NOVO: nemoj SRAT istika 9. i najava – 10.kola JGL 7

5:30h / srijeda / 2.10.2013.

Jutarnja Gelender liga 7 / 10. kolo / start: parking / staza: Gips / cilj: Gelender

Oprema: lampa

Sratistika u nastavku…

Kaj se sratistike tiče, sam je Jahve, Bog, Gospodin Gospodin ili Buda i Pest, možda Alah, Brahma, Utnapištim, Amon Ra, Aton, Set, Ištar, Manitu… poslao/poslala Gorana Poljaka koji je konačno sredio imena, prezimena, rezultate i rubrike onako kako treba, i to iz najjednostavnijeg mogućeg razloga: nije više mogao gledati ovu moju 🙂 
 
Skup od 39 jutarnjaka možda djeluje mršavo (osim Ćurića), ali četiri od devet ovogodišnjih kola imalo je manje pohodnika (nikad se neće ponoviti masovnost JGL 6), ali, s druge strane, prve četiri sezone nijedno kolo nije imalo više od 37 ljudi. No, unatoč relativno malom broju, ovo je jedno od najkvalitetnijih kola, a gledano kroz postotke i najbrže kolo, barem kad se radi o rezama ispod 40 minuta: iako su 7. kolo JGL 5 i 8. kolo JGL 6 imali devet ljudi U40, osmorica iz ovog kola čine preko 20% ukupnog broja natjecatelja (8/39), dok postoci iz spomenuta dva kola iznose 16,4 (7. kolo JGL 5: 9/55) i 14 (8. kolo JGL 6: 9/64). Najbolji rezultat za 10. mjesto još uvijek ostaje onaj Marija Medića iz 8. kola JGL 6: 40:50. 
 
Od prvih šest u ovom kolu, čak petorica nisu bili na prošlom (ponovio se jedino dvostruki pobjednik Dadek), odnosno šestorica u prvih deset.
 
Jubilarci u ukupnom broju dolazaka i in a row rubrici su u pojedinačnoj sratistici, a oni koji su prekinuli veće ili manje nizove su: Frane (11) di si bil?, Pandža, Mirela i Kiš (4) te Murgić i Mačković (3).
 
Pojavila su se dvojica novih, koji su se kao deveti i deseti kojima je u prvom nastupu uspjelo odgipsati ispod 40 minuta, pridružili osmorici dosadašnjih (Andraž, Jadranko Marjanović, Murat, Markica, Rogić, Slovinac, Nikica i Matjaž), a to su Damir Rogina (odmah peti i s 24. mjestom na vječnoj rang listi) i Vedran (another one!!!) Krčadinac-Krcko (odmah šesti i 25.) Njih dvojica ujedno su 33. i 34. U40 likovi na Gipsu…
 
Jedini “stari” koji se pojavio prvi put ove sezone je Vladimir Kole Končar (drugi nastup nakon 14 mjeseci) uz uvjerljivi PB za 6 minuta i pet sekundi i skok sa 139. na 85. mjesto.
 
Bilo je i nekaj bijesnih finiša tipa Vođa, Curi, Pari, Sablja, Lovrić…
 
Slijede PB-ovci:
 
Aleksandra svako kolo ide oko minutu bolje, što joj je ovaj put omogućilo napredak s 14. na 11. poziciju, a u tri nastupa bila je druga, treća i četvrta.
 
Uvjerljivo najjači PB postavio je Dadek Sobota: tek drugi čovjek ispod 35 minuta (26 sekundi bolji nego u osmom kolu), manje od minute od Markičinog rekorda, u zadnja tri kola jednom drugi i dvaput zaredom prvi (njegove prve pobjede!) uz tri osobna rekorda zaredom!
 
Andraž je popravio rekord star 11 mjeseci za pola minute nakon dva mjeseca izbivanja i pomaknuo se s 11. mjesta, koje je dijelio sa svojim orijentacijskim pajdosom Linotom, ubacivši se među 10, odakle je istisnuo Štumsija. Nakon tri druga mjesta u prva tri nastupa, opet je bio drugi u svom 12. nastupu.
 
Pari, Horstov sin, prvi Slovenac Mrak kombe i drugi JGL-a, isto se pojavio nakon dva propuštena kola i također popravio PB (iz 4. kola JGL 6 za 48 sekundi, kad je i zadnji put bio u TOP 10), ali ovo kolo bilo je prejako… Pomaknuo se s 55. na 49. mjesto.
 
Motorist i kupac lampe kroz cijeli jesensko-zimski period Rz Brzotrz skinuo je PB iz pretprošlog kola za 26 sekundi i prvi put ušao u TOP 10 ukupnog poretka, no pao je za dva mjesta na rang listi rezultata zbog Krcka i Rogine.
 
Osobni je popravio (doduše, za tri sekunde, što mu je, kao i Rzu, donijelo pad za dva mjesta) i spasitelj sratistike Goran Poljak.
 
