Kratki osvrt III

Par redaka o SAM-u… Sve je trajalo otprilike jedan dan ili možda bolje ovako zvuči “24sata SAM-a”…dolazak, spavanje, utrka i odlazak. Za dolazak Par redaka o SAM-u…

Sve je trajalo otprilike jedan dan ili možda bolje ovako zvuči “24sata SAM-a”…dolazak, spavanje, utrka i odlazak.

Za dolazak ne treba trošiti previše redaka. Tih par sati u autu nakon posla i stresa dođe kao dobro otpuštanje i ufuravanje za vikend.

Spavanje ko spavanje, netko više netko manje…rano buđenje, mrak.

Utrka, e to je malo, ali samo malo duža priča…
Negdje daleko postoji jedno mjesto, tam kjer je narava najlepša, a zove se Jezersko. Jednog ranog jutra u tom malom mjestu okupila se grupica ljudi i sa nestrpljenjem čekala autobus da ih prebaci do Predvora (start 50km) i Tržića (start 35km). U tom autobusu osim ostalih bijaše i nekoliko poznatih faca sa sljemanske nam planine. Na prvoj stanici iskrcavaju se Chura i Pećo(Bira drinkers & Rikoše tim), pa Mukki(Svensk’s from Mrzljaki), Kliker(UTMB on liners), Ribić(hO-tO Chapter) i Sablja(Gelender’s from the underground).
Nakon malih problema sa dva Ćurića i dva broja 24, odlazi se na zasluženu jutarnju kavicu. Ugodnu kišicu, sa gorkim okusom kavice u ustima razbijaju Marko(Ork’s from Dotrščina) i Ana sa frendovima (Jota Supporters), pa se atmosfera pred start sve više zagrijava.
Što se dešavalo u autobusu za Tržić i da li su ih možda napali zmajevi i žuti jahači saznat ćemo uskoro…
Autobusna stanica Tržić, negdje oko sedam sati, staklena kugla pokazuje da se osim onih ostalih iz busa iskrcavaju i Branko Dobranić (Silent Dob), Vukodlak (all blacks from iGLU), onda jedna ŽenaŽana pa Iris(Palačinkas from Pr/Špansko), Berni(7), Jadranko(33) te jedna djevojka koja još uvijek ne zna da treba stići do Kofca i biti prisutna kao dio jedne priče.
Start pedesetke i tridesetpetice u isto vrijeme…prvih petnaestak od pedeset je ugodno tabananje po asfaltu…malo gor, malo dol po slovenskim bregima…ko se tu zavadi sa kvadrićima i pulsom do Kofca će po bodljama poć!
Vremenske razmere bile su odlične…al stvarno tako mislim. Da ne bi netko mislio da se po kiši, magli i vjetru ne može uživat u utrkama od par sati, a sa tim će se vjerovatno složiti i svi oni koji su izašli iz busa na ove dvije stanice. Sve one krave na njivama, pa singl trekovi kroz mokru travu i šumu, pa hrpa okrepnih stanica sa super ponudom (napoltanke i narandže,mljac) i još hrpa sitnica za uživanje na stazi. Ovo je prvi puta u osam godina SAM-a da su bile ovakve razmere i ovakvi dresovi, dakle počašćeni smo!
Markica je uzeo treće mjesto i zajedno sa pobjednikom iz Austrije pomutio planove domaćih gorskih tekača…
Na kraju smo svi završili svoju misiju i otišli doma pod topli tuš…bilo je super!

50km
Marko 4:50:46
Ribić 5:33:03
Mukki 6:03:47
Pećo 6:27:42
Kliker i Sablja 6:36:59
Chura 8:34:01

35km
Jadranko 3:53:47
Branko Dobranić 4:20:23
Vukodlak 5:18:18
Berni 5:44:18
Ajris 5:45:54
Žana 6:49:48

Rezultati SAM-a

Communic “Conspiracy in Mind” za after…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.