SRATISTIKA 9. KOLA JGL 8 – UNDERGROUND CONTINUES

 
Kakav povratak u underground, prvo 16 pa 30 ljudi, kao nekad kad je samo prvih 30 dobivalo bodove… O vremenu da ne govorimo – u skladu s ovim ljetom – vjetar, magla, blato, voda… Inače, bješe ovo ukupno 85 kolo, još samo 15 do stotke, što će se dogoditi u 12. kolu JGL 9.

Dvije nove cure: Tamara i Ivana, 98. i 99. cura Gelendera, dakle, Gogo i Didi u očekivanju stote…

Dva nova osobna rekorda: Mikša i Vuk. Miki skinuo rekord iz prošlog kola za 1:20, stvarno nadire svojim krupnim koracima! Do prošlog kola jednom je bio 10., drugo najbolje mu je bilo 15. mjesto, a zadnja dva kola četvrti – kakva žetva bodova! Trenutno je ukupno 10., ako ovako nastavi, ne gine mu barem 8. mjesto, a dosad mu je najbolji plasman 19. mjesto s JGL 5! Tomy Vuk je svoj PB star pet mjeseci popravio za 46 sekundi, a ovo 16. mjesto je za jedanaest mjesta bolje od njegovog dosadašnjeg najboljeg u poretku pojedinačnog kola!

Kol’ko uskličnika, ali možemo nastaviti s njima: prva pobjeda Vedrana Gračana (e, buraz, otkud si ti ispal?!?), najprije šesto pa četvrto pa drugo i jutros prvo mjesto!!! Budući da sam danas krenuo ranije, mogao sam vidjeti kako lagano skakuće po uzbrdici prema 12. stupu nakon zadnje ceste – fascinantno… Letz je nakon osam trećih!, konačno uhvatio drugo mjesto, znači, u sljedećem kolu će pokušati uloviti svoje deseto postolje, što neće biti lako ako se vrati MC Šime. Ujedno mu je ovo i prvi put da je zaredao s tri postolja u nizu. Nikica je navuk’o neki gadan kašalj, ali ni to ga nije spriječilo da osvoji 25. postolje u 31. nastupu (pet puta četvrti i jednom šesnaesti kad se izgubio na GUG-u na Risnjaku), od čega 17 pobjeda, te dođe nadomak osvajanja trećeg Gelendera u nizu, čime će ujedno postati i jedini koji ima tri titule od muškića, a u toj rubrici za tri mjeseca društvo će mu praviti Paula. 

Brko je drugi put zaredom peti (zadnji put je bio bolji, četvrti, u 4. kolu JGL 6), ujedno i treći put u nizu u TOP 10, što mu se zadnji put dogodilo također u prvoj polovici JGL 6 (četiri puta zaredom). Lovrić je u 22. nastupu šestim mjestom uhvatio svoj najbolji plasman (jednom bio osmi, triput deseti). I Curi koristi ovu andrground sičjuejšn, triput u nizu u TOP 10, dvaput zaredom sedmi. Vedran Bljić – šta reći o ovom liku? 81. nastup, probio se na ukupno četvrto mjesto, no, kako Gračan napreduje, ostat će mu borba za peto, odnosno, šesto mjesto, a s navedenim smo i obuhvatili sve njegove dosadašnje ukupne plasmane: dvakrat četvrti, dvakrat peti i trikrat šesti… Mislim, sve bi to bilo u redu da frajer ne misli da je uhvatio Boga za bradu zato što je organizirao par trkica po Sljemenu… Pena 221 – prvi (ukupno četvrti) TOP 10 entry nakon četvrtog, šestog i sedmog mjesta s JGL 4! Ante je uhvatio svoj drugi najbolji plasman, a zanimljivo je da svojih zadnjih pet nastupa gipsa unutar samo minute i šest sekundi, zadnja tri unutar 20 sekundi! Pajkan je totalno podbacio, ali unatoč tome, kvantitet (svih devet nastupa) ga je doveo do ukupnog devetog mjesta, uz velike šanse da ostane u TOP 10, a dosadašnji plasmani bili su mu između 12. i 14. mjesta. Ni statističar Goran nije briljirao, ali je, nevjerojatno, treći put zaredom uhvatio 13. mjesto!!! Vožd, kao i obično u zadnje vrijeme (čitaj: godinu dana) u revijalka modu, ukupno 71 nastup, samo deset manje od mene i Sablje, a pojavio se tek u 6. kolu JGL 2. Zapravo, otada je propustio samo jedno kolo!!! (Polu)ozlijeđeni Chicar isto je revijalio, ove godine mu je svejedno što neće biti među deset, a ne znam je li mu svejedno kaj UTMB nemre ispod 40 vur… Frane je odlučio uživati u jutru, i tako cijele ove godine 🙂 Kad nema škvadre za kretanje u 5, Vida ide jako pa je uhvatio svoje najbolje – 20. mjesto. Marović također revijalka, najslabije vrijeme u zadnjih 16 mjeseci. I Suhi se glupirao pa da ponovimo za mlade generacije – jedan od rijetkih koji je pobijedio u svom prvom nastupu! Kostelić i dalje fura svoj niz, što nastupa zaredom, što vremena iznad jednog sata – zadnji put ispod bio je prije deset mjeseci. Stan si je, u gojzama te s ruksačinom i štapovima, rasturen od eko maratona po Samoborskom gorju, priuštio laganu jutarnju šetn(j)icu, uz, naravno, uvjerljivo najsporije vrijeme ikada. 

A sad curke. Osim dvije nove, bilo ih je još šest: pored toga što je vrlo blizu treće ukupne pobjede i pete medalje zaredom, osim što je 14. put prva od cura (uz 16 drugih i 11 trećih mjesta), Paula je prvi put upala i u apsolutni TOP 10!!! Miki Kolac danas se malo vukla, no svejedno joj se smiješi treća medalja u nizu. Mirja, pobjednica MK VII, vratila se nakon dva izbivanja i probila na ukupno četvrto mjesto. Goga je imala svoj osmi nastup nakon pauze od točno godine dana. Monika je ubola svoj najbolji ukupni plasman – 26. mjesto, kao i najbolje među curama – peto! Žana je u 76. nastupu išla dvije sekunde bolje nego prvo kolo ove godine, no uz žetvu bodova, spustila se na šesto mjesto (jedina žena među 10 na svim dosadašnjim JGL).
 
I sad još malo po (samo da je) sratističkim rubrikama: na rang listi Mikša je napredovao 17 mjesta i sad je 60. Vuk se prvi put spustio ispod 50 i skinuo 15-tak mjesta. Kaj se (polu)jubilaraca dotikavle, Suhi i Pena gipsali su 35., Stan 25., a Curi 10. put. U In a row rubrici, Letz ima najduži aktualni niz s 55, a ostali monsteri su Marović s 52 (nije propustio od svog prvog dolaska), Paula i Kostelić s 47, Sablja s 46, Mikša s 43 (isto kao i Marović), dok je Vožd jubilarac s 30 (njegov najduži niz je 41). Prokleti noulajferi! U U40 rubrici, naravno, spominjem samo one koji su u ovom kolu išli ispod, Gračan je već na tri (u četiri nastupa), a Letz je s trinaest dospio na diobu petog mjesta s Linom. Svojom prvom pobjedom Gračan je postao jubilarni dvadeseti pobjednik pojedinačnog kola.

And that’s that, žicari, vidimo se 1.10. u potpunom mraku! 
 
 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.