MK VIII – SRATISTIKA DRUGE KOMBE

Bata

Iza nas je, zbog ekstremnijih vremenskih prilika, jedna od, ako ne i najbrutalnija Kom(b)a ikada i zato skidam kurtonku za svih četrdeset i četvero Kombinatoraca te srijede, 4. veljače 2015. godine, to je trebalo izgurati, pogotovo zato jer se Gazda potrudio da najbrutalnije kolo bude baš ono kombinacijsko…

Iako su neki nezadovoljni količinom asfalta, opet je bilo više varijanata puta do cilja. Dok su se svi, više-manje, spuštali isto, od Plave su neki krenuli direktno gore, a drugi uz potok pa tek onda prema stazi 52. Neki su, poput Brke, Curija i Polje, još više cestarili, a neki manje, poput Rogića, koji je eksplotirao Omladinsku stazu.

Gračan je pobijedio pet put i jope s velikom razlikom (prošlo 3:33, sad 3:29) i izgleda da ćemo nakon pet godina imati šesterostrukog pobjednika u jednoj sezoni. Naime, na MK I Markica je pobijedio sedam puta, što je rekord (jedno jutarnje kolo je propustio jer je zaspao), a na MK II i MK III po šest puta. No, to još nije sve: Dran Čan je prvi nakon sedam godina koji je uhvatio obje duple, kombinacijske pobjede u jednoj sezoni i prvi koji ima 2/2 jer je prve sezone Markica imao 2/3. Ali ni to nije sve – koliko se navedeno rijetko događa dokazuje činjenica da su samo tri čovjeka pobijedila oba puta unutar dvanaest sati – Markica četiri puta, Čangra dvaput i Rogić jedanput!!!

Kod cura ujutro je zmagala Miki Kolčeva (treća pobjeda), a navečer Mateja (prva pobjeda!)…

Nakon što su Šo-Kre i (ne)Razumovski usrali motku i ne pojavili se na večernjem kolu, ostala je velika brojka od 30 hrabrih muževa i još 4 hrabrije djeve sa svih sedam nastupa, što je prilično nevjerojatno zbog toga jer je najposjećenija MK V imala „samo“ 29 ljudi koji su bili na svim kolima…

Letz i Eddie ujutro su ubilježili 50. nastup na Mrak kombi!, a Suhi i Žana 45. Nadi je ujutro bio 40. nastup, a Kovi i Lini navečer. Šiki, Chappy i Chicar ujutro su kombinirali 35. put, dok je Severu i Jeki navečer bio 30. nastup. Brko ujutro, a Bodiček navečer uhvatili su 25. mrak. Šime je ujutro mračnjario 20. put, a Kristina 15., dok su Curi, Murgić i Vuk 15. nastup uhvatili navečer. Kostelić ujutro, a Matijašić navečer upisali su 10. nastup.

Prvi put ove sezone pojavila se srebrna od prošle godine – Ivana J. (to znači da su pripreme za svadbu finalizirane), kao i Lucija Novaković, Kristijan Kljaić, Lovrić, Dario Rocco te Turk, koji je time istaknuo kandidaturu za ostanak u trećoj ligi. Prvi puta uopće na Mrak kombi bili su Elza, Sandra Brumen, Tajana Valentić, Damir Mikoč s Bobijem, Velimir Doležal i Sylvain Tanguy.

Prije zadnjeg kola mnoge su stvari jasne, ali za razliku od dosadašnjih godina, zbog novog (dvostrukog) kriterija bodovanja (plasman + vrijeme), malo tko si može piuštiti da ne dođe na zadnje kolo. Mnoge stvari, ali ne sve!

U petoj ligi, prva četvorica su sigurni, a Beny je žrtvovao jedno jutro i iznenađujuće prešao Gveru pa njih dvojica u zadnjem kolu odlučuju o petom četvrtoligašu MK IX. U četvrtoj i ženskoj je sve jasno, dok u trećoj ostaje pitanje hoće li u ligi ostati Andraž ili Turk. Druga je postala opako zanimljiva, ne zbog prepucavanja Debelog i Debildera, nego zato što se Server konačno uozbiljio, no, Suhi se neće predati bez borbe. Iako je razlika jako mala, ako Eddie, Dadek i Štumsi budu među tri, Serveru možda neće biti dovoljna minimalna pobjeda, već će trebati i veću vremensku razliku, štres, štres… A šta je Mrak komba i šta su dva kombinacijska kola najbolje se pokazalo u prvoj ligi: ne u pogledu medalja, tu je sve jasno, Chappy će postati četvrti pobjednik, Letz uzeti prvu medalju, no, Marović koji je rasturio četvrto i peto kolo, čime je ulovio naizgled nedostižno četvrto mjesto, užasno je podbacio na oba kombinacijska kola i našao se na osmom mjestu s velika četiri boda zaostatka za T.J.-em i skoro pet za Sabljom i Linom, no, ako rasturi zadnje kolo, sve je moguće.

Nadam se da se vidimo sljedeću srijedu, 11.2., brana Lagvić…

Zahvaljujem(o) Mony i Boženi na fotkama i rezultatima te Dranu Čanu za prvu pomoć!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.