Prigodno novogodišnje druženje (NOĆNA TRAVERSA)

Piše: podsljemenski dandy Medijski pokrovitelj: sljemegelender.blog.hr Nakon epohalnog uspjeha Sljemenske traverse koja je jedne subote u svibnju ove Piše: podsljemenski dandy
Medijski pokrovitelj: sljemegelender.blog.hr

Nakon epohalnog uspjeha Sljemenske traverse koja je jedne subote u svibnju ove godine razgalila mnoga mlada i ne tako mlada srca, vrijeme je da se ponovi istraživanje hrpta Medvednice. Ovaj put priča je malo drugačija pa se od krajnjeg zapada (Podsused) do istoka (centar Svetog Ivana Zeline) hod/trči po mraku (sami vremenski uvjeti su još uvijek nepoznati, ali vrlo je vjerojatno kako neće biti luđački toplo).
Uglavnom, za one koji ne znaju što raditi i za one koji rade na bazi, 13.12. (subota) u 23.59 iz Podsuseda (kod “malog dućana” nedaleko od pothodnika) starta ZIMSKA NOĆNA TRAVERSA, o da!

U odnosu na (pro)ljetnu verziju, trasa je identična osim što se na početku od Podsuseda najprije ide na Kamene Svatove. Dakle, tura je: Podsused- Kameni Svatovi- Gelender- Laz- Sveti Ivan Zelina (centar; u nekom od kafića koji rade nedjeljom od 7). Odokativno: oko 52-53 km.
Svaki natjecatelj će na startu dobiti listiće na koje će si sam upisivati prolazna vremena na određenim kontrolnim točkama kako bi se dežurni statističari nakon utrke mogli zabavljati.

Obavezna oprema je čeona lampa s baterijama koje će izgurati cijelu noć i nekakvo pisalo. Sve ostalo (odjeća, hrana, piće) je stvar procjene svakog natjecatelja osobno.
Svaki natjecatelj sudjeluje na vlastitu odgovornost.
Kratak dio trase prolazi asfaltiranom cestom koja od Laza vodi za Mariju Bistricu, pa molimo za poseban oprez pri prelasku te dionice (isto vrijedi i za prelazak ceste kod Kraljevog Hrasta).
Obzirom da nema organizacije (underground/ilegala utrka), nema ni startnine :).

Do starta u Podsusedu može se doći autobusom iz Črnomerca, prigradskim vlakom ili nekim drugim prometalom, a od cilja u Svetom Ivanu Zelini u pravcu Zagreba voze busevi. Vozni redovi dostupni na web stranicama ZET-a, HŽ-a i AKZ.

Ukoliko se iskemija nešto oko logistike (npr. suhe stvari koje bi čekale na cilju), bit ćete obaviješteni. Znate nekoga tko bi u subotu prije ponoći došao autom po stvari i oko 6 ujutro se opet s tim istim stvarima pojavio u Zelini :)?

Vrijeme pobjednika (pro)ljetne verzije je 5 sati 47 minuta. Sad je dodan uspon na Kamene Svatove, uvjeti su malo zaguljeniji, ali staza je poznat(ij)a i nema više iznenađenja na legendarnoj 47-ici (samo širom otvoriti oči za markacijama) i tko zna… možda već sad kapne i novi rekord. Otvaramo kladionicu u komentarima.
Kako god, čekaju nas klizanje po lišću, zora u šumi, hrpe zbunjenih lisica i završna jurnjava do cilja. Zabava zagarantirana.

Prijave do 12.12. na horsttrek@gmail.com
Vidimo se?
Vidimo se.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.