TREĆA LIGA MK IX

Eh, what of treća? Možda samo Poljakove riječi: „Budući da je treća liga groblje, nema se tu što puno za reći. O mrtvima sve najbolje. Spomenimo samo trojac koji je prošetao through the valley of the shadow of death – Bodić, Rogić i Curi. Idemo dalje, druga liga.“ 😀

Treća liga je bila najzahtjevnija prve godine, dakle, na MK III, što je i logično jer je tad treća bila ono što je danas peta. Na kraju sezone Letz nam je priuštio najduže kolo ikada (čekiraj na Poljakovoj stranici ak te zanima, ne!), a baš je njegov buraz u tom kolu izborio ostanak u trećoj, a Dikon postao nositelj četvrte na MK IV. Ponosni prvi pobjednik treće bio je Dejv, a s njim su u drugu prošli Suhi i Trs. A odmah je prva treća liga s deset ljudi bila groblje jer je u ligi kao zadnji ostao Tezgić s tri nastupa!, a ispali su Klića (4), Chure (2) i Cohi (0). Na MK V situacija slična, kao sedmi ostaje Kova s četiri nastupa, a ispadaju Djanković (2), Silent Dob (1) i Kobe (0). Sljedeća sezona i nije bila toliko užasna jer ispao je Ferro s pet nastupa, a glave ga je došao Amerikanjec Markica koji je s tri nastupa skupio hrpu bodova dovoljnih za šesto mjesto. Na MK VII treća liga predstavljala je Mirogoj, Miroševec, Šestinsko groblje i Markovo polje zajedno, naime, čak su četvorica (Roki, Neven, Markica, Mukki) zabilježili nula nastupa ili nezabilježili nastup, što je majstorski iskoristio Čikar i kao jedini do sada probio se kao četvrti iz četvrte u treću. Koliko je liga bila kvalitetna dokaz je činjenica da se Dedek 73 kao treći probio u drugu s – četiri nastupa! Može li gore? Može! Prošle godine ispali su Andraž, Trs i Dejv s kombinirano – jednim nastupom!, a ostali su Đani i Turk s dva!!!

I evo nas kod treće lige MK IX. Zbog raznih razloga ispale su neke od legenda Mrak kombe u cjelini. Turk, za koga ne znamo zašto ne dolazi, ima 24 nastupa, a prije tri godine bio je u prvoj, odakle je ispao kao osmi sa samo četiri nastupa. Da je bio redovit, sigurno bi ostao, no, kvaliteta nikad nije bila njegov problem, samo neredovitost. PSNPKV (postavljač staza nekad poznat kao Vukodlak) Dorotić odselio je u Istru, ima ukupno 34 nastupa, čak šest sezona proveo je u drugoj ligi, a taman se ozlijedio kad je ušao u prvu pa nije mogao braniti svoj status. Zato ćemo sljedeće godine u četvrtoj imati dva Dorotića s tri imena… Treći ispadnuti je Irac Vođa, kombinatorac s 55 nastupa i četiri prvoligaške medalje iz prve četiri sezone, sedam godina u prvoj ligi.

A sad pobjednici koji su u trećoj ligi najčešće samo prolaznici jer obično oni koji uđu iz četvrte u treću instant odlaze u drugu. U zadnjih šest godina samo trojica od devetnaestorice nisu prošli naprijed u prvoj godini natjecanja u istoj, ali samo zato što su imali premalo nastupa! Ove godine prva trojica bili su Bodiček, d’Rogić i Curi…

Antiša Bodiček, smiješan trkač prije tri godine, a sad otrov, prvi put je nastupio u dva kola MK V, a u sve četiri ozbiljne sezone nije propustio nijedno kolo, dakle, 32 zaredom! Prije dvije sezone prošao je kao treći u petoj, a onda je pobijedio i u četvrtoj i u trećoj. Ne kažem da će pobijediti i u drugoj, ali ako zadrži savršenu kilažu (191/77) i ostane redovit, ne gine mu prva 2018. godine. Šest puta prvi u svojoj ligi, dvaput drugi, samo u dva navrata nije bio među apsolutnih deset!

Ah, sad malo o Jadamiru Drogiću… Taj je čovjek apsolutni sportsko-medicinski fenomen ne samo u ovim krugovima, nego i mnogo, mnogo šire, srčano-plućno-mišićni kapacitet od kakvih se stvaraju vrhunski sportaši. Kao što je Kilian čudo s Pirineja, d’Rogić je naše čudo s Horvatovca… Kad se pojavio na MK VI, poharao je sve živo s pet pobjeda i još dva postolja, a onda me uoči sljedeće sezone nazvao i pitao kaj se događa ako ne bu dolazio, bacate me natrag u petu? Ne, Damire, za nagradu te prebacujemo direkt u prvu! 😀 No, budući da je skupio čak dva dolaska, ostao je u četvrtoj kao deseti, a zadnje dvije godine strelovito napreduje do druge na MK X… Svih osam puta među tri u ligi.

