Links

Nekoliko linkova koji bi mogli biti zanimljivi društvancu koje zaviri na sljeme-gelender kutak. Radi se o utrkama koje nose malo treka, malo orijentac Nekoliko linkova koji bi mogli biti zanimljivi društvancu koje zaviri na sljeme-gelender kutak. Radi se o utrkama koje nose malo treka, malo orijentacije, malo avanture ali ne baš i advanture. Super su zanimljive trke u kojima uz trek ima i orijentacije. Možda se nekome čini da su startnine paprene… ali ako već ideš u EU na avanturu moraš i potrošiti nešto ušteđevine, minusa ili krede. Namjerno je izostavljen Ultra Trail Mont Blanc. O toj se trkici kod nas podosta čakula, a imamo i čovjeka ispod trideset sati u cilju. UTMB i Velebit Ultra Trail je nešto kao Argentina 78′!… (tko to može platit!)… Kempes, Diego, Bertoni, Pasarella, Tarantini, Diaz….i Nizozemska sa Neeskensom, Rensenbrinkom, Kerkofom, Krolom…ali VUT zasada luta negdje u bližoj okolici Paklenice. A bili su najbolji, a nikad na vrhu!…a Velebit?…a Medvednica Trek?…a Samobor100?
LAAM – Love Alpine Mountain Marathon – http://www.lamm.co.uk/ – dva u timu, dva dana, dva starta, nekoliko težinskih kategorija, vremena oba dana se zbrajaju…bazni kamp gdje su smješteni natjecatelji…
ICEBUG24 – osobni favorit – http://www.icebug24.com/ – ne tako davno negdje spomenut od Kravoja…24sata, 24 kontrole, 24 hiljadarke švedskih kruna nagrada…dva u timu skupljaju što više kontrola u 24sata…nudi se još i kategorija u dvije etape od po 20km u dva dana, orijentacija i trk/trek…ovakvo nešto je bilo u mislima za novih 24sata S’LJeMana.
TRANSALPINE RUN- http://www.transalpine-run.com/ – osam etapa kroz osam dana, dvočlani timovi, ukupna tura je oko 300km kroz Alpe, masna startnina, ali kad se zbroji koliko dana si u akciji…za ovo treba sigurno 2 tjedna godišnjeg!
KARWENDEL – http://en.karwendel-challenge.com/ – još jedna tura po Alpama, ovaj puta 100 milja…solo avantura!
Za kraj CROMAGNON – EXTREMERACE – http://www.cromagnon-extremerace.com/ – trek avantura po Francuskim planinama…prošle godine trku je poharala snježna oluja i prekinuta je oko polovice…nešto kraća od UTMB, ali ipak preko stotke…sve u svemu prava akcija za ljubitelje prirode.
Ovo se samo neke od destinacija za patnju i uživanje u EU. See ya

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.