Sljeme toranj
u.p.r.i gelender predstavlja
Zapamti me Registracija
I JOPE JOŠTE MALO O 5. KOLU I MRAK KOMBI KAO TAKVOJ
Petak, 27 Siječanj 2012

Šta reći? Bolje da ne kažem jer će onda svi reći da sam prost (Alain?), a zna se da nisam, no taj prema kome bih bio prost dobro zna tko je on, je li tako, Jurica?(da ga ne imenujem...)
Nego, opet ću udavit s brojkama, al šta ćeš kad se nameću same po sebi i kao takve: 94 Mračnjaka i gužva u Grafu apsolutni je rekord! Zatim, u pet održanih kola, broj nastupa (388) već je premašio kompletnu MK IV (376), a o onima prethodnima da i ne govorimo. Još nevjerojatniji mi je podatak da 34 mrakoljupca i mrakoljubica ima svih pet brutalnih kola, dok je, recimo, cijela MK I imala ukupno 31 čovjeka uz 16 po kolu, a MK II je imala prosjek posjećenosti 29. 
Uz deset novih, sada imamo 222 Mračnjaka, a uz povratnike Šimuna i Vladu Dobrića, ovogodišnja se brojka za sada zaustavila na 141.
Poseban pozdrav ide novim školarcima i neškolarcima Goranu, Kristini, Amiru, Tihomiru, Martinu, Ahmedu, Mihi, Kraljeviću, Emilu i Radanu, kao i onima kojima se zadnji put svidjelo i došli su opet...
Jubilarci su Letz-Go, Eddie i Štumsi koji su izjednačili postavljača Rokija na 25, Paula i Vukodlak na 20 i Chappy koji je mračnjario deseti put.
S jedne strane, brojke uopće nisu bitne, a opet s druge, uz ovako puno ljudi, efekt bezbrojnih lampi u mraku Medvednice je fantastičan. Još bolja stvar su sretne face u cilju i atmosfera svojstvena ovakvim okupljanjima.
Što se onih dvadesetak nabrijanaca ovisnih o naganjanju tiče, ovo je kolo bilo možda najkontroverznije od svih zbog finiša Line i Chappyja. Stvar će vjerojatno ostati zauvijek nerazjašnjena, no MK V je u petom pokušaju dobila pobjednika koji nije iz pete, nego ovaj puta iz treće lige. Izgleda da će ovo biti prva Komba bez prvoligaškog apsolutnog pobjednika.
Meni je liga, bez obzira na nemjerljivo zadovoljstvo ubijanja, što nizbrdo, što nizbrdo, sve veći stres zbog ubitačnog naganjanja sa svojim ovogodišnjim konkurentima Sabljom i Suhim. Samo u jednoj utrci najprije moraš izboriti poziciju u uskom grlu prema brani, onda se klati sa Sabljom na putu prema stazi 52 dok Suhi već bježi. Onda se staze razdvajaju, a ja biram onu za Suhim, Sablja odlazi desno, da bi na ponovnom spoju Sablja izbio daleko  ispred nas. Prema Brebaku ostavljam Vanju, no opet me prelazi na spustu. Do raspela opet prelazim obojicu, ali onda me Suhi ponovo ubija na spustu, a Sablja nestaje i sve to u manje od pola sata... Ludilo!!!
Ovo kolo dodatno je zapaprio Roki, prvoligaš bez ijednog nastupa, koji je prvu kontrolu postavio tri metra iznad tla, a nakon što se je, krenuvši ranije, Maja, Andrea i Žana skinule, Roki, koji je negdje čučao u mraku, je kontrolu ponovo vratio visoko na drvo.
"Zovu ga Roki, Roki,
Roki ga zoooovu,
lud je ko struuuuuja, a ludilo buuuuuja!"
Lige: borba za pobjednicu nudi pravi triler! Iz kola u kolo na prvom mjestu se izmjenjuju Jeka i Ana G. Hoće li druga kombinacija odlučiti ili tek zadnje kolo kao kod prvoligaša prošle godine? Paula sigurno treća.
U petoj ligi sve je jasno, kao i u trećoj. Vjerojatno i u prvoj. Eddie pobjeđuje drugi put. Samo dva pobjednika u pet godina. Štumsi je definitivno drugi, njegova prva mračna medalja. U bici za broncu, Suhi je u velikoj prednosti, ali prije nego što prođe kombinacija, ništa nije sigurno. Letz će se pridružiti burazu u drugoj ligi pa ćemo na MK VI imati prvo bratsko nadmetanje. U drugoj, T.J. i Šiki su sigurni za prvu ligu sljedeće godine, vjerojatno i Turk, no Vukodlak se ne predaje. Za ostanak Debeli polako gubi od Šo-Kre-Ta.  Najzanimljivija je trenutno četvrta liga - jedina koja je toliko izjednačena da onaj koji je kolo prije bio u zoni ispadanja, jednom dobrom utrkom može postati kandidat za prva tri mjesta. 
Sve u svemu (glupe li fraze!), očito je da Mrak komba ne može razočarati, što je i logično jer ima sve. Mrak, odlične staze, druženje, lokanje, klanje za mazohiste, uživanje za hedoniste...
Vidimo se u srijedu 1.2. na drugoj Kombi. Može li broj kombinatoraca premašiti rekordnih 52 s 1./2. kola? Teško... Tko će izdržati drugu kombu, koliko će listova popucati, koliko će biti grčeva? Gdje je Plava pećina? Kako od nje do Snježne kraljice? 
Bezbroj pitanja... Samo dođite i odgovori će doći sami od sebe... 
 
