SRATISTIKA ŠESTOG TE NAJAVA SEDMOG KOLA I GRAND SLJEMA

Bakljada
 

7. kolo JGL 10: srijeda, 6.7., 5 i 30

Za Grand Sljem skrolaj niže i klikni na najavu…

Za sratistiku šestog kola, klikni na “više”…

I onda se Franet i Poljot čude kak to da nema sratistike i zašto rečenica počinje veznikom… Ono, postajem uznik ovih podataka, brate, sto ljudi, mamutsko kolo, pisat ću to do preksutra pa mi se ni ne da hvatat u koštac sa sijaset podataka! Koštac?!? HJP: zahvat u hrvanju oko kostiju u zn. oko leđa, ob. početni stav. (skraćenice su s HJP-a, op.a.) Uhvatiti se u koštac? HJP: početi borbu s kim ili čim. Vukajlija: Odbaciti foliranje, prestati sa eskiviranjem, prikupiti svu snagu i navaliti na rešavanje problema.

Budući da je ovo kakti bilo „moje“ kolo, prvo zahvale, redoslijed nebitan: još jednom se zahvaljujem Tamari na delicijama iz prethodnog kola, Dugom na bakljama i neviđenoj ciljnoj atmosferi, Martini na kolačima, curama na majici i masovnosti, Žani na prijevozu stvari, mjerenju i čaju te Poljotu na gelenderezama jer bez njih ne bi bilo ni ovih antologijskih (znanost o mravima?) tekstova… Ovo sam već lijepio, ali who see and who cares: https://www.youtube.com/watch?v=cnCMqr1QRQw

Bez obzira što je meni jedina prilika za doći u centar pažnje obilježavanje ovakvih gerijatrijskih „rekorada“ iliti okruglih obljetnica, pokvarenjaci Gračan i Maja potrudili su se oteti show, postavivši apsolutne rekorde staze: 32:08 (kaj nisi mog’o još tih devet sekundi, jado?!?) i 38:42! Nije loše, ali moglo bi to i bolje. Pogotovo ako se u sljedećem kolu pojavi Nikola Špoljar Buldog 😀

Ovo kolo je po brojnosti noulajfera sjelo na podjelu petog mjesta, izjednačivši se s ovogodišnjim GUG-om na Japetiću (čepote, to kao da je prije pet godina bilo, a ne prije šest mjeseci!!!), ali ako izuzmemo kola u sklopu Mrak kombe (prvo, drugo i četvrto mjesto) i ona u sklopu Grand Sljema (treće mjesto), onda je ovo bilo najštevilčnejše „normalno“ kolo.

Normalno? Samo naizgled. Očito je nešto divlje bilo u zraku, to jest, vremenski uvjeti gotovo idealni jerbo smo, osim apsolutnih najboljih rezultata ove staze ikada, imali još dvadeset osobnih rekorada, dvanaest debitanata, 24 cure (brojnije su bile jedino u sedmom kolu JGL 6 – 26, ali u sklopu Grand Sljema), na Gipsu se pojavio flksdojčer Damir Kligl, a matori Nikica u svom je 51. nastupu također skinuo lični, a nije da dejvid geta eni jangr…

Prvogipsnici bijahu sljedeće persone: Tajana Špoljarec (Markuševec), Nataša Namćorasta Dobrenić, Ružica Jakopec, Karmen Kostanić, Ivana Jonke Valpotić te Snježana Kurdija, kao i Filip Vargović (Vragović?), Željko Trivić (Knežija), Damir Kligl (Slavonija), Ivan Patekar, Vladimir Čeperić i Pero Gavran (krošnje).

