Gelender Café / Goranski kružok / 6.9. subota

Goraanski Kružok

Nakon burnog ljeta konačno nastavljamo druženja u Gelender Caféu. Prva dva kola ovog neformalnog druženja bila su dobro prihvaćena, a nakon Medvednice i Žumberačkog gorja konobari Gelender Caféa poslužuju na rubu Gorskog kotara.

Obilazi se područje Samarskih i bijelih stijena koje je prije davnih 8-9 godina bilo poprište jakih trekerskih borbi (rezanje Vihoraškog puta koje su pred Brajkovićem izveli Silvo & Bojan i danas se prepričava kao najjača trekerska lukavština izvedena na utrkama).

Okupljanje: 6.9., 6.30, Billa kod rotora; vožnja do Jasenka (izlaz Ogulin, onda preko Bjelskog do ex HOC-a Bjelolasica- RIP). Izdogovaramo se za prevoze, aute i sl.

Trasa: Jasenak- Bijele stijene- Vihoraški put- cijeli prsten MPP-a (Vrh Samarskih stijena- Piramida- Amfiteatar- Ratkovo sklonište)-spust na cestu do 13. km- lagano jogganje natrag do Jasenka.

Tempo kretanja: Gelender Café stil- visoko rekreativno bez vratolomija; Vihoraški put i prsten MPP-a su tu i tam (zelo) zahtevni pa treba paziti

Kilometraža: nepoznata (cca 25 km?), a i nebitna s obzirom na teren koji ne omogućava sprintersko kretanje

Obavezno: voda i hrana za cijeli dan, lampa, primjerena odjeća/obuća (imati kartu je OK – SMAND Bjelolasica)

U slučaju kiše se ne ide jer za obilazak ovog terena treba biti suho, ali u ponudi će biti neki drugi trek tour istog datuma, a info će se objaviti na vrijeme!

Tko dolazi: do 4.9. na uprigelender@gmail.com

UPRI!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.