Treći je bio samozatajni stolnotenisač i otac dvoje blizanaca, naravno, riječ je o Curiju. Njegova liga bila je toliko zahtjevna da si je mogao priuštiti bezbrižno treniranje utorkom, bez obzira što je kolo u srijedu. Zadnje dvije sezone nije propustio kolo, a napreduje zadnje tri pa će biti zanimljivo u drugoj sljedeće godine… Također svih osam puta među tri u ligi, čak šest puta treći, najbolji u zadnjem kolu.

Ajmo sad malo do sedmog mjesta i dr. Pene, najjačeg atletičara među kombinatorcima po mađarskim tablicama, naime, frajer je u vis skakao 221, a malo tko se može pohvaliti da je bolji od ženskog svjetskog rekorda. To, recimo, ne može nijedan naš maratonac. Čika doktor je do prošle godine bio više-manje redovit, skupio je 35 nastupa, pet je sezona bio u trećoj ligi pa je izborio drugu, a onda su počeli problemi s koljenom, koji, na žalost, traju još uvijek. Uspio se održati u trećoj ligi s tri nastupa…

…baš kao i Đani za koga se također ne zna gdje bi mu bio kraj kad u zadnje vrijeme ne bi bio stalno ozlijeđen. Niđa nastupa pet sezona, ali samo dvije su bile ozbiljne i tad je napredovao do treće lige. Ova godina bila je za bacit, ali i s takvima se ostaje u trećoj 😀 Ak se Đani primi posla…, o tome više u prognozi!

A sad oni! Njih dvojica! Dva brata uboga! Doajeni! Legende! Jedan je startao sve Blaterse i polovica je bez vremenskog dua Trkadžije (Terz), a drugi je drončani s JGL 1 i onaj koji je u ludom finišu i suludom spustu s omladinske staze na divljaka prema Grafičaru na MK II iz prve lige izbacio samu treking instituciju u Hrvata – Ferru!

Ajmo prvo Kovu – jedan od osmorke koja ima nastupe na svim Mrak kombama! Dvanaesti s 48 dolazaka! U zadnje četiri sezone propustio samo tri kola! Ponosni trostruki član prve, jednom druge i sad već pet godina treće, dakle, MK X bit će mu šesta sezona. Pravi domaćin! Dok drugi dolaze i odlaze u oba smjera, on ostaje… Završio peti u trećoj, a ovaj podatak je za Ripleya: od sedam nastupa netom završene MK IX, Kova je u svojoj ligi šest puta završio kao peti, a jednom je zamijenio mjesto s Terzom i bio četvrti! Da stvar bude bolja, sezonu prije, u osam kola pet je puta bio peti, a triput četvrti!

I šećer na kraju – Tezgić, osvjedočeni ljubitelj Mraka, što preko Blaterse, što preko Horsta (da, da, mnogi novajlije pitaju se kae to Horst…ne znam, pitajte najboljeg Slovenca Kombe, tak mu se zove tata), a što preko Mrak kombe gdje ima 46 nastupa! Dvije godine bio je u drugoj, zadnjih šest je u trećoj, gdje i ostaje, znači, ne gine mu sedma, ti Boga, taj je kvalificiraniji za domaćina i od Kove samog 😀 Završio četvrti u trećoj, a ovaj podatak je za Ripleya: od sedam nastupa netom završene MK IX, Terz je u svojoj ligi šest puta završio kao četvrti, a jednom je zamijenio mjesto s Kovom i bio peti!

Prognoza? Ajmo prvo vidjeti tko su klijenti iz treće na MK X: Kova, Terz, Pena i Đani, četiri četveroslovna starosjeditelja; Čan Gras, Nikola HR i Poljo kao tri goropadna izazivača te prošlogodišnji prvoligaši Marović i Pari te Šo-Kre. Pod pretpostavkom da će dvojica najboljih iz četvrte biti nabrijani kao ove godine, za treće mjesto najozbiljniji kandidat će biti sratističar Poljot, naravno, ako se ostali ne prime posla. Kad bi svi dolazili, onda bi puno zanimljivije bilo pratiti borbu za opstanak pa držimo fige za taj scenarij…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.