Že100ko Trail – info 5

Sveta Gera

Sveta Gera

Žumberak info! Dakle, vremena podebljana crvenom bojom su vremenski limiti kojih bi se trebali pridržavati, a crna boja označava mjesta gdje se upisuju prolazi u karton koji ćete dobiti na polasku iz Samobora. Ukoliko ne stignete do vremenskog limita pokušajte se nekim putem vratiti nazad u Samobor. Ima puno lijepih markiranih ili nemarkiranih staza koje vas vode prema mjestu starta/cilja.

Ako na Zečaku probijete vremenski limit, produžite preko Dragonoša do Samobora…sretno!

Samobor – Vugrinščak START 31.3.2012. – 04:00h
Palačnik
Šoićeva kuća /06:00/
Jarušje
Šimraki
Gornja Vas
Ječmište
Vodice /12:00/
Pliješ
Sveta Gera /14:30/
Sošice
Kekić Draga
Tomaševci
Kalje
Brisalo – slap
Zečak /21:00/
Japetić – vrh (piramida)
Poljanice
Plješivica
Okić – stari grad
Samobor – Vugrinščak – CILJ

OBAVEZNA OPREMA: pun mob, astro folija, lampa, malo prve pomoći, suha maja, voda, klopa, olovka…
PREPORUKA: SMAND Samoborsko i SMAD Žumberačko gorje, vjetrovka

PAR CRTKI ZA ISKORISTITI

Staza je markirana i život je lijep, ali tu je par detalja gdje treba malo pripaziti (posebno oni koji su na terenu po prvi put):

  • Nakon izlaska iz Jarušja (nemojte otići u  Noršić selo, halo!) i prolazaka kroz kombo šuma-livade (Orto) slijedi kratki strmi spust do makadama. Skretanje lijevo na početak spusta neki put se baš ne vidi (neugažena trava), pa upri pogled. Nakon silaska na makadam jako brzo ide skretanje preko potoka lijevo gore za Šimrake. Po završetku uspona i dolasku u Šimrake odmah na prvom raskršću desno. Nakon 100-200 metara oštri lijevi zavoj i onda po markaciji kroz šumu.
  • Koliko god izgledalo primamljivo, po dolasku u Gornju Vas NE idite stazom broj 70 nego tabanajte po asfaltu do zadnje kuće u Petričkom selu. Tada s ceste desno gore kraj kuće i dalje stazom (markirano je).
  • Molim, od Pliješa do Gere bez skretanja u Sloveniju… hodate po državnoj granici pa nemojte biti nestašni.
  • Od stupa na Geri vratite se natrag do livade Maličev krč i spustite se stazom 59-61 do Boljare i dalje markiranim putem do Sošica. Od Maličevog krča do Boljare staza par puta sječe makadam. Te kratice su markirane, ali ako ih i fulate, nije problem jer do Boljare dolazite začas.
  • Iz Sošica (gostionica navodno radi!) cestom skroz do glavne „žumberačke ceste“ (kod kamenoloma; malo prije ulaza u Hartje). Dakle: PRIJE TOMAŠEVCA, KEKIĆ DRAGA JE OBAVEZNA ZA PROLAZ, A  OD TOMAŠEVCA DALJE RAVNO CESTOM… NE RADIMO „V“ TJ. NE IDEMO ZA GRGETIĆE.
  • Sa Zečaka obavezno na makadam za Dragonoš– nemojte se spuštati u rupu na Jankov mlin!
  • Koga uhvati noć, vjerojatno će biti u zoni od Japetića do cilja, a tamo su staze poznate i dobro označene, pa je i manevriranje jednostavno.


                                       RASPIS JE TU: Že100ko Trail 31.3.2012.

                              PRIJAVE uprigelender@gmail.com, ime i prezime + mob.

Stvari za humanitarku predaju se na startu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.