SAMO DA JE SRAT ISTIKA STRIKES AGAIN!

Dobro jutro GeJlenderovci i GejLezberovke!
Iako se naizgled ništa nije promijenilo, u srijedu je počela nova era – prvo u nizu od drugih pedeset kola, era koja će završiti ukupno stotim kolom za nešto više od četiri godine, u prosincu 2015. A onda – Divlja liga! Ako je nekome “leaving Zagreb never easy”, tad će biti još teže, Zagreb će se smjeti napustiti na maksimalno šest dana, osim u slučaju, naravno, institucije Gelendera U Gostima, popularnog GUG-a…  Kao dokaz da nema pravila, primjer je upravo ovo kolo. Unatoč najpovoljnijem mogućem vremenu i podlozi za jedanaesti mjesec, ovo bješe drugo najmanje posjećeno kolo na JGL 5, dok je recimo, jedanaesto kolo JGL 3, prije točno dvije godine, bilo prvo kolo JGL ikada koje je premašilo trideset jutarnjih frikova (31). Dosad se četiri puta gelenderisalo u studenom i vjerojatno je svima jasno da je ovo najkvalitetnije studenačko kolo i prvo u kojem je pobjednik išao ispod 40 minuta (JGL 2: Suhi 43:55, JGL 3: Šime 43:49, JGL 4: Bati 42:43) – na JGL 5, ti bi pobjednički rezultati bili jedva dostatni za TOP 10. Deseti je ove godine bio Marin sa 44:10, dok je, recimo, prije tri godine, deseti bio naš borac protiv spama i tableta za erektilnu disfunkciju Tezgić, koji je tad išao preko 56 minuta! Naravno da rezultati u ovo doba godine ovise ponajviše o vremenskim prilikama i količini blata ili snijega, ali svejedno su gorenavedeni podaci ilustrativni, pitoreskni i eklektični…
Krenimo sad u misiju spominjanja svih 39 beznačajnih jutarnjih likova. U ukupnom poretku, Ana G. prvi put postaje pobjednica JGL, druga će biti prošlogodišnja pobjednica Paula, a prvi put medalju uzima i treća Jeka Brezakova. Žana se vratila na peto mjesto i otvorila veliku bitku za drvenu medalju jer su čevrta Goga, peta Žana i šesta Mirela unutar deset bodova. Kod muškića, Murić je i teoretski osigurao pobjedu, a ja mogu prijeći Vođu jedino ako se ne pojavi, što se neće desiti nikad pa ni onda. Nas dvojica, prinčevi noulajfera, jašemo do smrti… Brko je odjebo karijeru ne pojavivši se četvrti put ove godine. Proričem da mu je to bila zadnja prilika za JGL medalju te da je meni ovo zadnja JGL medalja. Bit će zanimljiva borba za peto mjesto jer Sabljarku i Linota dijeli jedan bod!
I ovo kolo je privuklo nove njuške, dvije stare sportske face, Vidu i Marina i dvije nove, Moranu iz škole trčanja i mladu nadu Gelender pokreta, Ivana Androića. Ukupni broj Gelenderovaca sad je 178, od čega 49 cura, a ovogodišnja je brojka na 120, od čeka 33 cure, uz ukupno 50 novih na JGL 5.
Od 39 ljudi, 27 ih je bilo i na prošlom kolu, a od tih 27, još uvijek deset ljudi ne propušta nijedno ovogodišnje kolo. To su: Ana G., Paula i Žana od žemskinja te srebrni Vožd, jaki trkač LetzGo, veslači Kostelić i Zovko, nikad nervozni Marović, otac i majka Gelender pokreta Sabljarka i loš, star i debeo ja. 
Iako je vrijeme bilo idealno, a svanulo prije nego na desetom kolu, bilježimo tek nekoliko osobnih rekorda:  Jasmin je skinuo rekord za respektabilnih 2:21, što je vrijedilo za njegov prvi ulazak u TOP 10. Ivša, koji se pojavio nakon osam mjeseci, srušio je svoj PB iz veljače za 3:07. Čika doktor Radić, koji nam je došao tek treći put, za 2:18 je skinuo rekord koji je postavio prije dvije i pol godine, prilikom svog introdjusanja na Gelenderu.
