Umjesto sratistike osmog kola

JGL 8 - 8.kolo


Rocky Marciano započeo je svoj niz 17. ožujka 1947. koji je završio osam godina kasnije, točnije 21. rujna 1955. zaustavivši se na brojci 49. Četrdeset i devet uzastopnih pobjeda! Rafael Nadal je pak od travnja 2005. do svibnja 2007. napravio rekord dobivši 81 uzastopnih mečeva na zemlji.


Junak naše priče smjestio se sa svojim nizom negdje između ove dvojice sportskih velikana. Ne, ne radi se o klasičnom nizu pobjeda nad protivnicima, ali moglo bi se nazvati pobjedama nad samim sobom. Kako drugačije objasniti njegovu volju, želju i htjenje da se skoro šest godina (3. 12. 2008. – 2. 7. 2014.), svake prve srijede u mjesecu, budio prije pijetlova ne bi li u 5 sati i 30 minuta bio na startu JGL-a bez obzira na sunce, kišu, snijeg ili prijestupnu godinu. Romantici će tvrditi da se tu ipak radilo samo o velikoj ljubavi prema Njoj (Medvednici, op.a.) koja ipak nije preživjela onu prijelomnu, sedmu, tj. u ovom slučaju šestu godinu. Kada se 6. kolovoza 2014. godine naš junak, Batica, nije pojavio na startu, znali smo da je jednoj lijepoj priči, punoj uspona, došao kraj.  U tom razdoblju Batica je uspio iskovati lanac sa 68 karika u nizu. Pažljivijem promatraču neće promaći da je  pokoja karika plemenita kova, a oni sitničavi će ih čak i prebrojati – tri zlatne, šest srebrnih i deset brončanih. Batica je došao “Where No Man Has Gone Before” i zato kad ga idući put vidite na startu stisnite mu ruku, potapšajte ga po ramenu ili ga jednostavno zagrlite uz prigodne riječi – Bravo, kralju!

Njegov uspjeh bit će slavljen u ovom dijelu Europe barem još idućih petnaest mjeseci kada bi mogli dobiti novog kralja – Letza (trenutno na 54, op.a. ). No, o tom potom.

A sad ipak malo statistike:

Ovako mršavo kolo sa samo 15 duša nije se desilo od treće sezone kada ih je, također u osmom kolu, bilo samo za broj više. Ipak neke lijepe statističke brojke su se ukazale te su među jubilarcima osvanula ova imena: Sablja (80), Vođa (70), Kostelić (55) i Nikica (30), a među PB-ovcima: Gračan (popravio se za 1:58), vidno mršaviji Mikša (2:26) i Renata (21:00).

Autor texta: Goran (Gelender Reze)
Foto: Goran (Gelender Reze)

UPRI!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.