ŽE100KO IX: (PR)OGLAS

Nažalost, Arriva je i ove godine otkazala bus Umag-Labin s predviđenim polaskom ispred dvorane u Umagu 9.4. oko podneva, ali nema suza jer ima mjesta na parkingu Vugrinščak. Ove godine Že100ko uz dozvolu nadzornog odbora Hyper Trail Space Inc. ulazi u predviđeni termin 100 milja Istre (i usput na stazi slavimo Dan planeta Zemlje koji nam je u kalendaru malo kasnije).

Poznato je kako je Že100ko događaj na kojem nema mjesta za loše vibracije. U ova turbulentna vremena je važno ostati razuman i razumno djetinjast te imati dobar vid zatvorenih očiju, a zaboravljeni i predivni Žumberak je idealna lokacija za povlačenje.

95 km tihe staze (“…meni treba zvuk tišine, u njemu je korak lak…”) s ponešto visinske razlike, bez tenzija i umjetnog bildanja ugođaja, a na nekim mjestima i bez signala mobitela.

UPRI Gelender te zove na kvalitetan trek i daje ti ruku: stisak nije baš jak, koža je lagano naborana i prsti već pomalo drhte, ali imaj razumijevanja jer tek se uhodavamo u veteranskoj kategoriji.

Trebaš znati samo ovo:

  • krećemo 10.4. (subota) u 0.01 iz Samobora, parking Vugrinščak, a vraćamo se istog dana na isto mjesto, limit 24h
  • cijela staza je markirana, GPS zapis je dostupan za šaku bitcoina na Dark webu, a trasa je ista kao i na osmom izdanju: Vugrinščak – Hamor – Slani Dol – Dragonoš izlaz – Jarušje – Šimraki obilaznica – Kordići – Gornja Vas – Grič – Ječmište – Pliješ – greben – Sveta Gera, stup- Boići – Sošice – slap Sopot – Ječmište – Grič – Kalje – Draganov mlin – Brisalo, kanjon – Pećno – Zečak – Dragonoš ulaz – Šoićeva kuća – Oštrc vrh – Palačnik – Vugrinščak. Kakva super staza!
  • voda: Grič špina, Sošice kod Radića ako će raditi, Dragonoš ulaz- Brko kombi tko ga ulovi, Oštrc dom
  • izaberi optimalan tempo kretanja i uzmi sve što ti treba (hrana, mobitel, lampa, piće, primjerena oprema…)
  • tradicionalni slogan: Samoćom protiv usamljenosti, rekreacijom protiv sporta.
  • prijave do 4.4. na mail: uprigelender@gmail.com (ime/prezime, mobitel)

Slobodno i zauvijek sporo))))).

UPRI.

“P” kao Pećno: P – YouTube

P.S.

Moguće je da ćete na dijelu staze sresti ekipu s neke od utrka koje su u tijeku u isto vrijeme i koje nisu otkazane. Uglavnom, ako naiđete na društvo koje je na trasi Madaripur- Tomaševci -Bonn (trail; 3 ITRA boda) ili Al Qadmus-Dortmund (total trek), propustite ih jer imaju opake limite.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.