UTMB 2018 – the end

Xavier je elites, Xavier je uvijek kandidat za medalju, najčešće zlatnu, Xavier nije nasjeo na luđački tempo na početku utrke, Xavier je uzeo ponuđeno…za sva vremena Xavier, treće zlato, sjećati ćemo se…
Da je bilo vruće i da je uzeo kockicu leda, Walmsley bi teško izdržao do kraja sa svojom zvrkastom glavom i ubitačnim tempom na startu. Kilian, Zach i ostalo društvo elitesa nasjeli su na “špricu” Walmsleya kao klinci na gumene bombone. Kilian je odmah nakon odustajanja, još vruć, na instagramu “uvalio” alibi.
Dok su amere helićima odvozili sa staze, Xavier je šampionski “krujzao” na stazi, a šampanjac otvorio već u Trientu.

Robert Hajnal (CEP Romania) je najveće i najugodnije iznenađenje, vjerovatno mu ni danas nije jasno da je uzeo srebro na jednoj od najjačih trail utrka ikad. Bilo ga je fora vidjeti kako cijelo vrijeme trčkara u planinarskim hlačicama i kako je na par punktova silovito gurao redbulsiće u ruksak. Luđačko slavlje i za brončanog Gamita koji zadnje tri godine ulazi u top ten na chamonix iventima i ovo treće mjesto mu je vrhunac karijere.

Kod cura nevjerovatan rasplet, odustale su skoro sve koje su u prvoj trećini bile u igri za medalju, pa je iskusna i cro trail zajednici poznata Francesca Canepa uzela zlatnu medalju. U 47. godini i nakon brojnih medalja sa velikih trail utrka, ovo je za nju vrhunac karijere – the best! Srebrnu i brončanu iz drugog su plana uzele španjolka Uxue Fraile Azpeitia i domaća Jocelyne Pauly.

Stomajla sa deset soma je “prava” stomajla, za trekere, ostale stomajle su isto stomajle ali ne kao ove “prave”. Leteći američki traileri se na “pravim” stomajlama najčešće “rasipaju” točno nakon onoliko uspona koje imaju ostale stomajle. Tako je bilo i na utmb 2018, a vidjet ćemo što će biti u budućnosti i da li će se netko od “superstarova” preko bare uspjeti prilagoditi ili osvijestiti kako trekati “pravu” stomajlu.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=156&v=ovxgfYbOBwU

Naši junaci:

253. Tomislav Kapetanović 33:35:17
423. Ivan Videk 36:29:56
917. Zenil Vugrinec 41:27:58
1212. Igor Varga 43:28:12
1515. Jelena Sekelj 45:18:32 – 131. cura
1514. Mario Erdec 45:18:35
1591. Ranko Orehovec 45:34:07
Izidor Jakovčić – withdrawn

Čestitke svima!

UPRI

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.