Osvrt

Sljemana nije trebalo biti, ali bio je i dobro da je…skupilo se stvarno šaroliko društvance koje je fino ispeglalo sljemenske staze. Rekordi su pada Sljemana nije trebalo biti, ali bio je i dobro da je…skupilo se stvarno šaroliko društvance koje je fino ispeglalo sljemenske staze. Rekordi su padali sa svih strana. Brojke su strašno jake, pa mislim da će ovi rekordi trajati nešto duže od prethodnih (barem godinu dana!… stari su pali za manje od godine).
Ajmo redom…
Bazni kamp i tranzicija, sve u tri sobe, kuhinja, dnevna i spavaća.
Žana (Zvijezda – Sljeme crew), mala od kužine…ne znam kak se osjeća ovih dana, ali dala posebnu draž ovom eventu…topla juhica, tjestenina, umak od pome i bosiljka, palačinke, kavica…pa friđ, kuhalo, kablovinje i legendarni pano…za svakoga ponešto…još je za kraj odradila jedan uspon i to ukupno zadnji u 24h, a sve zato da zaokružimo brojku sljemana tog dana na pedeset.
TeJa (VIP – štikla crew), na raspolaganju u dnevnoj sobi od 12do12…ispustila prelazni pehar, ali se usput u štiklama popela do Gelendera i ostala u desnoj koloni rekordera…nagrade, škrabica, odnosi s sljemanima, upis crtica.
Kliker (Dinara stoners), full on line, upis crtica…šarao malo po kuhinji, pa spavaća i dnevna…povremeno u ležaljki na terasi.
Bazni kamp je malo radio i u fušu pa je uspio sakupiti i sedam uspona.
Na terenu dvije isturene špice…samozatajni Silvo i Kiki (Team Croatia roka rolers), gazili su bez milosti, a Silvo se nakon Bistre još prošetao do Horvatovih stuba i dalje do Kraljevog vrha. Oba ulaze u povijest Sljemana sa po 11 uspona u danu. Opako!
Darija & Elvir (Team Croatia peglers), malo su zakasnili na odbrojavanje 24sata, ali na prvom usponu bacaju u petu brzinu koju nisu puštali do zadnje minute. Deset uspona za ženski rekord je ludnica…možda i jače nego muških jedanaest. Ludnica je i da su Iris (Ri – Armada) i Danka (St. stoners) peglale svih 24h bez neke veće pauze i oborile prošlogodišnji rekord sa devetkom koja je bila dovoljna tek za drugo mjesto.
U5 nedodirljivih ulaze još Mukki (Prigorje records) i Kocen (ZA-BA elektro team) sa po deset uspona…zašto nedodirljivi?… zato kaj nema muškog centarfora (nema devetke)!
Nisu se štedili ni Branko Dobranić (najstariji sljeman), pa Ferro (DS trekkers) koji je jedan dio noći ćakulao u bazi i slušao bajke o svemiru…pa Rocky Mountain alias Lustmord sa svojim smrtonosnim karnisterom i Suhi (Red T-Shirt runners) kojem želimo da dohvati cilj UTMB-a.
Kova & Vukodlak (Iglu Hobbits/Doomers) su uletili oko trojke nakon obavezne šljake u gradu…da su bili od početka broj nedodirljivih bi bio opasno ugrožen….isto ide i Pinky boyu (PB) i Peći (TIRI students) koji je nagazio šesticu u kratkom vremenu , a i Tadeji (Sljeme Blondies) koja je odlično razradila taktiku odmora i napora.
Bojan je proveo spavajući prvu noć na Sljemenu, vjerovatno sanjajući Horvatove, Kraljev vrh i Bistru, a ujutro nas iznenadio kiselim krastavcima iz njegova vrta i domaćim pekmezima…
U elitu sa pet uspona ubacili su se dizajneri Verbnjak i Pari (krenuo od noćne smjene), te Sale Horvat (Duhanđija) i Denis (Pustolovi)…
Ovo je ekipa sa pet i više uspona…ostali pomalo dolaziše i pomalo odlaziše…
Veronika, Robi P. i Juraj (Adolfovac boy) te komarci pojačali su bazni kamp tijekom noći.
Rekordi su već spomenuti na AS portalu, a ubacit će se ovih dana ta trane…

Hvala svima koji ste bili u 24h!

Seeyaa

Inapiracija by Pain of Salvation ” Perfect Element “

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.