FUCKING FINALLY STATISTIKA

Konačno! Mislim da je vrijeme za penziju! Onda će i statistika uvijek biti promptna…
Bješe to još davno, prije tri i pol tjedna… Prvi put da se statistika objavljuje bliže sljedećem kolu nego onom na koje se odnosi. Na startu se pojavilo rekordnih 56 ljudi, ali je tetka sklonula čiča Jankovića na ležerniju varijantu odlaska autom gore, e da bi se ona spustila kolima natrag na parkinag. A dobro, valjda je žena s 41 dolaskom i 34 zaredom vrijedna toga da rekord zbog nje ne bude postavljen…
Ovako se ponovilo 55 luđaka željnih mraka kao i u ludom sedmom kolu kad nije bilo mraka, a čak 31 iz prethodnog kola uz osmero novih: Korina, Gordan, Zoran, Nikola (Durmitor TOP 10), Alen, Miroslav, Kruti i Vladimir plus četvero “starih koji su prvi put gipsali this year: Ozren, Zorro i Ned nakon točno godine dana, dok se Račić pojavio tek drugi put, ali prvi put na Gipsu jer mu je jedini nastup bio prošle godine na Gelenderu U Gostima, Japetić Đir… U 49 kola to je ukupno 171 duša, 46 ženskih, 125 muških, a ove godine 113, od čega 30 cura!
Sedam likova (Vožd, Letz-Go, Kostelić, Marović, Sablja, Battafuco i Zovko) i tri likuše (Ana G., Paula i Žana) imaju sve gipsaone ove godine, dakle, ukupno 10!
Tko je zaslužio spominjanje? Svi, ali jebem li ga, 4 su sata ujutro, spava mi se… Buco, Boj Paris i Galjanić Do-Vla zbog nula bodova. Jeka Breka jer je skinula PB za 15 sekundi. Ana Đi zbog sedme pobjede u nizu, svaki put između 13. i 18. mjesta. Jasminka jer je došla nakon šest mjeseci. Šo-Kre (brončani Durmitorac) nakon sedam mjeseci uz rekord star točno dvije godine skinut za više od tri minute. Mikša jer je skinuo osobni iz ludog sedmog kola za 1:20. Torba za 1:26. Zovko za 27 sekundi PB star točno godinu (prvi put ispod 53 minute). Maja Petrlić jer je skinula PB otprije dva mjeseca za 52 sekunde i prvi put išla ispod 70 minuta!
I dalje je u tijeku nekoliko anbilivblnih nizova: Vožd 36, Žana i Batica 34, Zovko 21, Letz 19, Kostelić 18, Marović 16, Ana G. i Paula 11, Sablja 10, Đani, Mikša, Boj 7 (više u rubrici In a row)… 
Statistika će uskoro biti sređena skroz, kako ođe, tako i malo detaljnije na mome čedu gorda naziva jgl.blog.hr
A za kraj malo uputa za nemušte Gelenderovce, pogotovo one koji loše otrče zbog punog debelog crijeva. Iako mrzim pričati i pisati o tome, na Bliznec treba doći barem dvadesetak minuta prije (po mogućnosti i više), ne samo zbog zagrijavanja mišića i vezivnog tkiva, nego i zbog buđenja probavnog trakta(ta), točnije – obavljanja kakice u interesu nesmetanog deranja Gipsa kao takvog u skladu sa svim svojim potencijalima, mogućnostima, pače i sposobnostima. Premda je teško, dodao bih i gotovo nemoguće,  a zapravo zasigurno nemoguće točno odrediti koliko se treba prištedjeti na ubitačnim uzbrdicama do trećeg stupa poradi čuvanja snage za potezanje na kasnijim ravni(ji)m dijelovima u svrhu postizanja što boljeg rezultata, ipak preporučujem malo usporiti možda samo zadnju minuticu prije izlaska na ravnicu i pogleda prema tornju, a ne baš tamo sumanuto prestizati klonule konkurente, iako time ne želim negirati psihološku pozitivu bivanja ispred konkurencije, no poradi divljanja na teškim uzbrdicama, sve brzo dođe na svoje već u prvih nekoliko stotina metara ravnice. 
Vidimo se ne jubilarnom (ko bi reko) PEDESETOM (brojkom: 50.) kolu!
Štono bi velio tatko na ligata: PROBUDI SE!, a kako će većim dijelom biti mrak, možemo dodati i onu njegovu: USUDI SE!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.