PARA SIEMPRE

Da nema brojki (brojaka?), to ne bi umanjilo doživljaj svitanja na Gipsu i onaj savršeni povratak… Da nema brojki (brojaka?), ja bi se vstrelil (smajlić!). Zašto? Jer bi ovo bilo samo tamo neko 56 kolo JGL  i jedino što bismo mogli statistički zaključiti jest da je luzer kola Brko jerbo je u 4. kolu, 4.4. bio četvrti, iako ga je to četvrto mjesto (zadnji put je tako dobro bio plasiran prije šest mjeseci, također četvrti) lansiralo na (zamislite!) četvrto mjesto ukupnog poretka i ako ne bu bilo ozljeda, moj prijatelj i ja mogli bismo se cijelu godinu trgati baš za to ukupno četvrto mjesto. 
Red je Sonja primijetila da nas je bilo malo, na što je Sablja uzvratio poretkom s legendarnog i teško ponovljivog 6. kola JGL 1 kad nas je bilo pet (5!) (smajlić!)! Mada brojka od 46 Gipsera zbog posvemašnjeg buma Mrak kombe stvarno djeluje mršavo, pogotovo kad se u obzir uzme činjenica “negativnog” trenda u ovoj godini (72-63-52-46), na JGL 5 samo su tri kola zabilježila više jutarnjaka nego ovog jutra, a na prve četiri JGL nijedno!
Premda su vremenski uvjeti bili bolji nego na ledenom trećem kolu, trkači i hodači nekako su bili manje raspoloženi. Samo je jedan (Nikica) išao ispod 40, a nasuprot šest cura ispod 50 u ožujačkom kolu, ovaj put bilo ih je “samo” četiri, no svejedno se skupilo jedanaest osobnih rekorada pa krenimo redom. Redom? Mislio sam random: cure opet rasturaju i potresi u TOP 10 postali su svakomjesečnica. Mateja svaki put u četiri nastupa ide sve bolje i bolje. Ove srijede zaustavila se na 46:26 (1:11 bolje od starog rekorda), prvi put ušavši među tri cure i pomaknuvši se s 10. na 9. mjesto vječne rang liste. Jeka je drugi put u 14 nastupa najbolja cura. Osobni rekord popravila je drugi put u nizu, ove srijede za 14 sekundi, samo šest sekundi slabije od pete na rang listi, Ane J. Eh, da je znala, ali što očekivati od Miss Indolentnost koja ulazi u utrku bez saznanja o vlastitom rekordu, a o drugima da i ne govorimo! C c c… (smajlić koji jezik plazi!) Teta Kolac je, kao i Mateja, u svoja tri nastupa također sve bolja i bolja, ovaj put za više od minute i pol, čime je došla s 9. na 8. mjesto, samo dvije sekunde od Petre Gidak. Pokraj ove tri rasturačice, Paulino vrijeme (47:00) ne djeluje kao nešto posebno, ali to joj je drugi najbolji rezultat! PB je popravila i Red Sonja (za 49 sekundi), pomaknula se za jedno mjesto (s 15. na 14.), a uskoro očekujemo da postane 13. žena ispod 50 minuta. Žana je išla svoj season best (zadnji put bolje od toga prije pola godine), a svojim jutarnjim dolaskom još su nas počastile Mirela, Bo i Mare. Dakle, četiri od deset cura rušile se rekorde. Ujedno, četiri od deset cura prezime počinje sa slovom B. Kad smo kod abecede, nova cura Ana Željezić (59. Gelenderovka) konačno je pomaknula Paulu sa zadnjeg abecednog mjesta ženske osobne statistike.
Osim treće Ane Gelendera, imali smo i tri nova muškića (Slaven, Marijan i Fleš Gordon), što je zaokružilo broj momaka na 150 + 59 žena = 209. Od jutrošnjih 46, skoro 2/3 (30) ih je bilo na prošlom kolu, a još uvijek dvadeset i troje ima sva ovogodišnja kola. 
