U subotu je 24 ure Hahlića

24 ure Hahlića

24 ure Hahlića

Avanturistička utrka „24 URE HAHLIĆA“ predstavlja specifičan događaj u prirodi koji od sudionika zahtjeva odličnu psiho-fizičku pripremu zbog dužine trajanja.  Cilj je samo jedan, tko će napraviti što više uspona do planinarskog doma Hahlić u 24 sata. Na utrci mogu sudjelovati svi ljubitelji prirode i avanture. Infosi su u nastavku…

Informacije o utrci:

Datum:Petak – Subota, 10. – 11. 05. 2013.

Start:Podkilavac, Rastočine

Podkilavac je naselje u Općini Jelenje i nalazi se na 300 m/nv. Mjesto je najčešćeg  polaska planinara prema planinarskom domu na Hahliću.

Cilj:Planinarski dom Hahlić (1097 m/nv)

Dom se nalazi na južnoj padini Obruča, na malom zaravanku između Dnića i Ćunine glave. To je zidana prizemnica s potkrovljem. Dom je okružen lijepom šumom smreke i planinske bukve. Od doma se pruža lijep vidik na Riječki zaljev, otoke, Grobinštinu i Učku.

Pravila utrke:

·Sudjelovanje u utrci podrazumijeva apsolutno prihvaćanje pravila utrke.
·Za uspon i silazak mogu se koristiti tri markirane staze: preko čeke, po kolci i pod planinu. Ostale staze natjecatelji koriste na vlastitu odgovornost.
·Sudionici kod svakog uspona i silaska moraju najaviti organizatoru koju će stazu koristiti. U toku uspona i silaska svaka promjena već najavljenog kretanja mora se javiti organizatoru.
·Utrka ima dvije kontrolne točke su na startu (Rastočine) i cilju (dom Hahlić).
·Svaki sudionik dobiva evidencijski karton sa startnim brojem. Evidencijski karton mora se ovjeriti svaki put kada se dođe na kontrolnu točku (na startu – Rastočine i na cilju pl. dom Hahlić).
·Obaveza sudionika je biti svih 24 sata na stazi. U slučaju odustajanja treba se javiti organizatoru.
·Kontrolna točka planinarski dom Hahlić koristi se za prijavu dolaska, okrjepu i odmor (nije dozvoljeno spavanje u domu).
·Za vrijeme utrke spavanje je dozvoljeno samo u šatoru bilo gdje na stazi. Sudionik šator mora prijaviti na startu i nositi kao dio opreme. Za vrijeme trke NIJE DOZVOLJENO spavanje u pl. domu Hahlić, automobilu.
·Pobjednik utrke je onaj tko napravi najviše uspona do planinarskog doma Hahlić u 24 sata. Ukoliko više sudionika ima isti broj uspona, pobjednik je sudionik koji je kod zadnjeg uspona prvi prošao i ovjerio kontrolnu točku planinarski dom Hahlić.
·Ništa od opreme nije zabranjeno, natjecatelj sam odlučuje što će nositi. Dopuna hranom ili vodom te zamjena opreme dozvoljena je samo na startu. Ostavljanje viška stvari tokom trke na stazi ili u pl. domu Hahlić nije dozvoljeno.
·Obveznu opremu sudionik mora se imati sa sobom u svakom trenutku utrke. Kod preuzimanja startnog broja daje se na uvid organizatoru.

Obvezna oprema:

mobilni telefon, baterija napunjena (u imenik je potrebno upisati brojeve organizatora, držati ga uključenog, ne skrivati broj),
čeonu lampu u ispravnom stanju,
minimalno 0,5 litre tekućine (voda se može nadopuniti na startu i na cilju),
set za prvu pomoć,zviždaljka,
topografsku kartu i instrukcije (osigurava organizator),
natjecateljski karton (osigurava organizator).
 
Nagrade:

Utrka ima humanitarni karakter,
najveći broj uspona jednog natjecatelja nagraditi će se sa 500 kn po usponu te će se kompletan iznos nagrade uplatiti na račun osobe iz općine Jelenje kojoj je ta pomoć potrebna (odluku donose načelnik Općine Jelenje Branko Juretić i upravitelj Župe Jelenje vlč. Ivan Milardović).

Satnica natjecanja:

Petak, 10. 05. 2013. – Podkilavac, Rastočine

18:00 – Prijave, podizanje startnih brojeva i majica (obavezno predočiti osobnu iskaznicu)

18:15 – Brifing, predstavljanje trke i pravila

18:30 – START

Subota, 11. 05. 2013. – planinarski dom Hahlić,

17:00 – 18:30 – Doček natjecatelja

19:00 – Proglašenje pobjednika

Kotizacija za nastup na utrci 24 URE HAHLIĆA je 100 kn. Prijave i uplate startnine moguće je izvršiti do četvrtka 2.05.2013. Poslije tog roka ne garantiramo majicu. Startnina uključuje: majicu utrke, dva topla obroka, osiguranje utrke, natjecateljski broj/karton, instrukcije i kartu utrke. Pobjednici 3. Grobnik trekkinga u ultra i sportskoj kategoriji NE PLAĆAJU startninu.

Uplata startnine:  PD Obruč, Podkilavac 85, 51218 Dražice

Žiro račun: 23400009-1117018068

Opis plaćanja: 24 Ure Hahlića – ime i prezime natjecatelja

U sklopu utrke, PD Obruč organizira u subotu 11.05.2013. u 00:00 ponoćni uspon na Hahlić uz pratnju vodiča.

WEB: http://www.pdobruc.hr/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.