Sljeme toranj
u.p.r.i gelender predstavlja
Zapamti me Registracija
NAJAVA DRUGE KOMBE MK VII I DROBIONA BAJ EM AJ
Utorak, 04 Veljača 2014
STAZA JGL: start s parkinga Bliznec, u razini starta lige Puntijarka, samo s druge strane ceste. Kreće se uzbrdo po cesti prema donjoj stanici žičare. Nakon stotinjak metara, skreće se oštro desno na novi široki put, gdje u prvih pet minuta imamo tri ključna križanja. Prvo nije označeno trakama, ali je tamo vozilo šumarije koje se sigurno neće micati do jutra - e, tu samo prođete ravno. Na sljedećem, označenom bijelim reebok trakama koje se fantastično vide u mraku i po snijegu, skrećete s blatnog širokog puta naglo lijevo uzbrdo na put prekriven snijegom i ledom. I treće: y križanje - ide se ravno nizbrdo, a ne lijevo uzbrdo, također označeno bijelim trakama. Poslije toga nema greške, široki put vodi do izlaska na Leustek kod skloništa. Nemojte se zaletavati, pratite Šimu do tog trećeg križanja, a ionako nitko nije brži od njega!


ŠIKI
Treći put u sedam godina ovo natjecanje završava Kombom, prve godine trećom, a zadnje dvije godine drugom...

2. kolo JGL 8 i 7. kolo MK 7:
srijeda, 5 i 30 ujutro, parking Bliznec
staza do Leusteka još upitna, bit ćete obaviješteni
ideja je markirati neke stranputice i okolice, a ja ću najkraćim putem da sjebem Šikija...

8. kolo MK 7:
START:
 Brana Lagvić, 18:35h
KT 1 - Vrh Brebak
KT 2 - Pansion/Sindikalni dom Medo
CILJ: Grafičar
O šestom kolu čitaj ispod...

Konačno, nakon tri godine i deset dana, pobijedio je prvoligaš! Šiki je pokazao moć: prvo se vukao iza mene do KT 2, a onda moćno potegnuo na najžešćoj uzbrdici, stigao vodeću trojku (Šime, Chappy, Andraž) i još ih dernuo u finišu. I baš se to fino poklopilo, prelazak u vodstvo i prva pobjeda, Šiki, štono bi rekli Hrvati - alal ti vera!

Ni prvo snježno kolo nije iznevjerilo: prvi put u povijesti Mrak kombe vodio je nabrijanović Chicar, i to dobrih osam minuta, vodeći nas kroz dvorišta, potoke, ograde, ko zna gdje, prema poznatoj devetki pa manje poznatim putem do staze 11 te dva bombona za kraj - opaki uspon na divljaka i kroz duboki snijeg na Omladinsku te cestovnu jurnjavu od Sv. Jakoba do Grafa za kraj, gdje su se događali teški obračuni koji će možda odlučivati o nekim važnim stvarima na kraju.

U ovom kolu nastupio je jedan novi mračnjak - Ante Šerventić, a Rz Brzotrz ispao je iz kruga onih sa svim ovogodišnjim nastupima pa nas je sad ostalo dvadeset i troje, a kako oni stoje po vremenu provedenom na stazi, čekirajte na ovom linku:
klikni! - na "rang lista" ispod staza...

Od jedanaest onih koji imaju nastupe na svim dosadašnjim Mrak kombama (Sablja, Vožd, Neven.Ka, Žana, Božena, Pari, Kova, Somina, Štumsi, Chure i Battafuco), još se jedino Neven nije upisao na listu.

Novi (polu)jubilarci su: Debeli - 35. nastup, Marović, Gvero, Štumsi i Šo-Kre - 30, teJa i Đani - 15 i Glava - 10...

Situacija se po ligama naizgled nije puno promijenila, ali zadnja Komba teoretski može promijeniti sve!