Muških osobnih rekorda bilo je sedam: Vukodlak se pomaknuo na vječnoj rang listi za najviše mjesta, čak sedam, srušivši godinu i deset mjeseci star PB za minutu i 37 sekundi! Zadnji put je od ovog 11. mjesta bio bolji na 11. kolu JGL 4, upravo prije nesretnog Raba i operacije koljena. Njegov zec T.J. treći put zaredom ruši PB, ovoga puta za 13 sekundi, ali vidi se da on to može puno bolje. Ovo mu je i drugi ulazak u TOP 10 pojedinačnog kola, dok mu je prvi put to uspjelo kad se i prvi put pojavio, a bješe to na davnašnjem 7. kolu JGL 2! Barefoot Gipser Amir svoju je rezu popravio za skoro deset minuta! Pari je još jedan od onih koje je digla Mrak komba. PB ruši drugi put u in a row (za 47 sekundi) uz najbolji plasman (8. mjesto). Dvaput je bio 10., jednom 9., a zadnji put je među deset bio na 10. kolu JGL 4 prije godinu i pol! Sever je svoju rezu srušio za skoro dvije minute! Alen drugi put zaredom, ove srijede za minutu i 20 sekundi. U sedmom nastupu ovo mu je treći put da je završio na 31. mjestu. Pajkan je svoj rekord otprije devet mjeseci popravio za četiri sekunde, konačno se spustivši ispod 45 minuta. Ujedno je i jedini od 11 rekordera koji je uspio pasti jedno mjesto na rang listi (smajlić!). Sva četiri ovogodišnja rezultata i dalje su mu unutar jedne minute!
Od ostalih nezanimljivosti, naveo bih sljedeće: Letz je drugi put zaredom upao u TOP 10, što mu je zadnji put uspjelo prije godinu dana. Kostelić je išao drugi najbolji rezultat pa i od njega u bližoj budućnosti očekujemo PB, a možda i ispod 50, ha? Zadnji put je bolje plasiran bio u 8. kolu JGL 5 kad je i išao lični. Glavonja Štumsi i Tezgić, odnedavni kolege koji i zajedno dolaze na JGL, svoju plodnu suradnju okrunjuju četvrtim dolaskom u nizu, što im je zadnji put uspjelo na JGL 3. Štumsi se ujedno, nakon tri kola outside, vratio u TOP 10, gdje je prošli put bio na 7. kolu JGL 5. Kruti se vratio Gipsu nakon pola godine. Na vrhu čilanje uz pljugice… Kova, ako niste zapamtili, momak koji jedini ima sve nastupe na JGL 1, došao je i na 3. i na 4. kolo, a zadnji put mu se dvaput zaredom omaklo na 5. i 6. kolu JGL 3. Doktor Mikša zadnja je dva kola odgipsao unutar jedne sekunde, dok je čiča Chicar zadnja dva kola završio kao 15. Imali smo i nekaj PW-ova (najgorih osobnih rezultata), a oni koji su mi upali u oči su Vitja (strgan od treninga dan prije) i Androić (čuvao se za trkačku provjeru). Priča godine ostaje Nikica, koji amatere s Gelendera uredno pobjeđuje šepav (ozljeda lista). 
U ukupnom broju dolazaka, Zovko se osamio na 6. mjestu s 32 dolaska, ostavivši Eddieja na 31, koji dolazi na 5. kolo i obećaje rezu ispod 38:26! Kova i Paula jubilarci su s 25, a Red Sonja s 10. 
In a row rubrika sad ima troje na prvom mjestu, naime, Žana i Stamy (‘ko je to, majku mu?!?) stigli su Vožda na 41. Kostelić je jubilarac s 25, što znači da dvije godine nije propustio nijedno kolo. Pajo i Vukodlak su na 13, godinu dana vjerni Gelenderu. Paula je izjednačila Žoleta na 8. mjestu s 18, a Sabljarka Anu G. na 10. mjestu sa 17. Maja 5 propustila je nakon 5 dolazaka zaredom, a Ana G. nakon 17 u nizu (bem ti novi pos’o!).
Poseban gelenderovski pozdrav ide Boju Parisu, Paletu i Vidi koji kreću ranije, a ovaj put pridružio im se i alergični Zovko!
Inače, često pričamo kako je Gelender zakon i gotovo da nikog nisam čuo kako tvrdi suprotno, no brojke ipak govore same za sebe. Ako se 69 ljudi, trećina svih Gelenderovaca, pojavilo samo jednom i nikad više, izgleda da Gelender baš i nije neka fora (smajlić!).
Kaj se mene tiče, GELENDER PARA SIEMPRE!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.