Trebaš se ulogirati ili registriratida bi sudjelovao u raspravi.

Komentari (29)
 • Znači ja ponavljam tvoje greške: Tataaaaaaa! (Jazz, prije 6 god., 1 mj.)
 • Čuj strelice Nego, Jazz, prije koju godinu, dok si se ti još igrao u pijesku, stavio sam par linkova na Gascoigneve golove i proslave istih (batica, prije 6 god., 1 mj.)
 • Inace, dobra za Homeinija (terz, prije 6 god., 1 mj.)
 • Plodni bloger... Hehe, necu komentirati... Hint: imas strelice lijevo i desno ispod slika. Klikni, pa ce se i svinj..., tj. batica pojaviti
  A kad se oplodis bit ces prvi. Da te ceo svet vidi... (terz, prije 6 god., 1 mj.)
 • Odlično je to Terz posložio Tako da je izbacio nas stare plodne blogere, a ostavio samo ovog Homeinija i Hobita (batica, prije 6 god., 1 mj.)
 • jazz, jedne crtave tajce i za mene! ) (BO) (Anonimac, prije 6 god., 1 mj.)
 • kako bi rekao Polu Čovjek Polu Konj - paul gascoigne: "crtice crtice crtice crtice moje voljene crtice." sretno obojci na carini ljudskih komentara (Jazz, prije 6 god., 1 mj.)
 • čekin tu na naslovnici, malo niže... imamo dva nova bljogera... vuckodlaki i posovac... (terz, prije 6 god., 1 mj.)
 • @roki: he, he,he, podmukli bezobraznik! To bi bio poduhvat za pamcenje! Posle toga je covijek ili zarazeni zauvijek ili vise nikad ne dodje!
  Mislim da se ovo kolo da sloziti krasna avantura! Recimo azimut prvi stup pecina prek kanjoncica izemdju 57 i 57a i onda po Snopljaku gore. Taman! (AC, prije 6 god., 1 mj.)
 • Roki i školarci? No way? Taj bi ih ujebo po potocima još gore od onog iVshe... (batica, prije 6 god., 1 mj.)
 • @roki: srce mi je preskočilo i sav sam se raznježio kad sam te vidio na idi-bre-bak mauntin!
  ak se oćeš *ebavat sa školarcima računaj da vjerojatno neće skidat sve po spisku (još briju da smo mi, kao, neki autoriteti), al se toplo obuci jer iako im duša oće, noge ih još ne nose.
  mene pere šuma, sišo sam sa uma! učkur bujrum do JGL-a! (iVsha, prije 6 god., 1 mj.)
 • Batica, tebrica nemoj ti zajebavat www.youtube.com/watch?v=om7CeRs6XLA

