Western States 2015

WS

Run June 27-28, 2015

Live: http://www.ultralive.net/ws100/webcast.php

Još par dana do starta legendarnog rejsa za koju Hardrock crew veli da su softići. A kaj bi tek reko Laz – Barkley 100 😉

Ove godine opet na startu dobro društvo, iako se ekipa skroz promjenila u odnosu na par godina unazad kad su se na ovoj stazi fajtali Kilian, Krupi, Roes…Olson, Koerner i tam “davno” Jurek. Ne odlazim dalje od Jureka jer smo se u to vreme kad je Gordy trekal igrali sa medekima plišancima, a neki se bome nisu ni rodili.

Favoriti – al jako kratko:

Rob Krar, 14:53 prošle godine kad je zmago i 15:22 godinu prije kad je uzeo srebro iza T. Olsona koji nakon 2 pobjede na WS (2012.,2013.) do dan danas nije došel k sebi. Nešto slično prošel je i Geoff Roess dvije godine prije njega i od tad ga nema! Zanimljivo je da Hal Koerner koji je u ne tak davnoj prošlosti isto dvaput pobjedil (2007. i 2009.), nikad više nije imal neke reze na tom nivou, a mislim da više ni ne trči trke. Jurek je zadnji put pobjedil 2005.

François D’Haene, prošle godine rekord na UTMB, pobjeda na Ultra Trail Mont Fuji  i Diagonale des Fous…ove godine peti na stotki u Australiji. Već je dugo prek bare i trenka na stazi tak da bu valjda štreberski odvrtil tekmu.

Dylan Bowman, prvi na toj istoj stotki u Australiji ove godine…zadnje tri godine na WS sedmi, peti i treći, a ove godine bude zmagal!

Seth Swanson, zaheban lik, drugi prošle godine iza Krara na WS, a usput je tijekom prošle godine rušil i rekorde na par američkih stotki!

Gediminas Grinius – kompić od Sabonisa iz Litve, prošle godine treći na Lavaredu, četvrti na Diagonele des Fous i peti na UTMB. Ove godine pobjedil na Transgrancanariji…opasan igrač za medalju.

Petorka za medalju koja vreba kiks ovih gore:

Julien Chorier (FRA) – Hardrock pobjeda (2011.)  i jedno srebro (2014.), šesti na UTMB 2013.
Ian Sharman – zadnjih pet godina u top ten na WS, najbolje: peti!
I  još: Sonder Amdahl (NOR), Brendan Davies (AUS) i devetnaestogodišnji Jared Hazen (USA).

Kod cura glavna favoritkinja je Stephanie Howe – prošlogodišnja pobjednica (18:01) i osamnaesta ukupno!

REKORDI STAZE: Timothy Olson 14:46:44 (2012.) i Ellie Greenwood 16:47:19 (2012.)

Upri!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.