Kod cura i u petoj ligi, najbolja/najbolji može osvojiti i 600 bodova, što znači da bi Mirja čak mogla i do prvog mjesta, no sve je, baš sve otvoreno, a tako je i u borbi za opstanak... U petoj ligi je i dalje samo jedno pitanje, Poljak ili Matić, s tim da naš statističar ima solidnu prednost, ali Komba je vrag, pogotovo u ovim uvjetima teške ledane...

Izgleda da će jazavci iz tzv. najjače, četvrte lige, imati hrpetinu sreće pa će prvi puta iz neke lige naprijed četvorica, ali bit će gadna bitka između Chica, Cohija i Brke... 

U trećoj sve ovisi o tome hoće li se pojaviti Dadek... Ako ne, onda je sve jasno, a ako ipak da, moglo bi biti dar-mara jer se Pena onda mora ganjati na najjače zbog dva gafa u vidu spusta po Bikči i traženja izgubljenog sata...

U drugoj je odavno jasno tko će naprijed, a opstanak ovisi o tome hoće li se konačno pojaviti Dejv ili Turk ili možda obojica...

U prvoj, iako to po bodovima ne izgleda tako, puno je zanimljivija borba za opstanak jer su medalje, čini se, podijeljene, premda je u teoriji sve moguće, ali zato otraga... Frkica! Ako T.J. bude u elementu, moglo bi se dogoditi da ispadne: a) Eddie - trostruki pobjednik, b) Ingemar Sablja - jedan od trojice/dvojice "vječnih" prvoligaša, c) Lino - ovogodišnji favorit ako se bude zajebavao s Mirjom... U svakom slučaju, bit će jebenica pratiti tu borbu uživo jer svi smo tu negdje, a i veliko iznenađenje ako se dogodi nešto od navedenog...

Se vidimo u srijedu ujutro, zadnja obavijest o JGL stazi u utornik načerve...

 
Trebaš se ulogirati ili registriratida bi sudjelovao u raspravi.

Komentari (42)
 • nek svako nekog prati i sve bu ok (p.o.s., prije 4 god., 1 mj.)
 • nikad lakši zadatak, samo pratit šimu.. (mikša, prije 4 god., 1 mj.)
 • STAZA JGL: start s parkinga Bliznec, u razini starta lige Puntijarka, samo s druge strane ceste. Kreće se uzbrdo po cesti prema donjoj stanici žičare. Nakon stotinjak metara, skreće se oštro desno na novi široki put, gdje u prvih pet minuta imamo tri ključna križanja. Prvo nije označeno trakama, ali je tamo vozilo šumarije koje se sigurno neće micati do jutra - e, tu samo prođete ravno. Na sljedećem, označenom bijelim reebok trakama koje se fantastično vide u mraku i po snijegu, skrećete s blatnog širokog puta naglo lijevo uzbrdo na put prekriven snijegom i ledom. I treće: y križanje - ide se ravno nizbrdo, a ne lijevo uzbrdo, također označeno bijelim trakama. Poslije toga nema greške, široki put vodi do izlaska na Leustek kod skloništa. Nemojte se zaletavati, pratite Šimu do tog trećeg križanja, a ionako nitko nije brži od njega! (batica, prije 4 god., 1 mj.)
 • Najbolje bi bilo da UPRI kao udruga pozove Banditosa Bandića da jednostavno pojede snjeg i led sa naše staze i nema zime...ne treba ništ šarafit onda (Rza, prije 4 god., 1 mj.)
 • tragičan kraj borbe za pobjedu?!-(
  goo.gl/6OoNfp (Shokre, prije 4 god., 1 mj.)
 • gume sa šerafima? pa nisam ja u mtb sekciji mrak kombe.. (mikša, prije 4 god., 1 mj.)
 • Curi, počni montirat jer vreme curi
  Mikša, ima neke gume sa šerafima u igluu ak je još ostalo kaj na lageru (p.o.s., prije 4 god., 1 mj.)
 • Roki si je to zmontiral za sutra (mukki, prije 4 god., 1 mj.)
 • a jer postoji nešto da se izvana stavi, poput dereza? (mikša, prije 4 god., 1 mj.)
 • Roki, super uputa. Na netu svudgje vidim da šerafe samo izvana prema unutra i onda glava šerafa grebe po ledu, ali mi ovo kaj ti pričaš ima više smisla.

