JGL 6 – 3. KOLO – SAMO DA JE SRATISTIKA

Opet ne znam kako nazvati ovaj tekst jer mnoge su ga stvari obilježile… “Vožd NIJE stigao!” (http://www.youtube.com/watch?v=LXlAzyJ_jfE) ili “Kad narastem, želim biti kao Nikica!” ili “Nikolina rules!” ili “Žene rasturaju!” ili “Die another day!” … Još jedno plodno kolo! Sedamnaest osobnih rekorda (jedan manje od dosadašnjeg rekorda). Nikica prvi put ispod 37, naravno da je i dalje treći svih vremena, sad je preostalo samo osam rezultata boljih od njegovog, a idealni uvjeti tek dolaze. Nikolina postavila drugi ženski rezultat svih vremena! Sedam od dvanaest cura koje nisu bile prvi put išle su osobne rekorde i to prilično nevjerojatne, prava eksplozija! Vođa propustio JGL prvi put otkad se pojavio, 41 kolo zaredom!!! Ne smijemo zaboraviti zahvaliti Janku na prijevozu stvari u ovo ledeno jutro, zapisivanju rezultata i prijevozu bolesnih natrag do parkinga. Pozdrav i Borisu Paju koji je došao na parking, ali nije krenuo. Sretno i vidimo se u travnju!
Opet smo startali nekoliko metara prije uskog grla pa su Brko i Štumsi ponovo popljugali! Tataaaaaaaa, bumo pomaknuli taj start ili ne?!? 
Bješe to još jedno savršeno jutro! Vjerojatno najhladnije ožujsko otkad je lige, vrijeme i podloga idealni i konačno svitanje na uzbrdici i, kao i uvijek, povratak koji daje dodatni začin svemu ovome. Teško je odabrati savršeni trenutak svakog kola JGL… Recimo, puno je lakše to učiniti u pjesmi (kako bi je Mukki nazvao) gospođice Ciccone “Die another day” iz James Bonda (Horvat. Majda Horvat.) – kad izgovara Sigmund Freud – prvo nešto između s i z, onda onaj nazalni m i n (možda je bila prehlađena) – to je bio vrhunac pa začin na kraju kao smiraj – frojd… 
Uz šest novih (Nikolina, Mare, Majda, Frane, Domagoj P. i Čavlina), Gelenderovaca sad ima 205 uz 58 cura i 147 muškića. S 52 jutarnjaka, ovo je drugo najbrojnije kolo izvan Mrak kombe. Prva tri ovogodišnja kola bilježe više nastupa negoli šesnaest kola JGL 1 i JGL 2 zajedno! Ujedno smo imali i najviše cura ove godine (15), dok ih je na prva dva kola bilo 14. Ove godine bilo ih je 20, muških 71, ukupno 91. Od spomenutih 52, čak 39 bilo ih je pohodilo i prethodno kolo!
U ukupnom poretku još uvijek imamo pet ljudi s nula bodova, a Zovko je u trećem nastupu uspio uhvatiti prvi bod!
U ukupnom broju dolazaka taj isti Zovko je na šestom mjestu izjednačio Eddieja (31), a jubilarac Vukodlak na jedanaestom mjestu Žohara (25). Imamo i troje jubilaraca s 20. dolaskom (Maja 5, Pajkan i Suhi) te dvojicu s desetim nastupom (Oli i Mario K.).
U In a row rubrici dogodili su se istovremeno šok, nevjerica, rezignacija i konsternacija (na žalost po Štumsija, ne i opstipacija pa je kod trećeg stupa skrenuo na obavljanje velike nužde!), jer Vožd (http://www.youtube.com/watch?v=LXlAzyJ_jfE), pobjednik JGL 3 i osvajač još dva srebra, koji nije propustio nijedno kolo JGL (41 zaredom) otkad se prvi put pojavio (6. kolo JGL 2, listopad 2008.), nije startao… Taj je (ne)događaj jubilarcima Žani i meni (40) dao priliku da ga izjednačimo u sljedećem kolu, a Zovka promovirao na treće mjesto u rubrici Trenutno (27). Letz jubilira s 25 (dvije godine bez izostanka!), Mikša s 13 (godina bez izostanka), a Chici s 10! Osim Vođe, niz je prekinuo i Boj Paris (12), iako je bio na parkingu, te Alen (di si?) i Eddie (6). Noooormalno, gazda Eddie je napravio svoje za ovu godinu i polako kreće s tempiranjem forme za MK VI…
A sad malo osobne statistike… Od nove jutarnje čeljadi, najveći bum napravila je Nikolina. Priupitah je uoči starta pada li danas ženski rekord, a ona će da ide lagano. Super! Međutoa, kad sam negdje na polovici staze začuo ženski glas, dobio sam živčani slom, ali nekako sam se uspio othrvati ili je Nikolina ipak išla lagano ili mi se smilovala, a i promašivala je stazu. Epilog: drugi najbolji ženski rezultat svih vremena, samo sedam sekundi od Veronikinog rekorda iz 2007. Ujedno i peto mjesto ukupno, najbolje otkad je JGL postala masovka. Iz underground vremena, Veca ima dva četvrta i jedno peto mjesto, a Petra Gidak jedino apsolutno postolje (treće mjesto u 7. kolu JGL 2, studeni 2008.)!
