V 140+

U dugometražnoj ponudi Gelender Cafe branda stvari su jasne: Že100ko je dug i dosadan trek, ali V140+ je još dulji i dosadniji. Na rubu podnošljivosti. Vrijeme prolazi sporo kad ne gledaš na sat (a brzo klizi kad gledaš na sat i ganjaš „rezultat“); makadami, raster stijena, šume i livada, medvjeđi izmet, tišina, a Senj je daleko.

V 140+, taj mistični trek monolit opet je u igri za strpljive i uporne. Ako prihvaćaš poziv, 30.5. u 00.01 na parkingu u Paklenici nakratko zažmiri, stegni ruksak, duboko udahni, odbaci sve misli i kreni. Startnine nema, a staza je pokrivena planinarskim markacijama do kraja asfalta iznad Oltara.
Imaš… hm… valjda 45 sati za dolazak do Senja (izaberi jedan od 3 cilja: kula, plaža ili centar). V140+ je slobodan trek događaj pa možeš krenuti i u nekom drugom bliskom terminu, samo javi na vrijeme.
Hrana dostupna iz svog ruksaka i u hostelu u Baškim Oštarijama, a voda vjerojatno dostupna na nekoliko mjesta (budi oprezan/na u kalkulacijama!). Obavezna oprema: lampa s dovoljno pogona, primjerena odjeća (staza nije nudistička) i obuća (barefoot po izboru) te sve ostalo što ti treba.

Obavezno smirivanje svih unutarnjih/osobnih turbulencija barem 7 dana prije polaska.
E da, staza: parking Paklenica – Ivine Vodice – Vaganski Vrh – Rujno – Stap – Panos – Šugarska duliba – Ramino korito – Baške Oštarije – Zavižan – Oltare – Rončević Dolac – Senj. Jednostavna trasa bez začkoljica i zamki. Na ruti ima nekoliko uspona i nekoliko spuštanja.
Organizacije nema, svatko hoda na svoju odgovornost. Tko nije bio, dolazi, a tko je bio, dolazi ponovo.
Nema dodatnih informacija.
Iskazivanje interesa i ozbiljne ponude do 20.5. na mail uprigelender@gmail.com.
Dođi zbog staze, ostani zbog sebe. Sporo zauvijek & UPRI.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.