“Od raja do pakla i natrag” 19/7

Brač

Brač

Samostan iz 16. stoljeća, tri kanjona, napušteno pastirsko seoce,
samotne jadranske plaže, prekrasni pogledi na susjedne otoke…

….zvuči li kao savršeni odmor? Međutim nije!!!
U petak ujutro, 19. srpnja 2013., samo će najodlučniji trkači startati
na prvom izdanju nove trail utrke koju smo sasvim prigodno nazvali “Od
raja do pakla i natrag”.

PRIJAVE: http://www.racebase.hr/hrv

Start je u podnožju drevnog samostana, pustinje Blaca, slijedi strmi uspon, pa uzbudljiv i brz spust do plaže te vijuganje stazicom uz tirkizno more kroz samotne uvale. Malo ribarsko seoce, pa nemilosrdni kanjon koji podsjeća na korito presušene rijeke.

A to je tek prvi krug!

Ako vam to nije dosta, krenite u drugi, po još težem putu, ako se to uopće može nazvati putem,
koji vodi tragom zapuštene, kamenite i stoljećima stare seoske staze do susjednog kanjona i kroz napušteno seoce obraslo neprijateljskim, trnovitim biljem.

Slijedi borba pri usponu na greben čija je strmina prava prijetnja za zglobove,
na kojoj je svaki korak drugačiji i svaki zahtjeva pažnju pri doskoku.

Zatim dolazite na suncu izložene pašnjake na kojima se rijetka trava probija kroz krševito, razmrvljenim kamenjem prekriveno tlo, ispresjecano beskrajnim suhozidima. Konačno, tu je i stotinjak metara makadama po kome će se nekoliko minuta moći potrčati i nešto brže. Teren je to koji je “normalnim” trkačima uobičajen, ali za nas trail-trkače bit će to samo kratki prelaz u treći krug!

Brač 2

A treći je krug istovjetan prvom, samo se prolazi suprotnim smjerom…Put ostavlja samostan iza sebe napornim usponom po, sada već gotovo nepodnošljivoj vrućini, prolazi kraj neobičnog, stoljetnog pčelinjaka s ostacima kamenih košnica, vodi kroz maslinike i zatim se punom brzinom strmoglavljuje u kanjon… kamenje i paukove mreže frcaju na sve strane dok se u brzom vijuganju spuštate prema malom mjestu na obali. Bit će vam potrebna čelična volja da odolite iskušenju i ne utrčite u modro, osvježavajuće more i ostanete u njemu. Posljednji napor, 200 metara visinske razlike, vijugavi uspon od plaže do cilja u dvorištu samostana koji u svojim bijelim zidinama čeka pobjednike, borce i preživjele…

Čisto da znate: prijave za utrku otvaramo vrlo brzo, čim pronađemo našeg vrlog racebasera Ivshu koji se zagubio negdje u zabitima spomenutih kanjona. Dok ga ne pronađemo, oslobodite si vrijeme tih dana u godini, pobrinite se za primjeren prijevoz do Splita i Brača ili jednostavno krenite hodati, kako biste pravovremeno bili na startu tog, već i sada povijesnog, 19. srpnja!

UPRI na Broč!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.