Sljeme toranj
u.p.r.i gelender predstavlja
Zapamti me Registracija
EMILIO BUTRAGUENO - LJUBIMAC ŽENA
Četvrtak, 25 Veljača 2016

Kad bi kod cura bilo liga, situacija bi bila slična kao i kod muških – lagani prolazi, još lakši ostanci, no, budući da ih je relativno malo, a fakat malo onih koje ne propuštaju kola, najbolje je ovako jer se iz godine u godinu naganjaju one kojima je to u određenom trenutku fora i ne osjeća se nedostatak onih kojima je u zimskom razdoblju nešto drugo u fokusu.

Još jednom se zahvaljujemo Sugar Skull na medaljama jer ona je isto – cura…

Što se tiče kvantitete (jer o kvaliteti se uvijek lome koplja), na MK I nastupilo je ukupno devet cura, a najviše nastupa imala je pobjednica Božena – sedam, druga je bila Ana J. s pet, a treća Iva Suicidalka Kaštela s četiri.

Naredne godine bilo je još manje žena – osam, ali čak su tri skupile svih osam nastupa i sve tri bile na postolju. Opet je pobijedila Bo, druga je bila Silvana, a treća Žana.

MK III predstavlja pravu žensku eksploziju, čak dvadeset i dvije, ali samo je Vanja Palić imala svih osam, Paula i Žana po sedam, a Nada, Dunja i Ana J. po šest. Pobijedila je Dunja, druga je (opet) bila Ješka, a treća Vanja.

Četvrta sezona dala je jednu curu više (23), i dvije s osam nastupa, ujedno su to bile zlatna Paula i srebrna Nada, dok je drončana sa šest bila Jeka. Po sedam dolazaka imale su četvrta Bo i peta Žana.

Kroz rekordnu MK V prošlo je čak 35 cura, s tim da je sedam cura (Mony, Nada, Bo, Mateja, Paula, Jeka i Ana G.) imalo svih osam nastupa, a još dvije (Mirela i Ivana J.) po sedam. Zmagala je Ana G. u velikoj borbi s Jekom, dok je treća bila Paulita…

Šestica je imala curu manje nego petica, ali su zato sve nastupe imale samo dvije: pobjednica Jeka i drončana Mirela, dok je k'o Bosna srebrena bila Paula sa sedam dolazaka, koliko je imala i Mony.

MK VII također nije bila loša s 32 žene, a samo su Ivana J. i Kristina imele sve nastupe, dočim su Mirja, Nada, Žana i Maja 5 imale jedan manje. Pobijedila je Mirja, druga bila Ivana J., a treća teJa…

Prošle godine bilo je 26 cura, prve tri (Jeka, Mirja i Paula) imale su osam nastupa, a četvrta Kristina i peta Nada po sedam.

Ove godine kroz Mrak kombu prodefilirale su 32 cure, baš kao i prije dvije godine, a pet ih je imalo svih osam nastupa: Zrinka, Nada, Mateja, Jeka i Petra. S obzirom da su i zadnje tri osvajačice medalja, samo obrnutim redoslijedom, za razliku od muških gdje je takvih primjeraka samo devet, ukupno je šesnaest cura osvajalo medalje te za razliku od muška četiri, kod žena je devet sezona iznjedrilo šest pobjednica.

Dvostruke su Jeka (koja ima i dva srebra) i Bo, a jednostruke Paula (koja još ima srebro i dvije dronce), Mirja (ima i srebro) te Ana G., Dunja i Petra…

Medalje su još osvajale: Ana J. dva srebra, Silvana, Žana i Ivana J. po srebro te Iva, Vanja, Mirela, teJa i Mateja po droncu…

No, ajmo se sad baciti na ovu godinu… Čak sedamnaest cura nastupilo je prvi put, a više od pola nastupa imale su Martina F. (5), Ivana B. (7) koja je bila deseta, a svih osam Zrinka koja je bila izvrsna osma te pobjednica Petra…
Točno polovicu nastupa imala je teYa, sudionica sedam Mrak kombi i polučiteljica tri ukupna TOP 10 plasmana i, kako je gore navedeno, jednu droncu… Uz Martinu, pet je nastupa imala dvostruka pobjednica Bo, uz Žanu jedina žena s nastupima svih devet sezona. Uz dvije pobjede, Božena je još pet puta bila među deset, a u pojedinačnim kolima ima osam pobjeda, šest drugih i dva treća mjesta. Šest nastupa imale su četiri cure: Maya je nastupala drugu sezonu i ima ukupno 11 nastupa; Ljiljana također drugu, ali zaredom i ima 10 nastupa i prvi plasman među deset (deveto mjesto); Juhazica nastupa četiri sezone u nizu, ima 16 nastupa, dva ukupna sedma mjesta i jedno treće u pojedinačnim kolima; Mirji je također četvrta u nizu i kako je iznad napisano, ima ukupnu pobjedu i drugo mjesto, ove je godine bila šesta, a u pojedinačnim kolima ima pet trećih te po tri pobjede i tri druga mjesta.

