JGL 5 – FINAL STATISTICS

Stiže terminator da još jednom sjebe ovaj sajt! 
Lasciate ogni speranza, vi koji krećete čitati ovaj članak, da će biti kratak. Kad već citiram Dantea, onda ću još jednom citirati i svoj omiljeni film pun idiotizma i deračine, 300, točnije, lijepu kraljicu gorgeous Gorgo: “This will not be over quickly! You will not enjoy this!”
Doduše, više bih volio da mogu citirati sljedeće u svezi glede nadolazeće Mrak kombe iz istog filma: “I will give you nothing! I will take you everything!”
Ili, ako vam je do bodova: “Come and get them!” Ako se usudite!
Ili: “Vukodlak i Šo-Kre, what is your profession?” “Sviramo kurcu u dućanu sponzora Mrak kombinacije Iglu Športu…”  
“Trkadžije, Vanja, Jura, what is your profession?”  “A niš, drkamo po kompu po cijele dane…”
“BATICA, WHAT IS YOUR PROFESSION?” “HA-OOH, HA-OOH, HA-OOH! MRAK KOMBA! MRAK KOMBA! MRAK KOMBA!” 
Na žalost, budući da sam LSD (za luzere koji JOŠ ne znaju, Loš, Star, Debeo), posvetit ću se konačnoj statistici jedinstvene i nenadjebive JUTARNJE GELENDER LIGE, VERSION 5:
Kako nijedan post o statistici nije samo o dotičnom kolu, nego se referira na cjelokupnu statistiku, tako ni ova JGL 5 finalna nije samo o JGL 5. Zato ću, za početak, nabrojiti one koji imaju nastupe na barem po jednom kolu svake dosadašnje JGL, a to su teta Božena i madam Žanet te Kova, Pećot, Markica, Sabljoni and little old me… Sedam seričanstvenih!
O budućnosti Lige možete saznati u zadnjem prošlogodišnjem postu, http://gelender.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=414:JGL-4-STATISTIKA-I-ZAVRSNA-RIJEC…&catid=63:jGl4&Itemid=89 , a ja krećem dalje, na puste brojke…
U ovih pet sezona, srijedom ujutro gipsalo je 185 ljudi, a Đina bješe jubilarna pedeseta ženskinja. Na JGL 1 bilo ih je 26, na JGL 2 42, na JGL 3 63, na JGL 4 96, a ove godine 127. Među curama stanje izgleda ovako: 9-11-13-24, a na JGL 5  34. Onih koji su prvi put okusili JGL ove godine bješe čak 57, od čega 17 djevojaka. 
Svih osam kola prve godine pohodio je samo Kova (treći na JGL 1), a svih osam kola JGL 2 samo Štumsi (pobjednik JGL 2). Svih dvanaest na JGL 3 Žana, Vođa, Žohar i ja, na JGL 4, Žani, Vođi i meni pridružili su se Roki i Zovko, a na JGL 5 čak je deset noulajfera bilo na svim kolima: osim Žane, Vođe, mene (svi troje bez propuštanja zadnje tri sezone) i Zovka od prošle, ove su se godine pridružili Ana G. i Paula te Letz-Go, Kostelić, Marović i Sablja. Na JGL 4, osim nabrojanih pet sa svim kolima, bilo je samo još troje dvoznamenkastih (Sablja, Letz-Go i Vukodlak), a ove godine gro: Eddie, Chicar i Boj Paris s jedanaest uz Đanija, Mikšu, Pajkana i Suhog s deset.
U linkanom završnom postu o JGL 4 prognozirao sam da će dar mar na JGL 5 napraviti Ana G., Turk i Boris Jurić – Zagorka, zvani Brko. Ana G. je uvjerljivo pobijedila, Turk dolazi prerijetko, a Brkotu su važnija poslovna putovanja i žderanje palačinki. Nakon pobjede, Paula je uzela srebro, a Zagorki je bronca prva JGL medalja, kao i Murićevo zlato.  Vođi je ova drugo srebro zaredom, uz zlato s JGL 3, treća medalja (jedini s tri u nizu!), a ja se, budući da mi je ovo zadnja, moram kurčiti da sam jedini s četiri i sva tri sjaja. Žana je kod cura još uvijek jedina s tri, uz savršen raspored sva tri metala. Ako nekome i dalje nije jasan ukupni poredak, podsjećam na klauzulu, koja, naravno, vrijedi i za JGL 6, da se puni plasman ostvaruje samo ako barem polovicu kola prve srijede u mjesecu prije zore dignete toplo dupe iz toplog kreveta, a za one s manje od pola, prvi kriterij su dolasci, a tek onda bodovi.  Tako su se kod žena na peto, šesto i sedmo mjesto “ugurale” Sonja, Bo i Maja 5, zasluživši to više predanim jutarnjim gipsanjem, a manje brzinom. Živjele! Kod muških, četvrti je Brko, s drugim najboljim prosjekom od onih koji imaju 6+ nastupa, Lino je uhvatio peto, standardni Sablja završio šesti (po godinama: 4., 4., 6., 5., 6.).
Na vašu žalost, nisam još ni blizu kraju, ostalo je još puno bizarnih podataka. 
