Blatersa vol.5 – raspis

Nespeš crew

Nespeš crew

Svaka čast Maya Indijancima (Popol Vuh! Xibalba! Kompliciran solarni kalendar!), ali nema šanse da smak svijeta bude 21.12. jer tog dana u 23.59 starta jubilarna (PETA!) Blatersa.

Dakle, najmasovnije višesatno testiranje zimske opreme za boravak na otvorenom ide i ove godine. 

Noćni zimski prelaz Medvednice s zapada na istok  je jedna od najluđih pustolovina koju si možete priuštiti i ako ste spremni, šteta je ne pojaviti se na startu u Podsusedu (dvorana Sutinska vrela).

Trasa u duljini od 50 km je poznata (Podsused- Gelender- Laz- Zelina), a i ove godine imamo cilj na toplom i dragom mjestu kod Maje (respekt za domaćinstvo!). Velika je vjerojatnost da će se nešto iskemijati i s prevozom suhih stvari do cilja, ako ništa drugo, onda zbog toga što se svake godine nešto uspije izorganizirati.

Kako bi se odužili ljudima koji će se potruditi da svi u Zelini nakon ugodnog noćnog mrcvarenja dođu na toplo i suho, ove godine imamo simboličnu startninu od 30 kn.

S obzirom da je vrijeme svake godine primjereno (lani je bilo i preprimjereno- do tada još nikad nisam vidio brutalno padanje snijega praćeno sijevanjem i grmljavinom), obavezna oprema je adekvatna odjeća (rukavice, kape i sl.), funkcionalna lampa, hrana i tekućina za cjelonoćni boravak u šumi, a poznavanje staze je nužno. Onima koji nisu prešli stazu preporuča se prelazak trase u društvu ili barem šlepanje za nekim tko zna kud ide.

Netko se misli jako naganjati, netko će proći stazu, ali garantira se da nikome neće biti dosadno.

START: Podsused (dvorana Sutinjska vrela)
CILJ: Zelina, Škrljakova ulica br.6, kod Maje – biti će par trakica za siguran ulazak u cilj…
STAZA: Podsused – Grafičar – Gelender (dotaknuti ga!) – Laz – 47 – Zelina
LIMIT: 12 sati

OBAVEZNA OPREMA: čeona lampa, astro folija, mobitel, kapa,  rukavice, vjetrovka
PREPORUKA: SMAND Medvadnica 1 i 1A za one koji ne poznaju stazu, hrana, tekućina…

Prijave na mail: uprigelender@gmail.com – ime, prezime i broj mobitela

Prijave su obavezne i otvorene do 17.12.2012. – 23;59h

Na startu ćemo provjeriti opremu i brojno stanje. Nije baš neka fora da u 7-8 ujutro u Zelini svi skupa dumamo i strepimo da li je netko krivo skrenuo i zapeo u nekom kanjonu u okolici Lipe. Normalno, događaj je underground, ide se na vlastitu odgovornost, organizatora nema i sve kak to već ide.

Uglavnom, ovo je sve za prvu. Za sad je bitno da znate da se ide!

Od Laza do Zeline preko Kladeščice ili Nespeša!

DOĐI!

Ako želite volontirat na Blatersi vol.5,  javite se na gore navedeni mail radi dogovora!
Volontiranje uključuje nezaboravnu noć i jutro u Zelini, gostoprimstvo domaćice Maje, hrana + angažman oko doručka, a za one koji prevoze stvari pokrivanje kompletnih troškova benzina i amortizacije te naravno prihvat i druženje sa promrzlim Blatersijanerima 2012! 😉
Usudiš se!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.