I JOPE JOŠTE MALO O 5. KOLU I MRAK KOMBI KAO TAKVOJ

Šta reći? Bolje da ne kažem jer će onda svi reći da sam prost (Alain?), a zna se da nisam, no taj prema kome bih bio prost dobro zna tko je on, je li tako, Jurica?(da ga ne imenujem…)
Nego, opet ću udavit s brojkama, al šta ćeš kad se nameću same po sebi i kao takve: 94 Mračnjaka i gužva u Grafu apsolutni je rekord! Zatim, u pet održanih kola, broj nastupa (388) već je premašio kompletnu MK IV (376), a o onima prethodnima da i ne govorimo. Još nevjerojatniji mi je podatak da 34 mrakoljupca i mrakoljubica ima svih pet brutalnih kola, dok je, recimo, cijela MK I imala ukupno 31 čovjeka uz 16 po kolu, a MK II je imala prosjek posjećenosti 29. 
Uz deset novih, sada imamo 222 Mračnjaka, a uz povratnike Šimuna i Vladu Dobrića, ovogodišnja se brojka za sada zaustavila na 141.
Poseban pozdrav ide novim školarcima i neškolarcima Goranu, Kristini, Amiru, Tihomiru, Martinu, Ahmedu, Mihi, Kraljeviću, Emilu i Radanu, kao i onima kojima se zadnji put svidjelo i došli su opet…
Jubilarci su Letz-Go, Eddie i Štumsi koji su izjednačili postavljača Rokija na 25, Paula i Vukodlak na 20 i Chappy koji je mračnjario deseti put.
S jedne strane, brojke uopće nisu bitne, a opet s druge, uz ovako puno ljudi, efekt bezbrojnih lampi u mraku Medvednice je fantastičan. Još bolja stvar su sretne face u cilju i atmosfera svojstvena ovakvim okupljanjima.
Što se onih dvadesetak nabrijanaca ovisnih o naganjanju tiče, ovo je kolo bilo možda najkontroverznije od svih zbog finiša Line i Chappyja. Stvar će vjerojatno ostati zauvijek nerazjašnjena, no MK V je u petom pokušaju dobila pobjednika koji nije iz pete, nego ovaj puta iz treće lige. Izgleda da će ovo biti prva Komba bez prvoligaškog apsolutnog pobjednika.
Meni je liga, bez obzira na nemjerljivo zadovoljstvo ubijanja, što nizbrdo, što nizbrdo, sve veći stres zbog ubitačnog naganjanja sa svojim ovogodišnjim konkurentima Sabljom i Suhim. Samo u jednoj utrci najprije moraš izboriti poziciju u uskom grlu prema brani, onda se klati sa Sabljom na putu prema stazi 52 dok Suhi već bježi. Onda se staze razdvajaju, a ja biram onu za Suhim, Sablja odlazi desno, da bi na ponovnom spoju Sablja izbio daleko  ispred nas. Prema Brebaku ostavljam Vanju, no opet me prelazi na spustu. Do raspela opet prelazim obojicu, ali onda me Suhi ponovo ubija na spustu, a Sablja nestaje i sve to u manje od pola sata… Ludilo!!!
Ovo kolo dodatno je zapaprio Roki, prvoligaš bez ijednog nastupa, koji je prvu kontrolu postavio tri metra iznad tla, a nakon što se je, krenuvši ranije, Maja, Andrea i Žana skinule, Roki, koji je negdje čučao u mraku, je kontrolu ponovo vratio visoko na drvo.
“Zovu ga Roki, Roki,
Roki ga zoooovu,
lud je ko struuuuuja, a ludilo buuuuuja!”
Lige: borba za pobjednicu nudi pravi triler! Iz kola u kolo na prvom mjestu se izmjenjuju Jeka i Ana G. Hoće li druga kombinacija odlučiti ili tek zadnje kolo kao kod prvoligaša prošle godine? Paula sigurno treća.
U petoj ligi sve je jasno, kao i u trećoj. Vjerojatno i u prvoj. Eddie pobjeđuje drugi put. Samo dva pobjednika u pet godina. Štumsi je definitivno drugi, njegova prva mračna medalja. U bici za broncu, Suhi je u velikoj prednosti, ali prije nego što prođe kombinacija, ništa nije sigurno. Letz će se pridružiti burazu u drugoj ligi pa ćemo na MK VI imati prvo bratsko nadmetanje. U drugoj, T.J. i Šiki su sigurni za prvu ligu sljedeće godine, vjerojatno i Turk, no Vukodlak se ne predaje. Za ostanak Debeli polako gubi od Šo-Kre-Ta.  Najzanimljivija je trenutno četvrta liga – jedina koja je toliko izjednačena da onaj koji je kolo prije bio u zoni ispadanja, jednom dobrom utrkom može postati kandidat za prva tri mjesta. 
Sve u svemu (glupe li fraze!), očito je da Mrak komba ne može razočarati, što je i logično jer ima sve. Mrak, odlične staze, druženje, lokanje, klanje za mazohiste, uživanje za hedoniste…
Vidimo se u srijedu 1.2. na drugoj Kombi. Može li broj kombinatoraca premašiti rekordnih 52 s 1./2. kola? Teško… Tko će izdržati drugu kombu, koliko će listova popucati, koliko će biti grčeva? Gdje je Plava pećina? Kako od nje do Snježne kraljice? 
Bezbroj pitanja… Samo dođite i odgovori će doći sami od sebe… 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.