 Osobni rekordi: Paula je rekord star devet mjeseci skinula za dvije minute, što je prilično nevjerojatno na ovom nivou! Time je na vječnoj listi došla sa 6. na 4. mjesto, sekundu ispred Ane Ješovnik. Jelena je treći put u 13 nastupa izvan TOP 3, a rekord otprije šest mjeseci skinula je za minutu i 45 sekundi i došla sa 7. na 6. mjesto. Također nevjerojatno na ovom nivou! Mislim, kaj ste radile do sad? Nije valjda da vas je tol’ko digla Mrak komba! Kolac je u drugom nastupu skinula dvije minute, ali zbog Nikoline i pala za jedno mjesto (9.), dok je Mateja svoj skinula za tri minute i s 12. došla na 10. mjesto. Četiri cure među 20, šest među 25! Crvena Sonja je isto šest mjeseci star PB skinula za dvije minute i skočila s 19. na 15. mjesto, a Majda je sletjela na 17. Nakon osam mjeseci vratila se Nina i skinula osobni za minutu i pol, a novi rekord ima i Ivana D. koja se u drugom nastupu poboljšala dvije i pol minute. Ana treći put u 17 nastupa nije prva, a još su nastupile Mirela i Mony.
Momci: Ivo Androić je unatoč luđačkom startu lični skinuo za 2:50 (skočio s 56. na 37. mjesto), a sedmo mu je mjesto uvjerljivo najbolji plasman (do sada triput 18. i jednom 20.). Jazz je PB ubio za dvije i pol minute (s 36. na 24.) i prvi put je na postolju. Za tog jazu bit će još puno postolja, a ove godine mu prognoziram rezu ispod 38, ako ne i bolje… U svom drugom nastupu i Amir je išao dvije i pol minte bolje nego prvi put. Lino je rekord iz prošlogodišnjeg svibnja poboljšao za 13 sekundi i pomaknuo se sa 16. na 14. mjesto vječne rang liste. Ovo mu je i prvo drugo mjesto, do sada je četiri puta bio treći. Cohi je personalni rušio drugi put u nizu, ovoga puta za dvije minute, što ga je sa 79. spustilo na 66. mjesto. I Pari je na krilima Mrak kombinejšion skinuo pola godine stari osobni za minutu u pol (s 54. na 44. mjesto). Rzaunek se u drugom gelenderovanju popravio sedam minuta (sa 110. na 93.). Nikica je skinuo “samo” 29 sekundi (prvi put ispod 37) i pobijedio treći put u četiri gipsanja (drugi put zaredom) te se prometnuo u glavnog kandidata za ukupnog pobjednika JGL 6. E, Nikica, Nikica… Šta reći? Za skoro dvije i pol minute svoju je rezu poboljšao i Turkalj te Zeger za tri i pol minute u drugom pojavljivanju na The Gipsu. 
Od ostalih nezanimljivosti, spomenut ću sljedeće: osim što je sretni jubilarac, frapantna (what a word!) je činjenica da je Vukodlakovih zadnjih jedanaest (11!) nastupa ugurano unutar dvije minute i dvije sekunde! Štumsi je prije ove srijede zadnji put tri nastupa u nizu imao još na JGL 3, isto kao i Tezgić, kome je ovo najbolji nastup u zadnja 22 mjeseca. Ferro se nakon dvije godine pojavio na nekom kolu JGL koje nije u sklopu Mraka. Letz-Go se nakon pet mjeseci vratio u TOP 10 i ispod 44 minute. Kovina apstinencija trajala je sedam, a Paletova (prvi Hrvat koji je završio UTMB!) jedanaest mjeseci. Pajkanova tri ovogodišnja gipsanja su unutar 46 sekundi! Suhi je nakon tri puta unutra, outside TOP 10, tek drugi put u zadnjih 13 nastupa. Nakon devet nastupa ispod, išao je preko 45 minuta uz najgori plasman nakon GUG-a prije dvije godine i dva mjeseca. Osim spomenutih, nastupili su Marović, Trodupli, Kostelić, partijaner Turk, Pandža, iVsha, Sablja i Se(r)ver…
JGL rula! C ya in 4 weeks bros and sistaz!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.