Zelena čistka na Medvednici

blue sky

blue sky

Javna ustanova PP Medvednica pridružila se velikoj akciji čišćenja “Zelena čistka-jedan dan za čisti okoliš”.
Lacko: “Ideja je da se gelenderovci ukljuce u skroz ekstremnom izdanju, na tesko pristupacnim mjestima i s puno posla.” U nastavku je dopis i nadam se da se vidimo u što većem broju!

Zelena čistka provodi se po prvi puta u Hrvatskoj i dio je akcije World Cleanup 2012 i globalnog pokreta Let’s do it! u koju su se do sada uključile 82 zemlje. Akcija „Zelena čistka-jedan dan za čisti okoliš“ odvija se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, a  podupiru je i premijer, naše resorno ministarstvo na čelu s ministricom Holy, Ministarstvo turizma, te povjerenik Europske komisije za okoliš Janez Potočnik.

U subotu 21.travnja 2012. godine Javna ustanova „Park prirode Medvednica“ će na nekoliko lokacija uz volontere, brojne udruge kao što su primjerice UPRI Gelender i  Aikido, HGSS, planinarska društva i lokalna lovačka društva, šumariju Zagreb i nadamo se građane Zagreba, čistiti zelenilo Medvednice. U registru divljih odlagališta prijavljeno je nekoliko lokacija iz Parka prirode Medvednica; to su tvrdokorna odlagališta otpada duž Zelene magistrale i kamenolom Bizek, planinarske staze Bikčević i Leustek, te isto tako, vršna zona od Grafičara do Puntijarke. Cilj nam je očistiti nabrojane lokacije od kojih su neke najposjećeniji dijelovi Parka i, ne manje važno, utjecati na svijest javnosti i naših posjetitelja.

Popis sudionika raste iz dana u dan, pa će se možda proširiti i broj lokacija za čišćenje u Parku, a o svemu ćemo vas detaljno i na vrijeme obavijestiti.

Pozivamo sve zaljubljenike u prirodu, Medvednicu, planet Zemlju da nam se pridruže 21. travnja na velikoj akciji čišćenja. Za desetak dana objavit ćemo točne informacije o vremenu i mjestu održavanja akcija čišćenja, te kontakt osobama iz Parka koji će tog dana koordinirati akciju na pojedinim lokalitetima Medvednice.

Hvala vam unaprijed i lijep pozdrav,

djelatnici Parka!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.