O Blatersi

Blatersijaner u akciji!

Blatersijaner u akciji!

Svi koji su prošle godine startali iz Podsuseda znaju u što se sve može pretvoriti Blatersa. Start je bio na plus 10 u kratkim rukavima, pa smo kod Jambrišakovog vrela bili blizu nule, a na potezu Grafičar – Gelender zapalo je skoro pol metra snijega praćenog strašnim  sjevernjakom, munjama i gromovima! Kod Laza smo se smrzli, a zadnji makadam do Zeline bljuzgarili.

Blatersa možda ima bedasto i zabavno ime, ali noćnu pedesetku do Zeline treba rešpektirat, pogotovo za one koji će se po prvi puta usuditi startati u Podsusedu. Za sve nove startere evo par uputa sa staze…

Staza je markirana planinarskim markacijama i ide otprilike ovako: Podsused (proizvoljno do Ponikvi) – Ponikve – Grajfova kopanja – Grafičar – Gelender (dotaknuti!) – Hunjka – Ročićeva sjenokoša – Laz – mistjitna staza br.47 – Zelina. Oprez: ne za slap Sopot, Gorščicu, Lipu, Mariju Bistricu…ukoliko ne poznajete stazu pratite nekoga ko poznaje ili koristite karte SMAND Medo 1 i 1a – ima u IGLUSPORTU.

Noć može biti topla, vedra  i suha, ali može biti i kišurina, vjetar, blato do ibera ili snijeg, magla, niske temperature i ostale čari koje zadovoljavaju Blatersijanere. 😉

Magla je posebno nezgodna i vrlo često je pratila Blatersijanere na nekim dijelovima staze, a tada se markacije jako slabo vide pa treba biti oprezan da se ne ode negdje neplanirano. Pred jutro su dosta aktualni posjeti lijepim prigorskim selima poput legendarnog Nespeša, Moravče, Adamovca pa čak i Blaguše! Ako pogodite Nespeš obavezno se slikajte pored table!

Vode putem ima na Jambrišakovom vrelu, Grafičaru (ako pipa nije zaleđena), Zlatnom Medvjedu (ako Buco i Hans tulumare), izvor na putu iznad Gorščice, Sopina catering (ako ga uhvatite na Lazu!). Ostala voda može biti jedino u tenisicama – ne ledi se na niskim temperaturama ili u mjehu/bidonu – ledi se na niskim temperaturama.

Što staviti na noge, koje tenisice, gojze ili koliko čarapa? Ko to može znat, sve ovisi o vremenu…

Minimalizirajte opremu koja će se prevoziti do Zeline i donesite točan iznos za startninu! Ponesite suhe tenisice da baš ne napravimo blatni kaos kod naše domaćice Maje u Škrljakovoj 6 gdje je cilj i prihvatilište promrzlih Blatersijanera.
Potvrda prijave na startu biti će od 23 – 23:45, par minuta sim tam, ali start ne kasni ni minutu! Prevoz do Podsuseda moguće je izvesti autom, HŽ , bus, taxi…a za nazad iz Zeline uvijek bude nekakvih kombinacija autima, ali ziher je Čazmatrans…snađite se!

Uzmite sa sobom obaveznu opremu, pogotovo astrofoliju, pripazite na sebe, pazite na druge i uživajte u najluđoj avanturi na Sljemenu!
 
UPRI!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.