U ovom kolu, prvim dolaskom počastilo nas je šest novih ljudi, od čega hrpa svakojake elite – trkačke, orijentacijske, fudbalerske, biciklističke, umjetničke… Osim spomenute Đine, novi bijahu Zoran Poznanović, Dragan Sobota, Nikica, Matjaž, Andraž i Preki, ukupno sedam. Neki od njih odmah su se visoko pozicionirali na rang listi rezultata svih vremena – Nikica na 10., Andraž na 13., Matjaž na 15., a Preki na 26. mjesto. Uz ovu trojicu, sad imamo 21 čovjeka ispod 40 minuta – prava inflacija. Nikica je četvrti pobjednik ove godine (uz Murića, Vođu i Markicu), a postao je i najstariji pobjednik pojedinačnog kola, prvi preko 50 (do sad sam najstariji bio ja) i ukupno peti kome je to uspjelo u prvom nastupu. Ostali su Deki RI-Bitch, povijesni pobjednik prvog kola JGL ikada, Šime (MC), iz drugog kola JGL 1, Markica, iz osmog kola JGL 1 i Suhi, pobjednik sedmog kola JGL 2. Nikica je i dvanaesti pobjednik pojedinačnog kola, a ono što je meni najzanimljivije u toj priči o pobjednicima, na četiri od pet Liga, u zadnjem smo kolu imali novog pobjednika: Markica na zadnjem kolu JGL 1, uz nove pobjednike na zadnja tri prosinačka kola – Eddieja, Turka i Nikicu. 
Osobne rekorde rušili su Miro Krsteski, Ivan Kabaljero (u oba svoja nastupa bio je 18.!) te Stan (bio četiri puta i na JGL 4 i na JGL 5!).  Iako to nije neka impozantna brojka osobnih rekorda, ovo je bilo rezultatski uvjerljivo najkvalitetnije dvanaesto kolo, odigrano u idealnim uvjetima za kraj godine i zimfulju. Prijašnje tri godine nitko nije bio ni blizu U 40, a u srijedu smo imali trojicu. Zapravo, do sada najbolji prosinački pobjednik Eddie, sa svojih bi 42:47 od predprošle godine, ove godine bio tek deseti, kao i Štumsi iz 2008. s 43:12, dok bi Turk od prošle godine s pobjedničkih 52:55 bio 27., ali tada je trebalo prtiti duboki snijeg. 
Andrea se pojavila nakon deset mjeseci, a zakoniti Žohar, poslije niza od 18 nastupa zaredom, koji je završio u četvrtom kolu JGL 4 odlaskom u pečalbu, prvi put otada dvaput zaredom. Dr. Mikša se u svom jubilarnom desetom nastupu (47. dvoznamenkasti) smjestio između četiri žene, a Chicar je svoju najbolju trkačko-trekersku sezonu (vice pobjednik Treking lige, dvaput na JGL postolju (3.) uz PB te fantastičan četvrti u četvroj ligi Mrak kombe, čime je osigurao poziciju nositelja te lige na MK 5) počeo i završio 17. mjestom. Troje ljudi (mislim da je to rekord) ćoratalo je bez lampe u mrklom mraku: Žana, Đani i Jazz (društvo ĐŽĐ). Ja sam nakon dvije godine ponovo dvaput zaredom outside TOP 10, a deveti put se dogodilo da sam jedno mjesto ispred Sablje. Dolazak trojice “padobranaca” najbolje je dokazao koliko je sve relativno, pri čemu ne mislim na spejs tajm kontinjuum i slična ajnštajnovska sranja (Inače, zna li netko glumca Alberta Brooksa? Ako vam ime zvuči kao umjetničko, dobro vam zvuči. Naime, frajeru je pravo ime i prezime Albert Einstein. Kretenčino, otkud vadiš te podatke? Fakat si lestanbo!!!), nego na to kako je Suhi u srijedu trebao drugi put pobijediti, što bi bilo u skladu s njegovom životnom formom, a ovako je bio “samo” četvrti, što mu je svejedno treći najbolji plasman, a zadnji put je bio bolji (2.) prije više od dvije i pol godine, u četvrtom kolu JGL 3. 
U ukupnom broju dolazaka, osim spomenutog Mikše, ostali jubilarci su Letz-Go s 35 te Žohar i Chicar s 25. U prvom kolu JGL 6, očekuju se sljedeći jubilarci: Batica (50), Žana (45), Vožd (40, ujedno i in a row), Eddie (30), Zovko (25 u nizu), Kostelić (25), Marović (20, ujedno i zaredom), Ana G. i Paula (15 in a row), Pajo i Vukodlak (10 u nizu). Sablja je drugi put ostvario niz od 13 dolazaka zaredom. 
Vitja, Alen Špoljar, Vida i Trodupli – vi ste ZAKON!!!
Molim sve Gelenderovce da provjere svoju statistiku i jave mi pogreške. Statistika je u izradi još nekoliko dana, a onda kreće printanje biltena o prvih pet…
Jebla vas jeBlatersa, ja odbrojavam 25 dana do JGL 6 i MK 5. 
League 1: Eddie, Batica, Vođa, Štumsi, Sablja, Mukki, Roki, Letz-Go, Suhi, Grišo
League 2: Vukodlak, Markica, Šiki, Dejv, Žohar, Ferro, Debeli, Turk, Šo-Kre, T.J.
League 3: Kova, Kobe, Dob, Janko, Neven.Ka, Pena, Terz, Lino, Chappy, Murić
League 4: Klića, Chura, Cohi, Chicar, Vukelić, Mario K., Lacko, Pari, Pećot, Marović
League 5: EE (Everybody Else), prvi nositelj: Tomo Vlainić
League Women: EE, nositeljice: Paula, Nada i Ginka Zagorčeva

I za kraj, 300:

Mrak Kombinatorci! Prepare for glory!” “Glory? Have you gone mad? There is no glory to be had now! Only injury or hospital!” Well, that’s an easy choice for us, coward! Mrak Kombinatorci never retreat! Mrak Kombinatorci never surrender!”         

 “This is blasphemy! This is madness!” Madness…? This is Mrak Kombinacija!!!”

“Mrak Kombinatorci! Ready your meals in december and eat hearty… For january and february, we dine in hell!” 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.