Klekovina

rmt

rmt

Risnjak već neko vrijeme uživa kultni status na treking pustolovnoj sceni, a svake godine  kult je sve jači i jači…
Od tam dolaze najlegendarnije trek priče koje se prepričavaju još od 2005. kad je bilo prvo izdanje. Ovogodišnje sedmo izdanje palo je na 11.6., isti datum kad je bila i ta prva trka.

Jučer je bilo baš ovak kak je Bojan rekao: “Upri ili umri. Za Risnjak svakako važi.”

Jučerašnji pregled situacije na terenu:

Uspon na Medvjeđa vrata, a onda na divljaka do Viljske ponikve (ogromna i duboka rupa),koja je na karti kod markirane staze koja ne postoji! Iz ponikve prvi brutalni uspon van.

Na Cajtigama je standardno Čevap sa pljugicom i đozama, a od tam sigurnom varijantom na vrh Treska!! Do vrha kratka stijenovita brutalka. Ne znam da li je i kad netko bio na tom vrhu prije Elvira dok je postavljao kontrolu. Po stijenama na divljaka dole, pa neki azimut prek livada do makadama kojim smo išli i prošle godina do Živenjskog puta.

Živenjskim putem uspon prema Vidlju, al ne i na Vidalj već prema vrhu Osoje – ali kt nije Osoje već vršić pored! Do gore isto nema staze pa je uspon kratka brutala kroz šumu i po stijenama…

Od vršića na livadu Kacje i azimut prema mjestu gdje je ostavljena voda na stazi – kt voda je bila neobavezna kontrola – orijentacijski nezahtijevno!:)

Nakon vode još malo ravno i onda kreće:

1. brutalni uspon na Planinu
2. upri uspon na Guslicu
3. brutalka na bezimeni vrh u klekovini!!! Tam nitko nikad prije nije bio!
4. Za kraj Cajtige – vrh Risnjak 1528m

Na kraju opet spuštanje po mraku do Crnog luga, to nemerem nikak izbjeć…

Ispalo je nekih 3500 uspona, teren je bio standardno zahtjevan, a još k tome i dosta stijenovit, pa malo i  klekovit…inace kretanje kroz klekovinu je obavezno četveronoške s tim da su ti noge na granama, a ne na zemlji i sa rukama se povlačiš prema naprijed. Brzina kretanja je otprilike 2 do 3 metra u minuti!

Za kraj čestitke pobjednicima, a to su redom: Darija, Ivana i Mirela kod cura, te Bojan, Pešić i Mukki kod dečkića te svim finišerima. Reze budu na Ad natura linku u decnoj koloni ledo…

Iz arhiva Risnjak Mountain Treka:

Dok je Risnjak bio u trek ligi, svaki pobjednik RMTa na kraju je bio pobjednik treking lige. Da li će ove godine pobjednik Risnjaka biti i pobjednik treking lige?

Vaš p.o.s.

UPRI!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.