  Fala! (Curi, prije 4 god., 1 mj.)
 • jebate Roki, za ove tvoje treba imati oruzani list! Pa kaj si toliko sarafa posarafil. Pa s njima mozes uletiti na tekmu: www.youtube.com/watch?v=u_xQ_MUE8bI (Chicar, prije 4 god., 1 mj.)
 • šarafe treba provući iz nutra prema van i onda sa vanjske strane staviti širu podlošku i maticu. ja sam sebi tak zmontiral u svaku speedcross 3 salomonku po 14 komada M3 šarafa konusne križne glave, mogu se staviti i imbusi, ali isto sa konusnom glavom. dužina šarafa ovisi o debljini đona, zato treba uzeti malo dulje šarafe i onda kad se zmontiraju ak su prdugi se bez beda skrate cvikcangama. jedino je malo veći zajeb provući nekoliko šarafa kod prstiju, ali se da, sve to skupa košta oko 15 - 20 čuna i max. dve ćukice posla. originalne salomonke spikecross kaj koštaju 1200 čuna su goli kurac naspram ovih iz kućne radinosti. (Roki, prije 4 god., 1 mj.)
 • Kiki, jesi mirno spavao il ti je Šiki ulazio u snove sa svojim smjeskom?
  Curi, vidi, transparentno da nemre bit transparentnije
  www.njuskalo.hr/alpinizam-planinarenje/salomon-spike-cross-cavlerice-oglas-10546914

  Je, ja sam lani sarafio sarafe u tenisice, pomoglo je, mada sam pola sarafa pogubio po Sljemenu, i stalno nesto nadodavao. Ak imas stare tene, igraj se, a ak su nove, onda ih je steta masakrirat. (Stan, prije 4 god., 1 mj.)
 • Kaj bumo veselo dihali na tom dijelu. (Chicar, prije 4 god., 1 mj.)
 • južina na bregu
  SLJEME LIVE: www.livecamcroatia.com/kamere/zagrebacka-zupanija/sljeme/ (p.o.s., prije 4 god., 1 mj.)
 • Kaj ste se vas dvojica dogovorili? (batica, prije 4 god., 1 mj.)
 • Kiki priznaj da si ga zalepil na zid, nacrtao mu rogove, brkove i bradu i da ga sad gadjas pikadom. !) (Chicar, prije 4 god., 1 mj.)
 • Batko jesi ju naljepil na ploču za pikado? (Razumovski, prije 4 god., 1 mj.)
 • pozer... aaaah, može mu bit (eddie, prije 4 god., 1 mj.)
 • To mi Sever poslal na mail, veli: "Gleda te i smije ti se!" (batica, prije 4 god., 1 mj.)
 • lele fotkeeee... dobra je, dobra (eddie, prije 4 god., 1 mj.)
 • Kae? Malo prevelka? ))))))))))))))) (batica, prije 4 god., 1 mj.)
 • Ma kaj buš ti mene jebal, saću fotku zaljepit!!! (batica, prije 4 god., 1 mj.)
 • Ma Chikar nikak da napiše kolko cepa pa mi to sve skupa netransparentno
  Znači samo zašerafim par gore i par dolje i nadam se da ne probiju do kože. Taman da iskoristim ove tene kaj su se skroz raspale (Curi, prije 4 god., 1 mj.)
 • daj uzeli bumo za udrugu (tak i tak smo puni love) da više tu ne spamaš

