NAJAVA DRUGE KOMBE, DRUGOG KOLA JGL I PONEŠTO O PRVOM

Šesto i sedmo kolo MK VIII ilitiga druga Komba:

2. kolo JGL 9 i MK VIII: Bliznec-Gelender, srijeda, 5 i 30

7. kolo MK VIII: Činovnička livada-Plava pećina-Rudnik Zrinski-Snježna kraljica, srijeda, 18 i 30

Za osvrt na 1. kolo JGL 9 klikni na više…

Najsiromašnije prvo jutarnje kombinacijsko kolo u zadnjih nekoliko godina, ali dovoljno brojno da se ispatim sa statistikom. I ovaj put, kao u prošlom kolu, umjesto da se spušta u rupu, Gelender staza išla je po izohipsi koja se blago penje (jel to oksimoron ili apsurd?) do lažnog Trga bana Jelačića pa onda na Gips. Koja nam je to staza? Sedma? Deseta? Praseta?

Konačno se dogodilo i ono što sam zabunom ili senilnošću najavio za prošlo kolo – Gračan je postao rekorder s pet pobjeda u nizu – bravo!!! U 27. nastupu Šime je uzeo 17. postolje (11. drugo mjesto), a Nikica 28. u 35 nastupa (peto treće mjesto). Kod ženskinja, Miki Kolčeva polučila (ne znam kako sportski novinari mogu upotrebljavati tu debilnu riječ?!? Ili „u utakmici protiv Irana slavili su Hrvati“ – ‘ko, majke ti, slavi pobjedu protiv Irana, majku vam debilnu?!?) je jubilarnu desetu pobjedu i pokvarila savršen skor – po devet prvih, drugih i trećih mjesta. Paulita je bila drugita (faking 45 postolja u 58 nastupa!), a Mirja treća (lapo/lapo – šesto postolje u 12 nastupa)…

Osim što je pobijedio pet zaredom, Veks je bio jedini koji je išao ispod 40 – to mu je bio sedmi put u osam nastupa.

Četvero novih JGL-ovaca (samo dečki): Nikola Horvat, Damir Hercigonja, Hrvoje Dasović i Zlatko Vlašić – osim kaj su samo dečki, sve samo Mrak kombinatorci!

Jubilarci bijahu mučobrojni: Sablja 85, „Vožd je stigao“ na 75 (dijamantu!, dijamantu!, dijamantu!), Nikica i Aljoša 35, Nada, Poljo i Cohi 15 i Neven.Ka 10.

U „Zaredom“ rubrici, Brko je na okruglih 10, Nikica na 15, Sablja je na 50, a listu predvode Paula i Kostelić s 51, Marović s 56 i Letz s 59 – samo još devet kola do izjednačenja rekorda – prokleti noulajferi, kupite si život!

Osobnih rekorada nije bilo tako da se rang lista po rezultatima nije mijenjala.
I jedan kuriozitet na koji me upozorio Nikica: Rogić u petom nastupu prvi put nije pobijedio! U redu, ne samo jedan jer mislim da u čudnovate događaje ovog kola spada i činjenica da je Dadek, nakon osam uzastopnih JGL postolja (kad je nastupio) bio četvrti!

Cura je bilo 11 plus Curi, od toga sedam koje nismo spomenuli: Žana, eh, da, da prije dvije godine nije bila u Maroku, imala bi sva normalna prva kola JGL-a, ovako u toj statistici ostajemo tek Sabljoni i ja… Ana B. treći put se pojavila prve srijedu u mjesecu na Gipsu – po jednom na JGL 6, 8 i 9. Kristini je to bio prvi nastup nakon prošle Kombe, dakle, poslije 11 mjeseci. Veteranki Boženi bijaše to tek četvrti put u zadnje tri sezone! Petra se pojavila nakon 8. kola JGL 6 – nije je bilo dvije godine i pet mjeseci. Sandra se vratila nakon pola godine, a Jeka, pobjednica JGL 6 – nakon 13 mjeseci, na JGL 8 nije bila nijedared!

Jadranku je ovo bio drugi pokušaj, prvi je bio onaj ljetni iz šestog kola JGL 8. Veljko se zapalio za JGL, četiri nastupa – četiri zaredom! Ne znam kaj se Kizi dogodilo, gipsao je četvrti put, prvi put izvan Grand Sljema!!! Lacko, veteran Gelendera, čovjek s pet nastupa iz prve sezone, treću godinu na Gelenderu nastupa isključivo unutar Mrak kombe… Šta reći o Tezgi, tvorcu i administratoru ove stranice? Ništa, čovjek ne trenira, samo se zajebava i svejedno je u višoj ligi od zvijezda poput Gračana, Benyja, Rogića ili Paykana (nešto što je o našem Paji pronašao drugi Gogo – Poljak: http://en.wikipedia.org/wiki/Paykan ).

Ivica Kolačić, za seljake koji ne znaju povijest, jedini sa svih osam nastupa na JGL 1 i ukupno trećeplasirani, baš kao i Lacko, zadnje tri sezone gipsa samo u sklopu Kombe. Gvero je, pak, u svojih 11 nastupa to samo dvaput učinio van MK, a T.J. tri od dvanaest. Šo-Kre je svojih 16 nastupa rasporedio kroz sedam sezona (nije ga bilo prve dvije), a do ovog kola je apstinirao devet mjeseci, dok Štumsija, recimo, na Gelenderu nije bilo od 8. kola JGL 7! Vida je u nizu od pet zaredom, dok je Frane u svom najjačem nizu koji iznosi 16, baš kao i Vuk s 13. Stan se vratio Gipsu poslije tri mjeseca, Suhi poslije četiri, cviljo Sever nakon pet, Đani poslije šest, Eddie nakon osam, Razumovski nakon 12, a Murgić nakon 17 mjeseci, dok je Debeli zadnji put izvan Kombe na Gipsu bio u 6. kolu JGL 6! Lino se vratio nakon DNF-a u 3. kolu JGL 8. Kabaljero je nakon više od dvije godine uhvatio dva kola u nizu, dok Mikša fura svoj niz od prvog nastupa u 3. kolu JGL 5, znači, još malo pa četiri godine. Čikar je u ovom kolu zabilježio velik napredak – u prošla dva nastupa bio je 12., a sad 11.! Curi je četvrti put u 12 nastupa ulovio TOP 10. Šiki je pod temperaturom inkasirao najslabiji JGL plasman – deveto mjesto u devetom nastupu, svi unutar Mrak kombe, baš kao i Chappy svojih šest. Bodiček je uhvatio najbolji plasman na JGL-u – sedmo mjesto, no, kako stvari stoje, to će brzo biti zaboravljeno jer je mali Ante (191 cm) sve bolji i bolji…

Nabrusite se za srijedu, slijedi 17. komba, možda i najteža, bit će gadno…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.