12h Dotke 31/1, 23:59h

12h Dotke

Drugu godinu zaredom ’12h Dotke’ održat će se u standardno, predviđeno vrijeme, krajem siječnja na veljaču. Što se može reći za ovu utrku? Nastala je iz zabave, ljubavi prema dužinskom trčanju. Potom, nastala je iz ljubavi prema Dotki koja ima sve idealne uvjete za ovakav tip utrke.

Kako to rade stranci? Oni načine poligone unutar dvorana, velikih hangara. Sve što ljudska mašta može smisliti tamo se nađe. Nasuprot takvoj tehnologiji, vidite, Dotka sve po samoj svojoj prirodi ima sve. Staze koje su taman za jednog trkača, prekrasnu šumu, potoke, i dovoljno dug i visinski određen krug. Zašto doći na ovakvu utrku? Utrke koje se trče na vrijeme u sebi ne maju diskvalifikacijiski karakter. To su utrke u kojima se vrijeme odbrojava. Na vama je koliko možete napraviti, izdržati u takvim divnim uvjetima. Dakle, možete i kraće vremenski trčati, možete biti ljubitelj izdržljivosti i istrčati svih 12h. Na vama je da u ovakvoj prilici vidite kakve su vaše mogućnosti. Trkačka natjecateljska sezona je sada na zimskom spavanju. Trkači pretežito treniraju. Ovo je prilika za, još jedan trening koji vam može ukazati na vaše sposobnosti. Krajem 2014. Hrvatska repka u ultra maratonu postigla je vrhunske rezultate. To će vas dovoljno motivirati da vaš krug na Dotki traje.

Krug je oko 7km. Tehnički neće biti zahtjevan. Drugo, vaša prilika za okrepu pristupačna je svakih 40-50 min. Vaša prilika za odustajanje također. Staza je označena i mogućnosti za gubljenje su na vašoj koncentraciji. Zašto utrka kreće u ponoć? To je još jedan test u takvim tipovima utrka; test vaše volje. Vremenska prognoza je još jedan izazov za ekstremene sportove. Time obiluje i Dotka: magla, kiša, snijeg, niske temperature – zvuči nadrealno, ali Dotka ima svoju klimu.

Park Dotrščina je najveći i najljepši park Grada Zagreba. Ono što imate na vrhu Medvednice nalazi se, u malom, u prekrasnom parku Dotrščina. Mjesec dana nakon nove godine ostvarite si ovu želju. Dođite na Dotku!

Lokacija: Spomen – područje Dotrščina

Vrijeme: subota 31.01.2015. u 23.59 – nedjelja 01.02 u 11.59

Start/Cilj: kamene kocke šetnica – ulaz u Dotku

Startnina: nema

Duljina/visinska razlika: 7 km / 150 m (jedan krug)

Staza: svjetlucavim materijalima

Obvezna oprema: čeona lampa

Svatko ide na svoju odgovornost, okrepe nema, ali se može organizirati. Podrška dobrodošla.

Trči se neovisno o vremenskim uvjetima.

Test budnosti, izdrzljivosti i psihicke spreme; s obzirom da se vrte krugovi ovo je dobar mentalni test za sve koji se spremaju za 100 milja ili 100 km u narednoj godini.

Izlazak sunca 01.02. u 7.29H

Trče se krugovi po 7 km, 12h, ulaz u zadnji krug do 11.15 ujutro.

Prijave na: bernat.robert@gmail.com

Facebook event info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.