PO-VRA-TAK-U-MRAK – 9. kolo JGL 6

Evo, žrtvovao sam trening samo da napišem sratistiku jer tko zna kad bi to bilo budući da sam vrlo zaposlena djevojka… http://www.youtube.com/watch?v=dMCGw8_0NHk
Mrak nakon četiri mjeseca uzeo je svoj danak (mrak-danak-povratak): izjednačenje drugog najmanje posjećenog kola ove godine (peto) i “samo” jedanaest osobnih rekorada, no da ne bi ispalo kako je to malo ljudi, u ovih šest godina i 61 kolu, brojka od 51 Gelenderovca još uvijek spada u TOP 10 najposjećenijih. I neke druge brojke su se fino zaokružile: ove godine imamo točno 70 novih na JGL, ovogodišnji prosjek zaokružio se na točno 60, a ukupni na okruglo 30 po kolu. 

Ove srijede nije bilo novih Gelenderovki, ali su zato new entry upisala četiri muškića: Ivan Kovačević s odličnih 42:35 i TOP 10 u prvom nastupu uz ulaz na 42. mjesto vječne liste, Renato Marjančić, Ivan Vida i Tomislav Hanžek (Slavonija). Ukupni broj Gelenderovaca sada je 255 (73 cure, 182 dečka), a zajedno s Tejom (brončana s JGL 1 uz nagradu za najbolji jutarnji look te premijerne 2007.) koja se nakon devet mjeseci izbivanja pojavila prvi put ove godine i jubilarni deseti uz rezu samo 24 sekunde slabiju od osobnog rekorda, ovogodišnja se brojka trenutno zaustavila na 166 (45 C i 121 D), nasuprot 127 s JGL 5, 96 s JGL 4, 63 s JGL 3, 42 s JGL 2 te 26 s JGL 1.
Istih 16 još uvijek jaše svako ovogodišnje kolo, spomenuh ih ponadimaknce u prošlom kolu, a budem ponovo u desetom. 31 od 51 jutarnjaka s ovog kola bilo je i na prošlom, a zanimljivo je da je skoro polovica od njih na prvih 14 mjesta u ukupnom broju dolazaka. To su oni koji ne propuštaju… Osim Teje, jubilarci s 10 još su Alen Špoljar i Nikica te Paula s 30 dolazaka. U In a row rubrici, Lec-Go ne propušta dvije i pol godine, Kostelić je jubilarac s 30, Mikša ne propušta godinu i pol, a Nikica je i tu jubilarac s 10.
U ukupnom poretku muškardina medalju su skoro pa iskovane, a promjene može iznjedriti jedino teorija koja rijetko kada kika in. Dok za srebro i broncu u slučaju neke ozljede još i ima nade za gonitelje, Nikici je za osiguranje prvog JGL zlata potrebno svega 36 bodova ilitiga jedno solidno 20. mjesto 🙂 Puno zanimljivije stvari događaju se u sjeni postolja: poludjeli Lec-Go je nakon osobnog rekorda i prvog U40 rezultata u prošlom 43. nastupu, ovog puta skinuo dodatnih 40 sekundi (pomak s 25. na 19. mjesto), uhvatio svoje prvo postolje u 44. gipsanju te skočio s devetog na četvrto mjesto ukupnog poretka (JGL 2 – 11., JGL 3 – 13., JGL 4 – 8., JGL 5 – 10.). Kad mi je odjezdio na ravnom poslije 3. stupa, sjetio sam se kako sam prošle godine pisao nešto kao “loš trkač Lec-Go” i evo mi sad… Brko je pao s četvrtog na šesto mjesto, a peto je mjesto zadržao Sabljoni, što ne bi bilo naročito zanimljivo kad ne bismo znali njegovu statistiku: JGL 1 – 4., JGL 2 – 4., JGL 3 – 6., JGL 4 – 5., JGL 5 – 6. Kakav konstantan dečko, otac, nevjenčani suprug, pirenejac, monblanovac, trkač, treker, ultraš, organizator, hvatač Boga za bradu!!! Spojivši tri kola u nizu, u TOP 10 se, sa samo pet nastupa uz drugi najgori rezultat sezone (pad od skoro tri i pol minute u odnosu na prethodno kolo),  ugurao Jazz (avac), a Pajkan se probio na 14. mjesto. Ako tako nastavi, mogao bi do kraja i u TOP 10. Naime, ovo deveto mjesto mu je najbolji plasman u njegovih 26 nastupa i treći upad među deset nakon godine i devet mjeseci (dvaput je bio deseti u 11. i 12. kolu JGL 4).
Kod đevojki, situacija za medalje je puno zanimljivija jer je jošte puno toga otvoreno, no dosta je izvjesno da Jeka pobjeđuje jerbo su se Kolac i prošlogodišnja pobjednica Ana G. sažalile nad njenom sudbinom osvajanja drugih mjesta i odlučile joj prepustiti pobjedu na Gelenderu 🙂 , a novonastalu situaciju iskoristila je Paula (pobjednica JGL 4 i viceprvakinja JGL 5), izbivši na treće mjesto.  Mirela je preskočila Švicarku Sonju na šestom mjestu, a Lidija je s dva nastupa na pragu TOP 10.
