Western States 100M – cure

ws100w

ws100w

Prije najave favorita Velebitske stotke, da ukratko predstavimo nekoliko cura/žena koje će se fajtati za pobjedu na Western states stomajlerici. Neke od ovih cura često se uguraju u ukupni poredak među desetak ili dvadesetak najboljih. Prošle godine na WS100 pobijedila je kanađanka Tracy Garneau 19:01:55, bila je dvadeseta ukupno sa 4 sata zaostatka za prvim (Roes), a prvih pet cura bilo je u razmaku od nekih pola sata, sve su bile u prvih trideset ukupno.
Tko su one:

ws1

ELIZABETH LIZA HOWARD – zovu je “ultra mom” – vidi fotku, prvi puta na WS 100 i odmah prvi favorit za zlatnu medalju. Ove godine ima tri rejsa, sve tri pobjede i to na 50M, 100KM i 100M. U zadnje dvije godine trčala četiri stomajlerice i sve pobijedila, među njima  jaku i razvikanu Leadville trail 100M. Ove godine pobjeda je bila u veljači na stomajlerici Rocky Raccoon sa 15:33:09 – četvrta ukupno!! Mogla bi se ubaciti u top ten ukupnog poretka…

ws

MEGHAN ARBOGAST – pedesetogodišnja veteranka i legenda američkih ultra, već petnaest godina po trkama. Prošlogodišnja državna prvakinja na 50milja – trail, 100km – cesta i 100km – trail. Prošle godine druga na WS100 sa 19:15:58. Ove godine ima drugo mjesto na Miwok 100km (iza Pam Smith) i treće na Way To Cool 50KM. Teško će do zlata, ali medalja bi joj trebala biti u đepu!

w

PAM SMITH – prošle godine deseta, ali zato ove godine upada među glavne favoritkinje za medalje. Pozvana u  američku reprezentaciju za svjetsko prvenstvo na 100km u rujnu, Nizozemska. Uz nju su Meghan Arbogast, Annette Bednosky, Devon Crosby-Helms i  Kami Semick. Ove godine ima super rezultate, na pet utrka imala je četiri pobjede (tri na 100km i jedna na 50km) te jedno drugo mjesto (50km), a najveća pobjeda je prije mjesec i pol na Miwok 100km – 9:39:57. Koliko su utrke na takve duljine različite po usponima i silascima vidi se i po rezultatu 7:53:17 koji je otrčala na Mad City100km. Dakle, dvije stotke, dvije pobjede i dobrih sat i pol razlike u vremenu.

KAMI SEMIK – svjetska prvakinja na 100km iz 2009. U zadnje tri – četri godine većinom je pobjeđivala gdjegod se pojavila, a to su bile trke do 100km. Prošle godine nastupila je na Vermont stomajlerici i bila prva žena i ukupno treća!! Reza: 16:42:32, malo više od pola sata iza prvog…ove godine je manje trčala te ima jednu trku i to na 50milja gdje je bila druga…

NIKKI KIMBALL – prva stomajlerica bila je prije sedam godina na WS100 i odmah je pobijedila, nakon toga ima još par pobjeda na Western States…prošle godine brončana. Ima najviše iskustva od svih cura na ovoj stazi, a i općenito na stomajlericama. Ove godine dvije utrke na 50 milja – jedna pobjeda i jedno drugo mjesto. Sigurno u borbi za medalje…

TRACY GARNEAU – prošlogodišnja pobjednica ali teško da može to ponoviti i ove godine. Malo je trčala ove godine i ne zna se u kakvoj je formi, al prošlogodišnja pobjeda sigurno je svrstava u favoritkinje za zlato…će da vidimo!

Ostale koje mogu u borbu za medalje redom su: Anita Ortiz – ne zna se da li trči, ali ako dođe sigurno je opasna, pobjednica od prije dvije godine. Annette Bednosky – još jedna veteranka u stomajlerskom svijetu, pa Caren Spore i Devon Crosby-Helms.

UPRI!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.