Že100ko Trail – info 2

Že100ko Trail

Že100ko Trail

U nastavku vam donosimo nove infose sa staze Samoborsko – Žumberačke avanturice. To su ujedno i upute koje ćete uz brojeve moba svih igrača dobiti na polasku iz Samobora. Uz trailere ide i bajkerska sekcija, ali za njih ne znamo da li će krenuti zorom ili nešto kasnije…

PAR CRTKI ZA ISKORISTITI

Staza je markirana i život je lijep, ali tu je par detalja gdje treba malo pripaziti (posebno oni koji su na terenu po prvi put):

  • Nakon izlaska iz Jarušja (nemojte otići u  Noršić selo, halo!) i prolazaka kroz kombo šuma-livade (Orto) slijedi kratki strmi spust do makadama. Skretanje lijevo na početak spusta neki put se baš ne vidi (neugažena trava), pa upri pogled. Nakon silaska na makadam jako brzo ide skretanje preko potoka lijevo gore za Šimrake. Po završetku uspona i dolasku u Šimrake odmah na prvom raskršću desno. Nakon 100-200 metara oštri lijevi zavoj i onda po markaciji kroz šumu.
  • Koliko god izgledalo primamljivo, po dolasku u Gornju Vas NE idite stazom broj 70 nego tabanajte po asfaltu do zadnje kuće u Petričkom selu. Tada s ceste desno gore kraj kuće i dalje stazom (markirano je).
  • Molim, od Pliješa do Gere bez skretanja u Sloveniju… hodate po državnoj granici pa nemojte biti nestašni.
  • Od stupa na Geri vratite se natrag do livade Maličev krč i spustite se stazom 59-61 do Boljare i dalje markiranim putem do Sošica. Od Maličevog krča do Boljare staza par puta sječe makadam. Te kratice su markirane, ali ako ih i fulate, nije problem jer do Boljare dolazite začas.
  • Iz Sošica (gostionica navodno radi!) cestom skroz do glavne „žumberačke ceste“ (kod kamenoloma; malo prije ulaza u Hartje). Dakle: PRIJE TOMAŠEVCA, KEKIĆ DRAGA JE OBAVEZNA ZA PROLAZ, A  OD TOMAŠEVCA DALJE RAVNO CESTOM… NE RADIMO „V“ TJ. NE IDEMO ZA GRGETIĆE.
  • Sa Zečaka obavezno na makadam za Dragonoš– nemojte se spuštati u rupu na Jankov mlin!
  • Koga uhvati noć, vjerojatno će biti u zoni od Japetića do cilja, a tamo su staze poznate i dobro označene, pa je i manevriranje jednostavno.

 

        RASPIS JE TU: Že100ko Trail 31.3.2012.

        PRIJAVE NA: uprigelender@gmail.com, ime i prezime + mob.

        POPIS PRIJAVLJENIH do 13.3.

  1. Vedran Benavić-Beny
  2. Ivan Mučnjak
  3. Vedran Sabljić
  4. Mirela Ljevar
  5. Ivan Ferenčak
  6. Damir Ćurić
  7. Ivan Posinjak
  8. Božena Buršić
  9. Batica (nisam!)
  10. Paula Vrdoljak  MTB
  11. Tomislav Pandža
  12. Krešimir Turkalj
  13. Ivan Pećina
  14. Hrvoje Barić
  15. Nenad Šimunko
  16. Dubravko Sever MTB
  17. Renato Požgaj
  18. Mirjana Kolac MTB

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.