MK 8 – PRVA KOMBA – INSTANT SAMO DA JE SRAT I STIKA

Za ovaj izum fakat Sablji treba smisliti neku nagradu ili da mu barem priznamo da je zaslužio misliti da je Boga uhvatio za Fuen LaBRADU 😀 Nakon nekoliko mjeseci letargije, konačno se osjećam živim.

Kakva večer, kakva staza, kakva trka, kakvo klanje, sumrak na Oštrecu, zajebancija na Gorščici iliti ga Kaptolskoj lugarnici. Kad smo krenuli natrag, s lijeve strane se pojavilo neko svjetlo. Kaj bi to moglo bit? Znam da s te strane nema nikakvog objekta! Kad ono – Mjesec! Gotovo pun, tek je malo počeo crkavati na putu prema zadnjoj četvrti.

Jutro, 5 sati, parking Bliznec, krećem na zagrijavanje prema Pilani, a s ispoliranog hrpta koji ide od prvog stupa do Loje – opet On, ovaj put na zapadu, završava svoj „krug“ po nebu, dok Jutarnjaci i Mračnjaci kreću na megdan prema Gelenderu… Kao i prethodna večer, jutro je savršeno, nema vjetra, nema magle, zvijezde, ludilo! Normalno, u tome ne uživam jer se koljem s Marovićem, Sabljom, T.J.-em… Nekoliko puta prolazi i Kabaljero, ali ne zanimaju me ti petoligaši…

Ajde za početak malo sratistike i jubilaraca: Letz i Eddie sinoć su ubilježili 45. nastup, ukupno su četvrti u toj rubrici. Suhi je jučer mračnjario 40. put, a Božena je to učinila jutros. Nadi sinoć bijaše 35. put, a Tezgi, Linotu i Kovi danaske. Šikson, Čapi i Čikar jučer su stigli do 30. pojavljivanja u Mraku, a SeRver i Jeka danas do 25. Antiša Bodiček, Dadek i Vida sabajle uhvatiše 20., a Goga i Mateja sinoć 15. nastup. Kristina je sinoć bila 10. put, a Curi, Murgić i Vuk jutros…

Ovo je bila participantima najsiromašnija prva Komba u zadnje četiri godine, ali kog briga, ako su ovdje oni koji to vole, onda je to zakon. Od 58 iz prvog i 60 iz drugog kola, kombiniralo je njih 49, dakle, samo devet s Oštreca nije se pojavilo ujutro!

Prvi put su na Mrak kombi bili Veljko, Silvija i Špoljo, Kizo, Grale, Zlatko, Dasović, Nikola, Damir Herc i Jadranko – desetka!

Moram spomenuti i neke doajene koji su propustili kolo ili dva, kao, na primjer, Vuki, koji je u prethodne četiri sezone falija ukupno dva kola pa sad propustio prva dva. Ili Pajkovski, koji je propustio kolo nakon 25 u nizu! Recimo, Pećot je imao 15 od 16 zadnje dvije godine, a sad ga ni, Turkalj, 21 od 24 u zadnje tri pa ni njega ni, isto i Mony – 20 od 24. Obrnuti primjer, Beny se vratio nakon godine pune apstinencije, kao i Murgić te Kabaljero.

Od onih deset koji imaju nastupe na prvih sedam Mrak kombi, čeka se još samo Churac…

Vedran Gračan instant je opravdao ulogu favorita ne samo pete lige, nego i za najmračnjaka. Preformulirao bih pitanje otprije nekoliko mjeseci kad sam retorički zavapio „stari, od kud si ti ispal?!? u „ne, stvarno, stari, od kud si ti ispal?!?“. Ova me priča baš podsjeća na lika koji je jedini učinio ono što je jučer navečer i jutros učinio Grale, iskombinirao dvije pobjede na prvoj Kombi, to jest, u prva dva kombinacijska kola – jeste i dabome, bio je to neponovljivi Markica, Kravoje, Ljama i kako još sve ne, koji je učinio isto na MK I i MK III. Kako je išla ta dirljiva pričica… Ah, opet ovaj Mrak kombiMatorac (Jazzova fora) kreće s dosadnim flešbekom: bješe to onomad (ne kad sam kenjao u bide) kad sam početkom daleke 2003. godine popušio stres frakturu potkoljenice i doma se kravio dok su drugi (i Kravoje!) peglali cestu na Lagvić ligi. Nakon utrke, reče mi Žana da se prvi put pojavio neki Marko Rajković i bio četvrti, odmah iza Markulinčića, Žalca i pokojnog Pede (inače, dva tjedna prije, ja sam bio drugi). Kad ono, u sljedećem kolu, dva tjedna kasnije, nije problem pogoditi, Marko Rajković dolazi prvi! Whatta fuck?!? Koji tjedan kasnije, ja još uvijek u izležavanje-ortoza-štake modu, dođe do mene slika uhvaćena možda minutu nakon starta Proljetnog (sada Savskog) polumaratona, dvadesetak frajera u vodećoj skupini, manga do mange u rangu Marojevića, pokojnog Filipčića, Krište, Domatez-Loše, Markulinčića i sličnih, sve ih raspoznajem, osim jednog crnog, egzotičnog, pogađate li, deco? – Marka faking Rajkovića 😀 Frajer se sigurno zaletio i svejedno prvi half odradio za 1:22! Eto, deset i sitno godina kasnije pojavio se sličan lik – Vedran Gračan. Čak dijele i sličan imidž, marame, bakica đir i to… Trebam li uopće naglasiti da ih mrzim?