Osim Nikice (dvije sekunde) i Gračana (47 sekundi), koji su skinuli svoje rekorde iz 6. kola JGL 9, dakle, stare točno godinu dana te Maje koja je onaj dvojbeni rekord iz prošlog kola popravila za 40 sekundi, preostali PB-ovci su: Josip Stipčević, koji je u tri kola s 38:47, prije tri mjeseca, preko 37:24 prije dva mjeseca, u ovom kolu išao 36:39, upavši u TOP 10 svih vremena (deveto mjesto); poludjeli rajfonosac Stjepan Domagoj Dorotić svoj je rekord iz 7. kola JGL 9 poboljšao za više od minute i pol!; Ranko Antolović poludio je još više – svoj je najbolji rezultat iz prošlog kola popravio za skoro dvije i pol minute!; Goran Đogolović je rekord iz predprošlog kola skinuo za 1:48; Ivan Videk Lepi ove je sezone četiri puta popravljao PB, s 48:57 u veljači, do 45:19 u ovom kolu!; ne znam nosi li Antonio Satinović sat dok trči, ali pojavio se na JGL-u nakon šest mjeseci i popravio PB za skoro dvije minute, zapravo, u sva tri nastupa nakon premijernog išao je bolje nego prethodni put – da je s tri godine emigrirao u London i započeo glazbenu karijeru, zvao bi se Anthony Ora; Mirja je prvo u prošlom kolu skinula rekord star godinu dana, a sad se popravila dodatne 54 sekunde, čime je preskočila Mateju na 13. mjestu svih vremena; nego, Boga mi, Boga ti i Ana Bogadi, Domagoj Horvat je opaki kuriozitet – frajer se na JGL-u pojavio drugi put u životu i skunuo premijerni nastup za 7:23 i sve bi to bilo ok da taj premijerni nastup nije bio u 2. kolu JGL 6, znači, prije četiri godine i četiri mjeseca!!!; marljivi Herc napredovao je devet minuta naspram prvog nastupa iz 1. kola JGL 9, a rekord star četiri mjeseca skinuo je za minutu i 23 sekunde; rising star Tamara samo jednom nije popravljala osobni, a ovoga puta se ubrzala za skoro minutu i pol, prvi put gipsala ispod 50 minuta, postala 22. žena kojoj je to pošlo za (i to kakvim!) nogama te skočila s 24. na 18. mjesto vječne liste; Princip je skinuo svoj rekord otprije pola godine za minutu i pol, a u sljedećem nastupu vjerojatno ulazi u klub U50; zadnjih pola godine Vlatko ruši osobni svako drugo kolo, ovaj put za 50 sekunada; nakon što je prije šest mjeseci srušila najbolji rezultat iz prvog nastupa star zamalo dvije i pol godine, Elza se u ovom kolu popravila za dodatne 22 sekunde; Zvonimira se u drugom nastupu ubrzala preko sedam i pol minuta u odnosu na premijerni iz 2. kola; Banović je preko minute poboljšala svoj tri mjeseca star rekord; Tajana Valentić prvi put je gipsala ispod sata, a svoj PB iz 4. kola skinula je za skoro šest minuta!; Ana Faber i Ana Bogadi ubrzale su se u odnosu na svoj prvi nastup otprije točno godinu dana – Faber 48 sekundi, a Bogadi za 13 i pol minuta!!!; Marijana se u odnosu na prošlomjesečni premijerni nastup ubrzala za četiri i pol minute, a sad kreću ozbiljne pripreme za berlinski maraton;

Čangra je pobijedio 21. put u 25 nastupa, dok Maja ima 8/8. Nikica je uzeo 42. postolje u 51. nastupu, a Stipčević prvo postolje u trećem nastupu. Josipa je konačno krenulo, nakon gro četvrtih mjesta, što u trekingu, što na JGL-u, konačno treći na Gipsu i drugi na Velebitu. Budući da ova dvojica zadnje spomenutih Dalmatinaca, a u stvari, Vlaj i Arbanas, idu na SP u trailu, na ovaj način ih pozivam da se dogovore za zajedničke ljetne treninge. Kod cura, Petra je deveti put u jedanaest nastupa „stala“ na postolje, a Mirja dvanaesti.

Što se U40 rezultata tiče, Nikici je bio 38. put, Gračanu 21., Letzu jubilarni 20. (to su ujedno i prva trojica), Dadeku 14., Horvatu deveti, Bodiću šesti te Maji i Josipu treći.

Osim mene, jubilarac je još i prevarant Šturmbannführer s 50, Frane i Vida s 45, Dadek s 30, Čangra s 25, Hudec i Veljko s 20, Herc s 15 te Renato, Đogolović i Tajana Valentić s 10.

U In a row koloni, Letz i dalje uvjerljiv sa 76, dok je Marović na 73, što znači da točno šest godina nije propustio kolo! Kostelić je sa 68 stigao Žanu i mene. 67 Drona Bljića znači da pet i pol godina nije propustio JGL! Čangra je na 25, još jedan slučaj poput Marovića i Mikše koji nije propustio JGL od prvog dolaska na Gips. Paula i Poljo nisu propustili kolo godinu dana, s tim da je to našem statističaru najduži niz, a Paula ima onaj od 54 in a row.

Od nekih kurioziteta koje primjećujem na prvi pogled, De Es Dorotić prvi put u jedanaestom nastupu upao je u TOP 10. Posljednjih pet sezona, ciklusantski prvoligaš iz Dubrave T.J. uredno se pojavljuje na prva dva kola JGL-a jer su u sklopu Mrak kombe. Zadnje kolo na kojem je gipsao, a da nije bilo unutar MK bijaše 4. kolo JGL 6, dakle, prije četiri godine i dva mjeseca! Ferro ga šije za jedan mjesec, naime, zadnji put se pojavio u 3. kolu JGL 6, no, obojicu ih šije gore spomenuti Domagoj Horvat. Kad Poljo složi tablicu najvećih razmaka između dva nastupa, onda će sve biti razvidno, prozirno i transparentno.

Oj, vi, koji do sada niste, lasciate ogni speranza da ćete biti spomenuti. Zaslužite to nekako. Skinite osobni. Pojavite se nakon dugo vremena. Napravite neki incident. Ili barem budite na slici!

Vidimo se u srijedu, JGL je u sklopu Grand Sljema. Osim što očekujemo gro ljudi, klasične ganjače Grand Sljema, možda opet padnu rekordi staze, a očekujemo i osobne rekorde Drona Bljića (U39) i Dvoimenovića Dorotića (U40)…

doručakvečera

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.