UTMB i GRP – ovaj vikend!

utmb

utmb

Ovaj vikend na rasporedu su dvije naj stomajlerice u EU, jedna od njih je Ultra Trail du Mont Blanc – mega popularan i najpoznatiji svjetski ultra trail, rasprodan za par sati kad krenu prijave! Druga je Le Grand Raid des Pyrenees – nešto manje razvikana stomajlerica koja je ove godine isto popunila limit učesnika. Obje imju uspona oko 10000m te  naravno isto toliko silazaka što je možda malo teže od uspona, kaj ne…

Na UTMB će se ove godine naći sva svjetska krema dugačkog trčanja po brdima, a to su nekim redom: Kilian Jornet, Geof Roes, Mike Wolfe, Jezz Brag, Nick Clarke, Joe Grant, Julien Chorier, Boris Marić – Kliker i ostali. Ovo je deveti po redu UTMB, a rekord staze drži Kilian Jornet sa vremenom 20h 58min iz dvije i osme. Kilian je i dvostruki pobjednik pa mu je ovo prilika da uzme treći put zaredom zmagu na ovom trailu. Naime, prošle godine je UTMB zbog lošeg vremena bio prekinut, ali je drugi dan išao u nešto kraćoj varijanti od nekih sto km, a Kili je dobil 2008. i 2009. Prije njega dvije pobijede ima i Marco Olmo šezdesetogodišnji bagerist iz Italije!

pirineji

GRP nema toliko razvikanih imena, starta iz najmanjeg sela (Vielle-Aure) koji je u okolici nešto većih sela. Ima jedan birc, jedan restorančić  i zakon kamp 1,5km od centra sela. Za razliku od UTMB koji starta u petak popodne, igra na GRP počinje u petak ujutro (5h) i traje nešto duže jer je vremenski limit za završit rejs par sati duži od UTMB.
Na startnoj liniji ove godine imamo Marka Hanzu, Gorana Čertanca i Ivanu Kastelc…sretno im svima!!!

Obje utrke možete pratiti live na njihovim stranicama, ima i tu na gelenderu, samo poglej u decnu kolonu pod linkove…

Galerija fotki od Suhog sa UTMB i GRP pa uživajte 😉

UPRI!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.