MK VI – 3. KOLO – VUGROVEC-LIPA

{youtube}s7YPT6lmLk0{/youtube}

J-B-N-CA! Nema boljeg izraza! Skroz jednostavno, ali nndjbvo! Mrak komba jednostavno ne može razočarati! Da se mene pita, bilo bi puno više ovakvih kraćih i jednostavnijih kola (iako se neki orijentacisti i tu uspiju izgubiti), ali vratit ćemo se jedne godine i počecima… Bila je to 31. staza Mrak kombe s potpuno novim, 12. različitim mjestom starta i potpuno novim, 13. različitim ciljem. I prvi put na istoku! Baš sam neki dan gledao popis svih dosadašnjih staza, e, toliko su dobre da bismo barem po tri trebali ponavljati u budućim kombama.
Još jedna nezaboravna scena, nakon otprilike pola sata utrke, pogled iza i mnoštvo velikih krijesnica u mraku! Slično kao lampe ispred mene prema Tustom bregu ili pogled s 15-ice prema Bliznecu u prošlom kolu! Ludilo!
Šta reći? Da je Rogić lud – to znamo pa ajmo sad po ligama, prošla su tri kola od osam, a u stvari, četiri od deset… Koliko su lige na prvi pogled besmislene najzornije je pokazao jučerašnji poredak: 1. mjesto – peta liga, 2. – četvrta, 3. – treća (to je ok 😀 ), 4. – druga i 5. – prva. Ali batko, pravila su pravila, oćeš-nećeš, plamenjača ad astra, kroz pakao nižih liga do vječne slave! Da samo znate kako su Eddieja cepali u drugoj ligi, a vidi ga sad 😀

Kaj se prve lige dotikavle, budući da Šiki ne bu na svim kolima, Eddie će izjednačiti Markicu s tri ukupne pobjede. Mislim da bi si čak mogao priuštiti i kolo, dva izostanka, a ono što će biti puno neizvjesnije jest bitka za broncu droncu, situacija totalno komplicirana, Sablja, Vođa i ja unutar dva boda, a ako T.J. nastavi ovako, sve bi se moglo još i dodatno zakomplicirati. Jedno izostajanje bilo bi pogubno, no teško je vjerovati da će bilo koji od seratora sa sva 43 nastupa p(r)opustiti… Kaj se opstanka tiče, brončani s MK V Suhi i dalje u revijalnom tonu moli Boga da se zadnji trojac ne pojavljuje jer onda bi morao zapeti do daske, no za sada je zaliha sasvim dovoljna. Kao i prošle godine, imamo dva bojkotera – Trsa i Štumsija. Trs je svoj najavio, priprema se za neki besan rez na polumaratonu, a od Juvice ni traga ni glasa, živio mali Andrej 😀 Sve me strah nazvat ga da slučajno ne počne dolazit 😀 Ali ‘ko šljivi prvu ligu, najvažniji je zdravstveni odgoj!

Žane? Ne, žene: Paula i Jeka vodit će zanimljivu borbu za tozla do kraja (obje ganjaju svoju treću medalju, Jeka prvo zlato, Božena je još uvijek jedina dvostruka pobjednica), kao prošle godine Jeka i Ana G. Jeka, buš opet druga? 😀 Moraš opravdati svoj nadimak! Mateja sigurna treća, Mirela čeka njenu grešku u koracima, Mony ima plasman života… Cure su u prva tri kola brojnošću premašile kompletne četiri prve Kombe, a vjerujem da će uskoro i petu. Ali kog briga za žensku ligu, top tema je zdravstveni odgoj!

Druga liga je jedina u kojoj su se unaprijed znali prvoligaši za MK VII, ali je Letz u ovom kolu pokazao Chappyju da ne bu sam tak drugi. No, kol’ko je Chappy zagrizo vidi se po tome kaj je prvi put došao na prvo kolo JGL! Vukodlak i Debeli konstantni, a ako Dejv i Šo-Kre nastave propuštati i on prestane komplicirati sa stazama, Neven bi mogao zakomplicirati borbu za ostanak. Mukki i Roki ponovo su bojkoteri… Ali puca mi prsluk za drugu ligu, zdravstveni odgoj je zakon!

