u malo javniji događaj te i drugima pružiti priliku za taj gušt.

Kapela O-trek je trening kraćeg trekinga na koji su pozvani svi koji vole trčanje, treking, orijentaciju i šumu. Lijepa je to prilika za napraviti odličan trening ili provjeriti svoju spremu, osobito zato što je planer staza Gvero koji nam garantira odlično koncipiranu stazu.

Organizator: Orijentacijski klub Kapela

Postavljač staze: Ivan Gverić – Gvero

Datum: nedjelja, 13.4.2014.

Lokacija: PP Medvednica, Hrvatska

Start: 10:00, Talani (kvart Mikulići), početak planinarske staze 9, 289 mnv

Kronometarski start.

Limit: 4h + 1h kazneni. U kaznenom satu: 1min = 3min
Kontrolne točke:

Kontrolne točke: score – 3 obvezne + mnoštvo neobveznih

Perforiranje na karton.

Svi su slobodni prema vlastitoj procjeni skratiti trening te doći na cilj prije limita. U slučaju odustajanja obavezno javiti organizatoru (Gvero 091 540 6605 ili Mony 091 5083 517), da vas ne tražimo po šumi, da ne zovemo GSS i slično.

Starta po jedan čovjek. Iznimno za nesigurne – najviše po dvoje.

http://www.kapela-o-trek.com/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.