  U TEMI: kak je Batko lepo poboldal ovo gore u raspisu, ali fotku ne bi stavil (p.o.s., prije 4 god., 1 mj.)
 • Ti sarafici ak ih lose posarafis mogu svakak zavrsiti...mislim da Stan ima iskustva.
  Ali orginal cavlerice i to jos Salomon! To je sasvim nesto drugo. Mikro vibracije koje daju guma i cavlici zajedno sa ledom daju jos dodatni mikro odskok! Uglavnom ides brze nego u obicnim tenkama po suhom. Ko to nije probao ne zna sto propusta.
  Ko je zainteresiran dobije na 4 rate. Lovu mi dofura na svaku JGL! (Chicar, prije 4 god., 1 mj.)
 • @Rz: badava ti posel, Chicar ti ne bu dal proviziju ak mu zdilaš čavlerice.

  @Batica: možda imam čudne kriterije, ali jesu . Ipak, ne bi išel s Brkom na penjanje. (mukki, prije 4 god., 1 mj.)
 • Curi nemoj šarafit bez veze ima ti Chic za prodat orginal čavlerice 44 2/3 nema veze ak nije tvoj broj zemi ih da ih više ne prodaje ovdje (Rza, prije 4 god., 1 mj.)
 • Čobi Alonfo nije iz Barfelone nego iz Rejala!!!

  Nego, Mukki, tebi su Cohi, Čikar, Brko i Đani ok osobe?!? (batica, prije 4 god., 1 mj.)
 • Curi, ušerafi si one male od 1cm šerafe u đon - nema tu prevelčike mudrosti - dva/tri napred i dva otraga.
  Ko? Čobi iz Barfelone! (p.o.s., prije 4 god., 1 mj.)
 • Mislil sam doći i malo zapapriti, ali bolje da ne izigravam konja samo da usosim nekoga
  Da je neki krkan u pitanju, onda bi došel napraviti kuršlus, ali kak su u igri OK osobe, onda ste mirni (mukki, prije 4 god., 1 mj.)
 • Ne dolazi Mukki! Veli da bi mu to bilo čobanski, a on nije Čobi Alonso!!! (batica, prije 4 god., 1 mj.)
 • fak, GrammarNazi bu me ubil zbog Č (Razumovski, prije 4 god., 1 mj.)
 • Kladim se na Đanija....dva druga mjesta su mu 502 boda, što znači da Chicaru trebaju dva treća, jer sa trečim i četvrtim visi za 2 boda....naravno pričam o situaciji da Mukki dolazi zadnje kolo kak je netko spomenul prošli put....e da, Šime nemoj se zajebavat, da se ne moram brinut, ak ne stignem popodne (Razumovski, prije 4 god., 1 mj.)
 • Do Leusteka dl.dropboxusercontent.com/u/872217/001.jpg (Poljak, prije 4 god., 1 mj.)
 • Nego, kak se zabijaju ti čavli u tene? Dajte neke "best practices" (Curi, prije 4 god., 1 mj.)
 • Goran, daj zaljepi kartu onog novog makadama, budem to označio sutra ako je prohodan... (batica, prije 4 god., 1 mj.)
 • Imam osjećaj da će ekipa cijelu noć na srijedu čekat stazu ko noćas Super bowl (Anonimac, prije 4 god., 1 mj.)
 • Kolko nas ima Ravničana- neki već bude zakuhal nakome, sigurno. (Stan, prije 4 god., 1 mj.)
 • joj kad vam ravničan zakuha borbu za upad u treću ligu (p.o.s., prije 4 god., 1 mj.)
 • 7. i 8. kolo - bonbončići, neizvjesnost do kraja. (Stan, prije 4 god., 1 mj.)
 • Macan u akciji.
  www.youtube.com/watch?v=A8vwIIrZTJE&feature=youtu.be (username, prije 4 god., 1 mj.)
 • roke koke (batica, prije 4 god., 1 mj.)