I za kraj prvih pet:

Br. 5 – Kristina, maratonka ispod 3:30, što je već ozbiljnije trčanje, trkačica po nasipu, ali velika ljubiteljica Mrak kombe. Na MK V nastupila je jednom, a u zadnje tri sezone propustila je samo jedno kolo, a ne bi ni to, ali bila je viša sila. Dvaput peta, jednom četvrta, a u pojedinačnim kolima jednom druga i dvaput treća.

Br. 4 – Nada, nastupa zadnjih sedam sezona i u tom je razdoblju propustila samo samo šest kola! U ukupnom broju preskočila je Žanu i Boženu i sad je prva s okruglih pedeset, na diobi ukupno desetog mjesta s Lackom. Svih sedam puta bila je među deset: po dvaput sedma, peta i četvrta te jednom druga! Jedna pobjeda u pojedinačnim kolima, kao i šest drugih te sedam trećih mjesta. Ove godine nijednom među četiri u svojoj ligi, ali redovitost je na Mrak kombi kvaliteta više…

Br. 3 – Mateja, mrak kombinatorka zadnjih pet sezona, nastupe je rasporedila simetrično: 8 – 5 – 1 – 5 – 8, dakle, nabrijana prvu i ovu zadnju sezonu. S pet nastupa bila je peta i šesta, a s osam četrvrta i sad treća sa svojom prvom medaljom. Najveću zanimljivost uočilo je budno oko sratističara Poljota kojeg neki zovu i Mikša, u ovogodišnjih osam kola, Mateja je bila četiri puta druga i četiri puta četvrta, tako da njen konačni plasman predstavlja stvaran prosjek! U 27 nastupa 11 je puta bila među tri, jednom zlatna, šest buta srebrna, a četiri je puta zaslužila droncu. Svaki treći put (ukupno devet) bila je četvrta. I moram joj odati priznanje za junački nastup na Zagorje treku, tri dana nakon brutalne duple srijede…

BR. 2 – Jeka, najbolja kombinatorka ikad s dva zlata i dva srebra ili kaj su već te čudne medalje, uz 31 postolje u 38 nastupa – 16 pobjeda, 10 drugih i 5 trećih mjesta. Nastupa šest godina. Na MK VII nastupila je samo jednom, a u preostalih pet sezona izostala je samo jedno kolo! Ove sezone triput je bila prva i triput treća. No, ono što je mene totalno fasciniralo je kako je odradila Zagorje trek nakon duple srijede i načeta bolešću. Čak sam mislio i poseban tekst o tome napisati, zvala bi se Tjeking ili Oda Zagorki (kužite? tJeking?), ali budem to sad i ovdje. Znači, prvo je još u srijedu cvilila da je bolesna, da bi mi u petak navečer poslala poruku da niš od nje jer kuri (37,5), što je puno manje od Cecinih 39,2, a ona takva bez problema ide van!, pa se ujutro ipak pojavila, ali, kao, prebacit će se na challenger kategoriju. No, nakon kraćeg nagovaranja i stručne ekspertize dr. Matića, Jeka je ipak startala ultru i kae to bilo?!? To je bila orijentacijsko-trekerska rapsodija u režiji djevojke popularno zvane Zagorila. Ne samo da je pobijedila, nego je u jednom trenutku u grupi bilo šesnaest neloših trekera i trekerica, ali ona ih je sve satrala, a jedva smo je do cilja dopratili Mateja, Sablja, dr. Toni i ja. Siguran sam da bismo se i mi raspali, samo da je bilo pola sata trkanja više jer ona je jurila nenormalno. Uglavnom, zanimljivo je vidjeti kako žena na domaćem terenu daje 20 ili trideset posto više nego što bi to bio slučaj bilo gdje drugdje. Eto! Nemam više riječi… Bravo!!!