Šime polako kroči stazama buduće Gelender slave, zbog čega ga mrzim unaprijed, dok se Lino vratio na postolje nakon deset mjeseci. U svojih deset nastupa, uvijek je bio među deset, od čega triput treći. Eddie, aktualni pobjednik Mrak kombe, svojim season best rezultatom pokazuje da ulazi u formu u pravom trenutku, a zadnji put je bolje od ovoga išao prije 16 mjeseci, u sedmom kolu JGL 4! Vožd je prekinuo svoj niz od pet uzastopnih U40 reza i postolja, dočim je Mario K., također zlatna budućnost ovog pokreta i onaj koji će dovršiti ligu kad Sablja i ja otegnemo papke, opet gipsao u revijalnom tonu. Ja sam prvi put nakon točno dvije godine ostao izvan TOP 10, a Pero Glažar, koji je došao prvi iza mene, me točno prije tri godine (2.11.2008.) furao u bolnicu nakon što sam se polomio. Heroj Chicar nije išao neki rezultat, ali ne smijemo zaboraviti da je frajer prošli mjesec trekao na četiri ultre: Cres, Kraljev Vrh, Učka i Krk, gdje je i pobijedio. Čikar – ti si naš idol! Šta reći o Paji, Penaviću i Vukodlaku, koji su se poredali od 15. do 17. mjesta? Pajkan je veliki popularizator JGL-a, gdje dovodi sve više i više svojih frendova. Bit će gadno kad ga dohvate njihove žene. Ako još niste skužili zašto pored Penavićeva imena stoji 221, to je zato što je frajer toliko centimetara nekad skakao u vis. Ako vam i dalje nije jasno šta to znači, to znači da je Pena daleko najbolji sportaš među Gelenderovcima. Nordic Vukodlak je zadnjih nekoliko godina najjači pustolovac u Hrvata, što natjecateljski, što organizacijski. Šo-Kre Golec, iako doživljava trekersku slavu, nikako da postane slavan i na Gelenderu. Tetetejac i jednostruki pobjednik (JGL 4, 12.kolo) Tihi Tomislav Turk, pojavio se nakon četiri mjeseca, a Žohar, jedna od maskota Gelendera, nakon devet. Mene puno više zanima kad ćemo na Gelenderu ponovo vidjeti njegovu lepu ženu, ali to ipak neću napisati da me Žole ne nabije. Mikša i dalje fura svoj niz, ali ovaj put bez kratkih hlača, isto kao i Alen, koji je “tek” na tri, kao i Korina.  Đani je imao očajno vrijeme, ali samo zato što je zakasnio na start. Ak te treba zvat ujutro, reci, nećeš bit jedini kog zovem. Boj Paris je, kao i Lino, Gipsao jubilarni deseti put pa su njih dvojica postali 45. i 46. dvocifreni. Paula je 14. s 20 dolazaka, a meni je zanimljivo da je i ovo kolo, baš isto kao i prošlo, bila ukupno 21. i druga od cura!  Tea je gipsala treći put ove godine, najviše do sada u jednoj sezoni. Sonja je opet bila modna ikona, spuštajući se ogrnuta maramom, no Maja 5 mi je ukazala da to nije marama, nego pašmina. Koje je pasmine ta pašmina? Maji Š. želimo sretan rođendan koji je baš danas!
Ako sam nekog zaboravio, kuga na moju kuću, ali sve ovo je iznad nebitno prema onome što se događalo to gelenderovsko jutro. Jako često pišemo i pričamo da je JGL zakon, ali teško je objasniti zašto je tome tako. To je onaj unutarnji osjećaj koji nije lako uobličiti u išta što bismo smisleno i argumentirano mogli prenijeti drugim ljudima. No, ovo jutro je bilo još posebnije od ostalih, ionako posebnih jutara i svitanja na Gelenderu, baš ono što je Lino napisao: “Jutros je prva jakosna bila gore!” Upravo tako! Svi koji su ostali dolje, ostali su u zagrebačkom smogu, a izlazak iz oblaka pod nebo bez oblaka i jesensku šumu obasjanu Suncem te pogled na “more” iznad Zagreba, definitivno spada u kategoriju neprocjenjivog. Teško se bilo vratiti u doslovno sivu svakodnevicu, ali siguran sam da je pri suočavanju pomogla opijenost Gelenderom…
Sljedeće kolo je za pet tjedana, a ultimativno zimsko ludilo u vidu MRAK KOMBINACIJE počinje za devet, zato marljivo trenirajte za samouništavanje!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.