Kao što je već rečeno, jedanaest je osobnih rekordera pa pogledajmo koji su to uz gorespomenutog Lecgića: Bruksovka Lidija Škec za 2:50 u drugom nastupu, prvo postolje i prvi rezultat ispod 50 (šesnaesta U50 lady), što joj je donijelo skok s 18. na 13. mjesto; sljemenska maratonka Ana Ž. (prvi put na neparnom kolu!) u četvrtom je nastupu PB popravila za sedam minuta (s 52. na 40.); Hrco Lovrić je u trećem nastupu (svaki put ide sve bolje) skinuo osobni za 2:17 (sa 77. na 61.), a Toni Matić je sličan slučaj (treći nastup, svaki put sve bolje), popravivši se za 45 sekundi i desetak mjesta, dok je Hrco Huzanić (od starog Cezara gazda) vjerojatno najveći skidač ličnog rekorda (skoro 19 minuta i napredak za 90 mjesta!!! – sa 157. na 67. mjesto) jer se šetao s Anom B. u prvom nastupu; Lepi Cohi za dvije minute i dvije sekunde skinuo je svoj PB star šest mjeseci kad se zadnji put i pojavio te popravio položaj na vječnoj listi za 19 mjesta; jubilarac (deseti nastup) Špoljar skinuo je za 23 sekunde svoj najbolji rez iz travnja, dok je Račić za pola minute skinuo svoj rekord iz lipnja, kad se zadnji put pojavio i isto išao osobni; Stan je PB star devet mjeseci popravio za deset sekundi, ali kralj rekorada u ovom kolu je Slavek Sopina zvani i Somina, koji doživljava svoju drugu gipsersku mladost – nakon što se u prošlom kolu vratio gipsanju nakon više od dvije godine i skinuo PB star dvije i pol, sad ga je popravio za još 28 sekundi.
Kaj se ostale škvadre tiče, here we go: Jeka je četvrti put zmagala u 19 nastupa, ujedno je i četvrti put ukupno 17. Zadnjih sedam nastupa ugurala je unutar manje od minute, a zadnjih pet unutar – 19 sekundi!!! Kolac je išla drugi najlošiji rez, a uz indisponiranu je sekicu revijalno gipsao i buraz Tomislav. Jubilarka Paulita išla je treći najlošiji rezultat sezone, a peti put u šest nastupa bila je četvrta. Bo je nakon jednog kola apstinencije išla drugu rezu sezone. Mirela si je poslije PB-a u prošlom kolu priuštila revijalku, isto kao i Kristina, Lucija, Barbara i Žana. Niki je pobijedio sedmi put u jubilarnom desetom nastupu uz teško dostižnih osam put u nizu ispod 40 minuta! Lino je treći put u nizu išao ispod 39, a četvrti U40, peti put na postolju u osam ovogodišnjih nastupa (triput drugi), a još uvijek čekamo njegovu prvu pobjedu. Koliko je ovo kolo bilo manje kvalitetno od nekoliko prethodnih zorno pokazuje primjer Androića Kabaljera: išao je devet sekundi bolje negu u prošlom kolu, a bio je šesti, dok je u osmom bio tek četrnaesti! Vožd je išao u sekundu isto vrijeme kao prije dva kola uz povratak u TOP 10 nakon dva dvanaesta mjesta. Rispekt za Chicovih TOP 10 nakon UTMB-a i naravno čestitke za najboljeg Hrvata i Golubov skalp 🙂 , ali da je bilo sto milja bio bi sigurno zadnji od zadnjih 😀 Rzbrzotrzaunek išao je drugi najbolji rez uz najbolji plasman (12. mjesto). Sabljarka je bio skroz solidan nakon stotke (43:52 i 13. mjesto, a 41:03 iz prošlog bilo je dosta samo za 11.), kao i Marovići. Pena je po prvi put gipsao šest puta zaredom, a išao je samo šest sekundi slabije od PB-a iz prošlog kola uz najbolji plasman na JGL 6. Vukodlak je išao najlošiji rez i ostvario najgori plasman u zadnjih šest mjeseci, ali kod loših nastupa melem je uvijek statistika: TOP 10 u ukupnom broju dolazaka i u In a row. Dražen je podbacio zbog jurnjave na Forrest Gumpu, a Oli se vratio nakon tri mjeseca. Brko, koji je također jezdio po Bundeku za štafetni rekord FG-a, zadnji put je lošije išao u 12. kolu JGL 4 po dubokom snijegu. Do ovih 46:41, najlošiji rez na JGL 5 i JGL 6 bio mu je 43:19. U 23 nastupa, ovo mu je tek peti put izvan TOP 10, a drugi izvan TOP 20. Mikša je nakon tri puta ispod 48 išao iznad, a zadnjih mu je pet nastupa ispod 50. Kostelić je nakon tri kola šetnjice s Mariom K. bez njega (ispit) išao treći najbolji rezultat sezone. Tatek Juvica je nakon prvih pet kola zaredom na JGL 6 propustio tri, da bi se ove srijede vratio, ali u revijalnom tonu. Ostali revijalci bili su Sever (dva čilanja nakon rekorda u sedmom kolu), Eddie (n10), Vida (sa sinom?), Ćap, Zovko i Turkalj. 
I to je to! Deseto kolo bit će u potpunom mraku, zora sviće tek na spustu…

Za kraj, pjesma za moju i dušu kapetana Mukkija, a predlažem je za hit Gelendera. Za Mukkija i mene makovnjače i orehnjače, dok za one kojima se pjesma ne sviđa predlažem napušnjače. I obavezno vježbati koreografiju (ples gđice plesačice) za tulum proglašenja JGL-a te Mrak party…

http://www.youtube.com/watch?v=R8LOj5bIrlc

“Ako vi nešto ovdje ne napravite, ja bježim iz ove kuće!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.