Istra 100 i 100

IPP

IPP

Još samo tri tjedna do starta prve hrvatske stomajlerice, vjerovatno najvećeg treking događaja u Hrvatskoj ikad, iako možda ne po broju trekera, ali po organizaciji i veličini projekta sigurno. Rejs nosi bodove za UTMB, pa će se tako na startu osim naših trekera pojaviti i velik broj stranaca gladnih bodova za odlazak u šoping i trošenje evra u Chamonixu!

Pomalo i iznenađuje dosta veliki broj prijava, pogotovo iz naše domaje na ovu zaista respektabilnu dužinu koju treba prevaliti na nogama da bi se iz Koromačnog išlo sa zadovoljstom doma. Ali, prva je kod nas, blizu nam je, jeftina startnina i put u odnosu na sve ostale stomajlerice u regiji i naravno veliki izazov, te sve ono gore navedeno – odlazak na UTMB. Bodovi za UTMB u zadnjih nekoliko godina podižu rejting svih utrka kojima su gospoda iz Chamonixa upalila zeleno svijetlo i uvrstila ih u kvalifiakacijske utrke.

Zima se jako odužila i nije bilo baš nekih prilika za trekanje na duge staze da bi se pripremilo za Istru, ali uvjeren sam da će Hrvatska ove godine barem poduplati broj finishera stomajlerice (sRatistika zna točan broj dosadašnjih finishera ;)).

Staza je skoro pa ravna (bar do Buzeta!) sa ponekim usponom u srednjem dijelu (Žbevnica, Vojak…) i laganim ćilanjem kroz labinštinu u trećem dijelu (druga noć – halovi, agonija, ekstaza).

Za kraj veliki rispekt apaliski & Albinjoncima i Droni & Trickerima kaj su se usudili realizirat svoju ideju i  kaj bu taj vikend sigurno tam sve super i zato im dajemo veliku podršku kaj su nam omogučili da prevalimo IPP u jednom dahu.

Samo da nas vrijeme posluži i bilo bu super!

12.4. – 14.4. 2013. Istra 100 milja i 100km

web: http://www.100miles.srk-alba.hr/

UPRIĆ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.