BR. 1 – Petra! Za kraj ona o kojoj ćemo još u budućem tekstu o 2. kolu JGL 10 kao jednom od nekolicine fenomena. Trenira manje od godinu dana, najprije s vrlo lošim, a zatim s jednim puno manje lošim trenerom i rastura bez premca. Ali ono što me se puno više dojmilo od fizičkih predispozicija je ta volja i sposobnost da se natjera na krepavanje do daske jer to mogu rijetki. U svojih prvih osam nastupa samo jednom nije bila među tri, a to je bilo ono Cohijevo orijentacijski najzahtjevnije kolo. U ostalih sedam, četiri je puta bila prva (bila bi i pet da u zadnjem kolu sa mnom nije sadila tikve), jednom druga i dvaput treća. Samo da nije ozljeda i ni ŠENGEN (tak pišu na RTL-u) je ne bu zaštopal…

Prognoza? Kod žena? Daj, budite pametni… Ili pitajte trenere kak je radit sa ženama :D 
Trebaš se ulogirati ili registriratida bi sudjelovao u raspravi.

Komentari (48)
 • Da za dečke vrijedi isto ko i za cure (iz prve rečenice), ne bih nikad imali ovakvu ligu kakvu imamo. Na MK I je bilo manje dečkiju nego što je sad cura i bili su manje redoviti pa je ipak oformljena 2. liga. (suhi, prije 2 god., 1 mj.)
 • Ocemo se ligovat zasticeno ko muska liga? Moze! (Anonimac, prije 2 god., 1 mj.)
 • PROTIV! (batica, prije 2 god., 1 mj.)
 • Podržavam!Dajmo im da se Lignjuju!Lignjetinu! (Anonimac, prije 2 god., 1 mj.)
 • Podržavam! Dajmo im da se liguju! (Vuk, prije 2 god., 1 mj.)

 • Tema (posta) je ženska liga/lige. (Mony, prije 2 god., 1 mj.)
 • OK, vratimo se na temu
  SLJEME 1M / 53KM, 2800+

  12.3.2016.

  POLAZAK: 8:00, Podsused - dvorana Sutnjska vrela, kratki brifing 10 min prije polaska...
  STAZA: 1M - obavezno pogledajte na karti Sljemena koja je putanja staze.
  Obavezna oprema: mobitel, astro folija, lampa...
  Preporuka: SMAND Medo i Medo istok, kapa, rukavice...
  Limit: 11h (do 19:00h)
  Upad: 20kn
  Prevoz stvari Podsused - Vugrovec: da
  Dolazak na start i odlazak sa cilja: u vlastitom aranžmanu.
  Prijave: uprigelender@gmail.com - ime+mobitel do 10.3.

  Kontrolne točke

  PD Kameni Svati
  PD Glavica - fotka1
  Ponikve
  Slap Sopot - fotka2
  PD Risnjak
  PD Grafičar
  Kraljičin zdenac - fotka3 - limit 13:00h (25km)
  Tomislavov dom
  Gelender - fotka4
  PD Runolist
  Puntjarka
  Srnec / Horvatove stube - fotka5
  Hunjka - limit 15:30h (36km)
  Gorščica
  PD Lipa

  CILJ: PD Vugrovec do 19 i 00h (p.o.s., prije 2 god., 1 mj.)
 • Batko, kokoda je zakon lol
  Pa nastavimo u ritmu
  www.youtube.com/watch?v=M9uOISiy26k (stumsi, prije 2 god., 1 mj.)
 • Onda gasimo žemsku i uvodimo šestu mušku (p.o.s., prije 2 god., 1 mj.)
 • To je dost dobro ime za vašu elita ligu - Patrijarhat liga. (Mony, prije 2 god., 1 mj.)
 • www.youtube.com/watch?v=R8LOj5bIrlc

  PROTIV! (batica, prije 2 god., 1 mj.)
 • Misliš "Patrijarhat"...
  @Curi
  Kad se s Rokijem vidim, napunim se mrakom za cijelu godinu (stumsi, prije 2 god., 1 mj.)
 • Živio patrijahat!
  A ostalo,