Oni/one koji nisu postavili osobne rekorde nisu ni zaslužili spominjanje, ali, eto, dobre smo duše pa ćemo im se smilovati:
 
Paula je peti put zmagala ove godine (triput u nizu), deseti ukupno, zadnja tri nastupa su joj između 18. i 21. mjesta, bila je samo minutu i sekundu slabija od PB-a, izjednačila je Zovka na 7. mjestu s 35 dolazaka u nizu te još više odbjegla u svoju drugu ukupnu pobjedu te nakon svega odjezdila u Španjolsku po avanturu života…
 
Nekadašnja pobjednica Ana G. vratila se nakon sedam mjeseci i Mrak kombe. U zadnja tri nastupa bila je druga.
 
Vedrana je u ukupno drugom nastupu poslije tri mjeseca samo 14 sekundi slabija, prošli put peta, sad četvrta.
 
Uvijek modno osviještena Goga skupila je dva nastupa zaredom nakon skoro dvije godine.
 
Žana je u 65. nastupu opet marljivo skupljala bodove, zadnji put je bila 37., sad 36.
 
Sonja je prošetala minicu i lagano prešla na četvrto mjesto, a ako se Kolac i dalje bude zajebavala, mogla bi prvi put i do trećeg…
 
Nikica je odgipsao 20. put, uz propušteno osmo kolo, u sedmom i devetom bio je treći, prije toga nikad. Izjednačio je Markicu i Vođu s 14 U40 rezultata. Ko je ono već dugo, a još kratko prvi u toj rubrici?
 
MC Šime se vratio nakon sedam mjeseci i Mrak kombe, četvrti put gipsao ispod 40 i drugi put uzeo četvrto mjesto.
 
Lino je zadnji put bio sedmi u 8. kolu JGL 6., a slabije plasiran samo jednom (deveti) u 2. kolu JGL 5 – ako Nikica propusti sljedeće kolo, Lino će nakon prošlogodišnjeg srebra ove godine zamijeniti mjesto s Nikicom i konačno uzeti tozla.
 
Letz je prvi put ostvario četiri nastupa u nizu ispod 40, a JGL nije propustio tri i pol godine!
 
Brko je zadnjih šest nastupa bio između 8. i 14. mjesta. Daj napravi nekaj da ne pišem više ovakve gluposti!
 
Sablja je nakon četiri kola u nizu među deset ovaj put završio jedanaesti.
 
Lovrić je u 15. nastupu bio točno minutu slabiji od rekorda, a u rubrici in a row ima 13 nastupa – točno godinu dana bez propuštene prve srijede u mjesecu na Gelenderu.
 
Vođa je nakon eksplozije u prošlom kolu (drugo mjesto i U40) ponovo bio u izi modu.
 
Curi je samo 11 sekundi bio slabiji od rekorda, ali je unatoč opakoj konkurenciji imao najbolji plasman – sva tri nastupa bio je između 14. i 17. mjesta.
 
Pajkan je isto bio minutu od PB-a.
 
Gledao sam ga na manje od 50 metara zadnjih 20-tak minuta, no jedina utjeha mi je ostao jubilarni 70. nastup.
 
Dr. Ivan de la Pena (221) vratio se nakon dva propuštena najljetnija kola, a zadnji put je bolje bio plasiran (14.) prije točno godinu dana kad je zadnji put i imao bolji rezultat.
 
Turk je još jednom išao lagano, zadnji put je ozbiljno gipsao u 4. kolu kad je bio šesti.
 
Mikša je bio samo šest sekundi sporiji od vlastitog rekorda iz 6. kola JGL 6. Ligu nije propustio dvije i pol godine!
 
Dr. Tonija malo je satro jaskanski Ekoflor maraton, ali bit će bolje ove srijede…
 
Marović je jubilarac s 40 nastupa ukupno i zaredom!!!
 
Vida je išao najbolji rezultat sezone, prvi put ove godine ispod 50 minuta.
 
Račić je bio na manje od minute od osobnog postavljenog prije godinu dana.
 
Renato je nakon prva dva puta ispod 50 sad gipsao preko, vjerojatno je “kriv” dugi trening u nedjelju.
 
Ćuravac je prvi put skupio tri nastupa u nizu i išao dvije sekunde bolje nego u kolovozu. Uz Žanu, Sablju i mene, on je bio četvrti na ovom kolu koji je nastupio u 1. kolu 18. travnja 2007. godine, čime je postao prvi Gelenderovac koji nije dobio ni boda za svoj nastup.
 
Kostelić je odgipsao 45. put, a u in a row rubrici sad je sam na četvrtom mjestu s 42 preskočivši Vožda.
 
Mario Ka., šetao s Mirelom ili Kostelićem, zadnja je dva kola bio 34.
 
Posebna priča kola su Sever i Vitja. Cenim da je ovo prvi put da imamo dvojicu odustalih, a Viktor drži još dva rekorda. Uz Jankovića ima najbrže odustajanje (izlazak na cestu na početku drugog uspona nakon tri i pol minute utrke), a sad je i prvi koji ima dva DNF-a…
 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.