EVERYDAY I’M SHUFFLIN’ – MK V – 4. KOLO

SHUFFLIN’!!!
Or at least, every week…
Yeah!
Kad bi bila svaki tjedan, mislite da bi nam dos(j)adila?
Iako jedva čekam da se produži dan i da zatopli, zamisli Mrak kombu svaku srijedu, proljeće, ljeto, jesen… ZAKON!
Aber, mislim da je ipak ovako slađe – ultimativno zimsko ludilo na najdražem brdu… Sablja, hvala za ovu izmišljotinu!
I hvala Somini i Paji za prijevoz stvari, kao i Žani i Iriski za upisivanje rezultata!

Što reći? Da pitamo jazavca Štumsija? O ovom kolu mislim. 87 ljudi (rekord). Na Bliznecu auta kao da je nedjelja. 26 žena (rekord). Čini mi se da oba ova rekorda neće biti srušena nikad pa ni onda. Osim ako Komba ne zadrži svoj thrill i opet nam dođu neki novi školarci, a zakači se ovi koji su bili ovu srijedu i onda kad neće više biti školarci, nego iskusni (polu)maratonci koji žele i nešto osim asfalta našeg svagdašnjeg…
Smiješno mi je ovo napisati, pače i apsurdno, s obzirom da je prosjek Mrak kombe I prije četiri godine bio 16 mračnjaka, a ove srijede imali smo 24 novih (13 D i 11 C), mahom naprednih školaraca i školarki. Bjehu to: Marta, Ivana R. (http://www.skola.trcanje.hr/mala-nocna-avantura/944), Sanda, Marijana, Nina (Gelenderovka i neškolarka), Korina (također Gelender Girl), Sanja P., Suna (also GG), Mihaela H., Tanja (zvana i Ines), Lidija Š., Goran Čokor (Wild Water), Hrvoje Špoljar (neškolarac, di si bio do sad?!?), Ante Bodić, Hrvoje Filipić, Dražen Krajcar, Šiljo, Vedran Primorac, Željko Matić, Kruno Mikšić, Branko Novak, Marjan Vijatović (na Bikči-Puntijarki prosječno 250x godišnje), Slaven Dobrinić, Siniša Mareković. Ova družina ukupnu je brojku of all times podigla na 212 onih koji su se u mraku okušali bar jednom, od čega 58 cura i 154 muških. Uz stare mračnjake Janka, Silent Doba, LL Cool Džeja (Luka Lončarec) i Peru Glažara te mračnjakinje TeJu, Andreu i Tadeju koji su se ove srijede prvi put pojavili na MK V, ovogodišnja Komba broji već 129 ljudi, od čega 32 Ž i 97 M. 
Kaj se staze tiče, još jedna intrigantna s puno varijanti do prve i jedine kontrolne točke, a nešto manje, ali zato vrlo brutalnih, od nje do cilja. Meni će zauvijek ostati u sjećanju teško šepanje pet minuta prije starta i onda trčanje kao da se ništa nije dogodilo, odlazak Sablje i Trsa od Stare pile na Leustek i u poraz, brutalno hodanje/puzanje za Suhim direktno prema Runolistu i Snježnoj, lampe na Leusteku i dvije iza nas (opet Pajo i Benović kao četiri dana ranije na Brebak Mountain gdje dečki dolaze u parovima) te Vođin ulazak u cilj sekundu prije mene – bodovi koji medalju (od)nose…
Tri sen(r)atora (Sabljoni, Vođo i Batko) i dalje furaju svih dosadašnjih 36 kola, Neven je izjednačio Mukkija s 32. Ferro, Dejv, T.J., Suhi i Grišo su jubilarci s dvadesetim nastupom, a Krešo Sopina i Jeka s desetim.
Pola pete Kombe je iza nas. Četiri kola i pet kompleta bodova, a upravo toliko je i preostalo. Očito. Jer je pola prošlo. Aha…
U ligi Emilija BUTRAgenjo o zlatu će odlučiti Ana G. i Jeka koje su prokleto blizu, a bilo kojoj od njih dvije to će biti prvo zlato u mraku. Prošlogodišnja zmagovalka Paula nije baš u dobrom šejpu, ali bit će dovoljno za broncu droncu. 
Mda… Moglo bi se dogoditi da jazavci iz pete lige pobijede u svih osam kola, a Andraž, Jazz i Sobota, ako ostanu napaljeni, mogli bi svake godine napredovati i tako sve do 2016. godine i prve lige. Ah, kakva će to prva liga biti, samo da doživim i ostanem u njoj. Još ako se vrati Markica. A i Divlja JGL je te iste godine. M-R-A-K! (em-ar-ej-kej)
Četvrta liga bit će jako zanimljiva do kraja. Za četverolist (Vukelić, Mario K., Marović i Pećo) samo su tri mjesta u trećoj ligi. Osim Ćure i Kliće (ispada četvrtu godinu zaredom), još je jedan kandidat za petu ligu (Chicar, Cohi, Lacko ili Pari).
U trećoj, naprijed prolaze isti oni koji su prošle godine došli iz četvrte, a ujedno su i najozbiljniji kandidati za prva tri mjesta u drugoj liki MK VI. U četvrtu će se sigurno spustiti Kobe (di si, buraz?!?), a najvjerojatnije Janko i Silent Dob jer prerijetko dolaze.
U drugoj ligi izgleda da je T.J. ove godine u odličnom šejpu, a Šiki dovoljno kvalitetan da prođe naprijed i s nekoliko nastupa manje pa će o trećem odlučiti Turk i Vukodlak, možda i Dejv ili Ferro. Budući da Žohar i Kravojed ne dolaze, trećeg luzera iznjedrit će epski dvoboji Debelog i Šo-Kre-Ta.
Prva liga? Eddie je siguran pobjednik drugi put zaredom, a ono što mi je danas palo u oči je da je Eddie sva tri puta kad je do kraja pohodio Kombu – pobijedio. Na MK III u drugoj ligi, a na MK IV i MK V u prvoj. Alal vera! Srebro je 99 posto Štumsijevo, a bronci dronci najbliži su Sablja i Vanja, no napit ću im se krvi do kraja. NEMA PREDAJE! Ko zna, možda do medalje može i Vođo ako poludi do kraja. Trs će 99 posto izboriti ostanak, a Letz-Go je u istom postotku odskijao u drugu ligu. 
Ali jebo lige, u petom kolu dahtanje, ruke na koljenima, zurenje u guzice i jebenica zagarantirani!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.