JGL STATISTIKA

Prva dva kola JGL su više-manje servis za Mrak kombu pa će statistika biti brzinska. JGL je ionako maraton i tek smo prošli prva 3 i pol kilometra, a Komba je sprint…
Svi smo znali da će pasti rekord u broju ljudi, mislim da smo glede toga na maksimumu ili vrlo blizu toga, a pokazale su se i žemskinje – deset što lakih, što nešto težih komada… Jurić je opjevan u pretprošlom pjevanju, a još samo treba dodati da je u snježnim uvjetima skinuo osobni rekord za dvije minute. Opak lik!
Došlo je šestero novih ljudi, Marina Jukić od žena (ukupno 34. cura) i pet frajera (sad ih je točno 100!): Goran Vukelić, Josip Dikon, Boris Paj, Igor Verbnjak i Željko Pale. Od nabrojanih, Gorana ne poznam, Boris je godinama sudionik mnogih hrvatskih cestovnih utrka i trekinga, a nešto ću više o preostaloj trojici, za mlade generacije koje ih ne poznaju (joj, osjećam se k’o Milka Babović). Joža Dikon, zvan i Dinko, prvi je hrvatski double Ironman (donedavno je bio i jedini, a ove godine mu se pridružio Dario Ivanagić), a tu je mamutsku utrku završio čak tri puta, dakle, trostruki dvostruki Ironman. Igor Verbnjak stari je treker i pustolov, a od njegovih najvećih uspjeha mogu izdvojiti drugo mjesto na KI Challengeu s Kapovićem (2006.?), treće mjesto na velebitskoj 140+ ultri 2004. i, također s Kapovićem, finiširanje petodnevne Terre Incognite 2006. godine. Željko Pale, hrvatski Rambo, kak veli Markica, je Ironman, V140+ finišer i prvi Hrvat koji je završio Ultra Trail de Mont Blanc (2005.) o kojem se toliko priča. Eto, sad znate kakve su se to njuške neko jutro prvi put pojavile na JGL!!!
U uzastopnom broju dolazaka, Vožd ne posustaje i bliži se tridesetici, Roki i Zovko su s trinaest izjednačili Sablju na petom mjestu svih vremena, a Letz-Go s jedanaest Eddieja i Vukodlaka na osmom. Kostelić je postao dvanaesti koji je dostigao dvoznamenkasti broj, izjednačivši se s Kovom na deset.
Štumsi se vratio na postolje nakon 14 mjeseci, Lino se pojavio nakon isto toliko vremena, Letz-Go je uhvatio najbolji plasman, korak do postolja, Trs započinje novi niz nakon pet mjeseci izbivanja, Mukki tradicionalno dolazi samo na prva dva jutarnja kola u sklopu Mrak kombe, a u skladu s ovogodišnjim revijalnim tonom, prvi put se plasirao izvan TOP 10, što je uspjelo i Rokiju, tek drugi put u 14 nastupa. Murić se pojavio nakon više od tri i pol godine, Šo-Kre prvi put nakon GuG-a, dakle, nakon godinu dana, Lacko nakon dvije i pol godine, Ivsha nakon 23 mjeseca, Terz nakon sedam , Petra nakon deset, a Radić nakon dvadeset mjeseci. Sablja je u 37 nastupa tek peti put bio izvan prvih deset, Ana G. zadržala stopostotni učinak (tri pobjede u tri gipsanja), a Paula prvi put u deset nastupa nije uhvatila žensko postolje, no postala je ukupno 27. i treća cura s dvoznamenkastim brojem dolazaka.
Toliko za danas, statistika Mrak kombinacije jedan od sljedećih dana…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.