Rock’anje

ALABAMA THUNDERPUSSY (USA) + FIREBIRD (UK) Petak-deveti-jedanaesti Murska Sobota Mjesec studeni ćemo iskoristiti za odmor od Sljemanskih vijesti, pa ALABAMA THUNDERPUSSY (USA) + FIREBIRD (UK)

Petak-deveti-jedanaesti
Murska Sobota

Mjesec studeni ćemo iskoristiti za odmor od Sljemanskih vijesti, pa nakon Amiga na red dolaze Bryan Cox i Erik Larson sa svojim južnjacima i nepredvidivi Firebird. Ova godina za razliku od nekoliko prijašnjih nije bila tak bogata koncertima, pa je ovaj ulet Alabame i Firebirda bio prava jesenska poslastica.
I krenusmo mi put Murske Sobote.Petak navečer… di ćeš bolji dan za izlazak. U autu peglamo Iron Fire, novi album od ATP pa nešto malo Korna i na kraju legendarni Constellation od ATP. Inače baš ne slušamo u autu bend na čiji koncert idemo,ali ovo je bila mala iznimka i baš je bilo cool. A što nas tamo čeka?
Firebird su odličan hardrock trio sa velikim utjecajem bendova iz sedamsesetih(Canned Heat…), Bill Steerom na gitari i vokalu koji vrlo rijetko izdaje albume i još rijeđe svira tako da je ovo bila jedinstvena prilika da ih se vidi. Uz mali hendikep Billa na vokalu svirka je bila odlična, a ekipa ih je nakon seta počastila kupnjom njihovih ploča.
Firebird su na ovoj turneji samo special guest, a glavne zvijezde su jebeno dobri heavy-hard-stoner-southern (sve od ovoga im paše) rockeri Alabama ThunderPussy. Prije nekoliko godina mogli bi ih svrstati u nekakav southern rock, ali dolaskom novog vokala Kyle Thomasa i trenutnom inspiracijom starih Judasa lagano uletavaju u heavy-rock žanr. ATP baš ne dolaze previše u Europu, tako da dolazak u blizinu Zagreba znači znak za uzbunu, jer sljedeći puta možda se neće dogoditi.
ATP su razvalili svirkom ali u to nismo ni sumnjali. Znali smo da kvalitetno praše…to je pravi bend!!!…to fanovi benda i očekuju kad ih vide na stageu… za sve one koji imaju bar malo zamuljane prste u rock ili heavy glazbu preporučam da obavezno poslušate Alabamu, a ako vam se i svidi uvjeren sam da ćete ih jako teško pogledati uživo,barem u Europi. Naoružani flomićima i diskovima uletavamo po potpise, pa kupujemo majce i fotkanje…kao i prije 20 godina ili kao i na nekom prošlom koncertu, ali to me tako uveseljava da čuvam taj isti flomić i za sljedeći, i za sljedeći, i za sljedeći… Koncert završava oko jedinice i mi u laganu noćnu vožnju uletavamo sa laganom mjuzom.Tricky!!!…pa prelaz na Winds i za kraj Moonspell.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.