JGL XIII – rezime (franc. résumé) by Poljo (Gelender Reze)

Došlo je ono doba godine kada se podvlače raznorazne crte pa je red da podvučemo i jednu nakon još jedne završene sezone. Pa krenimo.

Trinaesti ciklus završen je zaključno s 148. kolom ukupno. Iako je ovo trinaesta sezona i dalje privlači znatiželjnike željnih “jurnjave” krmeljavih očiju te ih se ove godine pojavilo novih 50. S novima, ukupna brojka natjecatelja zaustavljena je na 576 osoba koji su barem jednom bili dio jutarnjeg rituala.

Zbirno

Kroz dvanaest odigranih kola prodefiliralo je 164 pospane duše od čega 45 cura i 119 dečki. Najviše natjecatelja, zahvaljujući Mrak kombi, bilo je u drugom kolu i to 68, a najmanje u zadnjem sezonskom kolu kad se skupilo skoro upola manje, tj. 31.

Top izbivanja

Mario Koštan se pojavio nakon 60 kola i to na petom kolu (zadnji nastup 7. 5. 2014.), a kod žena naviše je izbivala Andreja Sarić (aka. Dea Rožić) te je svoj drugi dolazak ikad ostvarila nakon 48 kola (zadnji nastup 1. 7. 2015.) i opet u sklopu Grend Sljema.

GUG

Ove godine su se zvijezde poklopile te je prva srijeda u mjesecu pala na neradni dan pa se išlo na izlet van domicilnog brda iliti Gelender u Gostima. Domaćin GUG-a bila je Sveta Gera i to kolo je ušlo u anale nastupom, najmlađeg ikad, Koste Oreškovića (2018. godište), koji je u cilj ušao prije tate pobijedivši ga za prsa.

Superteška kategorija (100+)

Nizaši i dalje jašu pa je Golec dogurao do 118 nastupa u nizu (131. ukupno), Marović ga prati u stopu sa 115 od svojih 115 pojavljivanja. Kostelić je na 110 u nizu od svojih 119 ukupno. Na začelju je Mikša koji kao ni Marović nije propustio niti jedno kolo otkad je krenuo gipsati te je skupio 106 nastupa u nizu i ukupno.

Spomenimo ovdje i Sabljonija koji je apsolutni rekorder u broju dolazaka i njegova brojka je stala na 141 što će reći da je propustio samo sedam kola otkad je lige.

Rezultat sezone

I petu godinu zaredom dva imena se ponavljaju – Gračan je postavio rezultat sezone u muškoj kategoriji (33:38), a Maja u ženskoj (42:30).

Tko je bio u formi

Ante Vuković je ove godine neprikosnoveni vladar rubrike osobnih ostvarenja jer je pet puta unutar sezone popravljao svoj PB – krenuo s 47:49, a dogurao do 41:27. Kod curički, Bani je pobijedila najbolju sebe čak tri puta s 54:17 do 53:18.

Taksativno navedimo i ostale koji su barem jednom rušili svoje najbolje ostvarenje: Ivana Budimir,

Bruno Stanoković, Ivan Radić, Jergovića, Gvero, Petra Kulić, Skočić, Špehar, Jakša Krišto, Steinbauer, Ivan Pravdić, Matija Marić, Sara Cobol, Živko Grčić, Thomas Kezele, Martina Lukežić,

Danijela Horvat, Matej Ivančić, Đogolović, Beata Glinska, Dobriša Dobrenić, Bojan Kuljić, Dario Z, Tomislav Kožić, Domagoj Jezl, Tomislav Đurenec, Marijo Vranaričić, Darko Doko, Luka Ištuk, Dragutin Oreški, Tamara Kefeček, Danijel Kranjčić i Robert Babić.

Medaljaši

Cure

1. Jonkica – u svojoj četvrtoj sezoni odradila sva kola što konkurencija nije mogla pratiti i okitila se svojim prvim zlatom.
2. Tajči – uz jedno propušteno kolo u isto svojoj četvrtoj sezoni uzela je treću medalja i to po drugi put srebrnu.
3. Paula – sa samo pola odrađenih kola uzela je svoju drugu broncu čime je dokaza da je apsolutna vladarica postolja. Deveta medalja u deset sezona!

Dečki

1. Nikica – uz jedno propušteno kolo nakon četiri godine čekanja opet je osvojio ligu i sad broji četiri zlata uz isto toliko srebra u svojih devet sezona. A tek mu je 58 godina 🙂
2. Gračan – samo osam odrađenih kola bila su mu dovoljna da u svojoj šestoj sezoni uzme svoje prvo srebro nakon četiri uzastopna zlata.
3. Mikša i Sablja – čovjek s najviše nastupa (141) napokon se penje na postolje, a teret nošenja plemenitog metala podijelit će s Mikšom kojemu je ovo isti prvo postolje nakon devet sezona i 105 nastupa. I onda samo neka netko kaže da se upornost ne isplati. 🙂

Oproštaj

U dobi smo kad život prestaje davati, a počne uzimati pa nas je tako prerano napustio dragi nam prijatelj koji je srce ostavio na Velebitu u 47. godini života. Na Gipsu je proveo osam sezona, skupivši 64 nastupa. Počivao u miru, Hrvoje Lovriću!

upri

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.