Treća liga = jedina prava liga! Zakaj? Jer je jedina od prve četiri u kojoj svi dolaze! Markica je zacementirao opstanak, Vukelić ozbiljno radi sve čega se primi i budući je pobjednik ove lige, posebno mi je drago što se Kova vraća, a ako se Marović ne probudi, Pena 221 i Tenisač Pari odlučit će o trećem članu druge lige sljedeće godine. Pečalbar Žole ide u četvrtu, Terz i Ferro, još ima nade za vas, don’t give up! But screw treća liga, zdravstveni odgoj rula!

U četvrtoj se zna da Andro ide naprijed, ako Sobota ne propusti i drugu kombu i on je unutra, a biciklisti Sever i Beny odlučit će o trećem, ali ne otpisujte Pajkana. Kao ni Chica i Jazza, oni će sigurno ostati, a najzanimljivija će biti epska bitka između Laca i Vlainića za zlatno deseto mjesto! Janko je prešao u suce, Silent Dob ispario, Kobe i dalje neprežaljen, Kabaljero u programu za maraton. Pih! Glupa četrvta liga! Zdravstveni odgoj…

Svake godine (to jest, prošle i ove) daleko je najzanimljivija (i najkvalitetnija) peta liga jer se svaki put u njoj pojave neki čudni likovi. Prošle su godine to bili Andraž, Dadek73 i, excuse my french, fashion motha’ fucking star Jazz, a ove godine to su MC Šime (“Ovakve utrke može voljeti samo debil!” – izjavio je konsterniran nizbrdicama i nedostatkom staza nakon drugog kola, ali vidim da i dalje dolazi 😀 ), Razumovski (Sinek, od kam si ti ispal?) te Damir Neverovatni Rogić! Mislim, ne kužim to, ali nije ni bitno, bitan je jedino zdravstveni odgoj! Uglavnom, ludi Rogiću, ti si moj idol, tri minute drmnuti konjine Markicu i Andraža do Lipe – kreeeeeeeeeejzi! Kak je Frane sve bolji i bolji, i njemu je napredak u četvrtu zajamčen, a konačno se i Brko zapalio za Mrak kombu i teško bu ga neko skinuo s petog mjesta, zadnjeg koje vodi naprijed, no siguran sam da se s tim ne bi složili Stan, Rz Brzotrz, smučar, fudbaler i polumaratonac Đani, brzi Kalinić, Fleš Gordon, Gvero, LL Cool Potter i ostali, ali meni je najjači petoligaš Vida koji se, iako je kategorija 55+, ganja na najjače po ovim brutalnim neljudskim (ne)stazama… Da, da, peta liga, who cares…

Je, pa kaj, za kraj pinkica statistike:  tri cure (Gidak, Carević i Beblek) te dvije momčine (dr. Luka i Ćap – konačno su u istoj utrci nastupil Čapeta i Ćapeta 😀 ) prvi put su se okušali u mraku. Debeli je nastupio 25. put, Lino 20., a Beny, LL, Mirela, Sever i Sobota 10. Pravi statistički dragulji su Reno Požgaj, prvi i zadnji put nastupio prije tri godine na MK III te Sven Kapelj koji je dvaput mrakario na MK II, dakle, prije četiri godine!!!

Osmorki koja ima nastupe na svim Kombama u ovom se kolu pridružio Neven, a Kliću, Žanu i Štumsija još čekamo…

Još prošle godine mislio sam da su mi TL, JGL i MK jednako drage, ali MK je je definitivno prva, takvog adrenalin madr raša nema niđe druđe, a ni gušta…

I za kraj, budući da me Jođa, čovjek s dva promila natjecateljskog naboja, prestigao 150 metara prije cilja, jedan spotić za mene:

http://www.youtube.com/watch?v=AWpsOqh8q0M

Ok, Bo me već upozorila da nisam boy nego starac, slažem se, ali zbog finiša sam najobičnija pipica…

Se vidimo in da dark, Parking-Pilana-Grafičar, treće izdanje te klasične staze, čekirajte reze s prva dva na mrakkombinacija.blog.hr

E, da, bilo bi lijepo da poneko, kao što je Rogić učinio nakon drugog kola, pošalje svoje dojmove…
 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.