No Heroes

the end

the end

Ovogodišnja MedoTrekk ultra je ponovljena staza od 2006. i 2007., kultne “4 x gore-dole”. Ta se staza, do danas, nikada nije službeno izmjerila, pa su nagađanja išla od 45-55km dužine i maksimalno 3.500m ukupnog uspona (plus toliko i silaska, naravno), te je ukupna razlika 7.000m .

KRAĆA PRIČA O OVOGODIŠNJOJ ULTRI MEDO TREKKA.

by Šimun Cimerman

No, prošlog vikenda sam izmjerio stazu GPS-om, napokon. I zbog tog se ne mogu maknuti još i danas, 4 dana poslije. Naime, Mr, Garmin veli: 57 km i 4.500 m uspona (i isto toliko silaska) što je ukupna razlika – 9.000 metara!

Ako je prošle godine bila MedoTrekk Brutala, odnosno, 40 km i 3850 m uspona, ovo je super-brutala! No, nemojte se odmah uplašiti, “Oj, Vi Ultraši koji ćete umrijeti.” Naime, limit je ograničen na 11 sati, a postoje 2 pod limita (vidi instrukcije na www.outdoor.hr) tako da je prvi limit 42km a drugi 50km, pa ako ne dođete do određenog vremena, ne nastavljate utrku – ali ćete biti u poretku iza zadnjeg koji je prošao cijelu stazu.

Ova staza izgleda zaista brutalno, iako je u pitanju Sljeme. No, i sam Šivak, dvostruki pobjednik Treking lige, rekorder 24 sata gore-dole Sljemena (12 gore) i rekorder Velebita 140 (rekord još nije skinut od 2005) veli da je MedoTrekk najbrutalnija utrka Treking lige, bez obzira što je okoliš i podloga najmiroljubivija: nema škrapa, stijenja, šikare, sunca koje te bije odozgo, voda je svakih par km…

No, najzanimljivije od svega je “svemirski” rekord Ivice Brajkovića iz 2006. godine, koji je ovu stazu prošao za 7h i 20min. Šivak je te godine stigao tek 2 minute iza Brajkovića, dok je Rajković stigao 8 minuta iza Brajkovića, pa se šampionski trio našao unutar 8 minuta, što je za ovu stazu nevjerojatno. Sljedeće godine, “Rajković u najboljim danima” uspio je doći do 7h 33min.

Ove godine ne vjerujem da će rekord “pasti”, jer će mnogi koji se odluče na MedoTrekk doći samo sa 2 tjedna razlike od Istra 100 milja, što je nedovoljno za bilo ozbiljniji oporavak. A i ako Šivak ne otiđe na Istru, i ako će se štedjeti, jebi ga – stariji je gotovo 10 godina od onomad…)))
 
Živi bili pa vidili 27.04. kaj bu se to sve dešavalo na Slemenu. Normalno, ako nas i vreme posluži, sam da nije kišice, jer, onda je podloga blatna….

A, da i za kraj priča iz 2007.: popularni treker zvan “Kliker”, kojem u ličnoj karti piše ime “Boris Marić”, ali ga nitko ne zna pood tim pseudonimom iz lične, ovo je bio prvi treking u životu. On se, naravno, kao svi narodni heroji, odlučiobap na Ultru. Stigao je za 14:30 sati, a nakon što je organizator već 3 sata bio sa svim ostalim trekerima na poslijeutrčnom trekerskom druženju u jednoj ladanjskoj kućici podno Sljemena, a kada se, oko 00:30 u noći, pojavio narodni heroj Kliker, koji svoju prvu ultru nikada nije zaboravio. Pa nismo ni mi. Vama se to ne može desiti, jer, limit je ionak 11 sati, pa je Ultra rezervirana samo za “odlikaše”.

Ne bih htio kuriti situaciju, ali, ja mislim da rekord ne može pasti, a ti, moj ultrašu, koji se nećkaš, to ne možeš sašiti ispod 11h…

Profil:

http://www.outdoor.hr/r/i/MedoTrekk_2014_Ultra_profil.jpg

Zemljovid:

http://www.outdoor.hr/r/i/MedoTrek_zemljovid_2014_57km_web.jpg

GPS log:

http://www.outdoor.hr/r/i/MedoTrekk_2014_GPS_log.zip

Upute za “Oj, one koji su odlučili umrijeti”:

http://www.outdoor.hr/r/i/MedoTrekk_2014_upute_Ultra_57km.docx

No Heroes is the sixth album by Converge.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.