Kaj se JGL-a tiče, o tome ću u posebnom postu kad prođe Lipa trek. Kaj se, pak, Mrak kombe dotikavle, osim dvije Graletove zmage, Šimica je s dva druga mjesta uhvatio treće i četvrto pojedinačno srebro, s čim ima ukupno šest postolja, uključujući one dvije sprint zmage s MK VII. Dadek je jučer zel treću broncu, što s jednim zlatom i srebrom daje ukupno pet postolja. Današnje je treće mjesto Nikica dodao dvjema pobjedama i jednoj drugoj poziciji, sve zarađene u sklopu JGL-a.

Jučerašnjom pobjedom i današnjom broncom, Mirja je na sedam postolja (3-2-2), sinoćnjim srebrom, Jeka je uhvatila 20. postolje (10-9-1) u 25 nastupa!, a Mateja broncom do petog (0-1-4). Miki Kolac jutrošnjom je zmagom uzela 12. postolje u 13 nastupa! (2-1-9), usput nabivši i SeRvera, a Paula srebrom ima jedno postolje više od Jeke (6-10-5).

A sad da malo vidimo kaj se to valja po ligama:

PETA (Wilson?): ako budu redoviti, a ne pojavi se netko u vidu Matjaža Štanfela, Kiliana Albrechta, Kevina Schwanza, Josepha Ngugija, Hrvoja Habuša-Cice, Tišljara, Kaniškog, Salopeka ili Bijelića, jer ipak je ovo, uz žensku, liga u kojoj su iznenađenja uvijek moguća, mislim da su prva četvorica sigurni u prolaz u pakao četvrte lige, a to su Grale, Nikola, Murgić i Vuk, a novi ptić Zlatko Vlašić od Zaprešić (a ne Novi Zrin!) bu se moral jako potrudit da ga ne stigne stara manga Gverinjo (34 nastupinjo)…

ČETRTA (da, četrta!): još jedared ponavljam da imate mučo sreće kaj se Pajkan strmopizdil s nasipa, a Rz Brzotrz sprehladil. No, kae tue, ak Rogiću glava ne ode u balun, on je ziher, a Bodić (191 cm/80 kg/prvi ukupni TOP 10 plasman-7. mjesto) i Curi budu još strahovali od Uzbeki Stana, a možda i od Brke ako odjavi žuljčinu i malo se više potrudi. Poljo i Cohi su zlaćana sredina, a ako se aktiviše uspavani Rz, frendovi iz pustolovne firme Lacko i Neven za deseto mjesto budu se makljali s Pajkanom… Da ne zaboravim, danas sam se poslije starta, čim smo ušli na onaj singl trek, mislio derat Rogiću, koji je bio deset metara ispred mene, da ne vidim stazu od njegove guzice, ali bio sam previše pod stresom – još jedan frajer koji ubija, a ima ga, onak, podosta…

TREĆA: Šimica je tu zakon, iako nisam siguran da bu svako kolo prvi jer ima opakih nizbrdica, a Razumovskog i Čikara samo podsjećam kako je prošle sezone finiširao Đaninjo, so, don’t be afraid, be very afraid! Kolačića i Tezgu boli pipa, čak i da se pojavi jedan od četvorice koji nisu kombinovali, oni su in.

DRUGA: fakat je šteta kaj nema Vukodlaka i kae Pena blesiran jer igra bi bila još zabavnija, ali opet, dolaze devetorica, tak nikad nije bilo u drugoj i nemre se više ostat s jednim nastupom ko Štumsi last year. Kak stvari stoje, Dadek (budući šampion iz susjedstva), Eddie (trostruki šampion) i Suhi (bronca) su nedodirljivi zato kaj Vođa ide lagano, a Sever sam nekaj kuka… Izgleda da će dva bildera odlučiti tko ostaje!

ŽEMSKINJE: Mirja je opako zagrizla obraniti titulu, jedina koja bi je mogla stići je Jeka, ali spora je neka. Juhazica bi za dugo godina mogla biti u rubrici najstarijih osvajačica medalja, no, tu se još nekaj pita i Nadu. Kristina opet gađa peto mjesto, a drago mi je kaj se konačno zapalila i Bo, jedina do sada s duplom krunom. Još su samo dvije curke kombinovale – Ana i (Ž)ana…
PRVA: izgleda da ove godine prestaje era trostrukih pobjednika jer Chappy rastura sam tak, Šiki se nakon zmage nije uspio motivirati, a Letza je uhvatila njegova uobičajena zimska lijenost. Vukija nema, Pari je najgori ikad, tako da će se bitka za mjesta od četvrtog do osmog koje nosi ispadanje voditi između preostale petorke. Jedna prehlada ili ozljeda mogla bi biti kobna, no, bilo bi puno zanimljivije kad bi se svi ovako ganjali do kraja.

Se vidimo u trećem kolu…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.