  Sanja kupit ćemo mu za njega prigodne Od sad čekajmo te(ex)Ju (Jazz, prije 6 god., 1 mj.)
 • Sonja, ne zajebavaj Baticu

  www.youtube.com/watch?v=ezsyZurtf8U&feature=uploademail

  by Janko (batica, prije 6 god., 1 mj.)
 • Jazz, i ja bi takve tajice! A možemo jedne kupiti i za baticu, kad mu se tako sviđaju. (RedSonja, prije 6 god., 1 mj.)
 • Ne dajte Jazz(avc)-u da kupi još jedne onakve ili slične tajice! (batica, prije 6 god., 1 mj.)
 • TeJa plizač link za tajce (Jazz, prije 6 god., 1 mj.)
 • Fitipaldi, a? Oduvijek mi se sviđalo to ime i prezime: Emerson Fitipaldi... (batica, prije 6 god., 1 mj.)
 • TeJa sorry , a spot : imam bebača , imam pesa ali po sliku od žene nebi išel (dadek73, prije 6 god., 1 mj.)
 • Dadek you are: www.youtube.com/watch?v=EqWRaAF6_WY
  Ispravak krivog navoda: TeJa je postavljala kapelicu... (p.o.s., prije 6 god., 1 mj.)
 • nije samo prva bila na granama nego sam i drugu morao skidati sa drva dva metra iza križa , a za nagradu me zakucalo u bukvu na spustu prema KZ , hvala bogu da Tadeja nije postavila 3. na toranj (dadek73, prije 6 god., 1 mj.)
 • Prost nisi više nekak na Emersona vučeš (Pajkan, prije 6 god., 1 mj.)
 • Kiki...Ich liebe dich! ("Croatian Vulgaris Bikovski", prije 6 god., 1 mj.)
 • @Amir: Ren se zajebo samo u tome što je prerano htio postati producent al ovo što je ponudio nitko nije nadmašio
  @Andraž: ispo sam ko pička. ono što sam prošao s tobom bio je samo uvod u to kakva ću kurva biti na kraju... stari ubojica si, al sve je dostižno... sve pobjede na kraju da skupim? ja se ne bi šalio
  @Sablja: fora trka. al nekako mi ovaj filmić izgleda kao ljubavni i sladunjav s onim lijepim riječima :'( (Jazz, prije 6 god., 1 mj.)
 • Izašao je dvd ws100: www.ws100film.com/ (p.o.s., prije 6 god., 1 mj.)
 • evo da se iskupim za nepodopštine mogu ja slijedeće kolo voditi školarke i školarce po šumici, pošto ih se iVsha odrekao, garantiram lijepi večernji provod..........al jedino da mi posle ne jebu sve po spisku.... (Roki, prije 6 god., 1 mj.)
 • Finiš je možda kontroverzan za vas, ja imam lampu koja mi napravi dan (sranje, sad sam odkrio zašto pobjeđujem)... ok, imao sam i lijep panoramski pogled na kenjanje pobjednika ali pustimo to. Važno je to kako ljepo sam odveo Jazza ko Ivicu (a ispao je ko Marica) u mrak i žbunje. Konačno nije drugi pa da malo pojačam prednost. HUAGH! (Andraz, prije 6 god., 1 mj.)
 • @ivsha-nemoj tako,bez tebe bi do Jakoba išao po cesti, a ne po onoj vjetrometini koja me probila do kosti! Neću valjda drugu srijedu morat nosit kartu?
  @Jazz-Renman mi je jedan od dražih domaćih repera Šteta kaj mu je svjetska slava izmakla zbog noge koju su mu slomili na onom reality-u. Tko zna do kuda bi dogurao? Odzdravljam! (Amir, prije 6 god., 1 mj.)
 • Za one pozdrave školarcima i neškolarcima jedna prigodna www.youtube.com/watch?v=J8C05SeJZFo
  "Prvi pozdrav je za mjuzu, drugi pozdrav ide vama (ovdje se pronađite), treći poginulim frendovima koji nisi s nama." (Jazz, prije 6 god., 1 mj.)
 • lepo napisano, od idućeg kola prestajem (za)vodit skolarce/ke na krivi/pravi put pak će se makljaža povećat. nije da će nešto bitno ujecat na bodovnu poziciju, but who gives a damn? Raramuri! (iVsha, prije 6 god., 1 mj.)
 • I JOPE JOŠTE MALO O 5. KOLU I MRAK KOMBI KAO TAKVOJ (batica, prije 6 god., 1 mj.)