  www.youtube.com/watch?v=4WVTG3dXuVM (Anonimac, prije 2 god., 1 mj.)
 • Zamisli kak bu mrak dubok u tim dubinama! Treba probat... (Curi, prije 2 god., 1 mj.)
 • Ti Leonardo DiCaprio čibu budi, ak ih bude više od jedne ženske lige, ode Gelender u dubine... (stumsi, prije 2 god., 1 mj.)
 • Naše ženske možda nisu puno vredne, al vređati ih ne dam! (Curi, prije 2 god., 1 mj.)
 • Dečkima je uzurpiran njihov brlog. boohoo. :* (Mony, prije 2 god., 1 mj.)
 • Kaj je ovo "Glorija.hr" ili "Gelender.hr"...kokoda, kokoda... (stumsi, prije 2 god., 1 mj.)
 • da vidiš kako bi se količina (ligaški zaštićenih) muškića smanjila da se ukinu lige, a shodno tome bi se količina (istih tih) žena povećala da se formiraju lige.
  prilično sam siguran da je tome već tako... na svih osam kola gledali bismo i boženu i teu i paulu.
  genijalnost kombe i jest ta ligaška navlakuša i želja za opstankom.
  ovako su žene lišene bogom dane (primi se za bradu!) zaštite i osuđene na prostu darvinistiku. (iilili, prije 2 god., 1 mj.)
 • protiv ženske lige! za ženske lige! (iilili, prije 2 god., 1 mj.)
 • A svakog tu brine nešto njegovo... Neke njihova izvedba, neke kaj sad tu žene hoće, božesačuvaj, ovo je igra za dečke, neke brine što će past u drugu ligu (iliti previranja u ligama, ali samo za dečke)... (Mony, prije 2 god., 1 mj.)
 • www.sensaklub.hr/ (Anonimna, prije 2 god., 1 mj.)
 • Sensa ! (mukki, prije 2 god., 1 mj.)
 • Nije to meni problem, ionak cijeli život diskutiram s babama. I bolje s babama nego s onim mlatimudanom đezom... Mony, kaj samo dvije lige? (batica, prije 2 god., 1 mj.)
 • Ajde, nije ovo Sensa,a i ti batko se daš sa babama u diskusiju, daj nam što prije Elite League 1 stats (p.o.s., prije 2 god., 1 mj.)
 • Ah.. Mene npr. vise brine moja izvedba nego broj liga. A ti ostani doma, ak' ti je tam ljepše (mirja, prije 2 god., 1 mj.)
 • Doći ću. Kad će bit dvije ženske lige. (Mony, prije 2 god., 1 mj.)
 • Možda su u šumi kam ja sad idem, a možda bi trebala i ti, znaš zakaj, ne? (batica, prije 2 god., 1 mj.)
 • Možda su stimuliranje previranjima u postovima.
  Što bi tek bilo da imamo dvije ženske lige? (Mony, prije 2 god., 1 mj.)
 • Ali ajde, ovaj post je barem izazvao ČAK tri ženska komentara što inače nije slučaj... (batica, prije 2 god., 1 mj.)
 • Vidis kak' ti je sa zenama. Od predlaganja da se ukine zenska liga, prije par postova, do ponovnog zastupanja iste (mirja, prije 2 god., 1 mj.)
 • www.youtube.com/watch?v=nefrJW07Kxo (mukki, prije 2 god., 1 mj.)
 • Probat ću! (batica, prije 2 god., 1 mj.)
 • OK, pošteno i legitimno, ali dođi do mene malo iza Lipe da zgađam put (mukki, prije 2 god., 1 mj.)
 • Cure, ste vi glupe il da? Pa imate žensku ligu

  Mukki, ne dolazim, radije ću zarađivat pare! Ali dođem pred tebe na kraju k'o prošle godine... (batica, prije 2 god., 1 mj.)
 • Ok, malo nas je bla bla al pa šta onda. Bit će nas više il ne svejedno . Bit će zabavnije . Ženska liga ! (marukić, prije 2 god., 1 mj.)
 • Prognoza : Ženska liga !! (Anonimac, prije 2 god., 1 mj.)
 • A dobro, onda sam i ja bio ozbiljan (pa ovo je ipak ozbiljna stranica) i samo sam htio u duhu političke korektnosti ukazati na moguće implikacije dominantnog cisgender stava u vezi MK

  U to ime: www.youtube.com/watch?v=AIy9J5dtHtU

  Nego, dolaziš na 1M? (mukki, prije 2 god., 1 mj.)
 • I da tekst ti je predosadan i nemoj više pisat o ženama pederu - igra za dečke (jeansjazz, prije 2 god., 1 mj.)
 • U mraku ko koga stigne... Mrak komba, kužiš! (jeansjazz, prije 2 god., 1 mj.)
 • Ja se uopće nisam glupirao! Zapravo, još uvijek se čudim ozbiljnosti svog odgovora... (batica, prije 2 god., 1 mj.)
 • Pa kad se već glupiramo... (mukki, prije 2 god., 1 mj.)
 • Čuj ovog (batica, prije 2 god., 1 mj.)
 • Transgender liga?
  Nije mrak igra samo za dečke i cure. Ili je?
  (mukki, prije 2 god., 1 mj.)
 • Možda bi, ali vjerojatno ipak ne bi, mislim da bi to izgledalo još gore nego kod dječaka. Mrak je igra pretežno za dečke, što se vidi u postotku dolazaka, a Mrak je igra ovak ili onak, bilo liga ili ne, ne? (batica, prije 2 god., 1 mj.)
 • Možda bi bilo više cura da su stimulirane previranjima u ligama.
  Nije Mrak samo igra za dečke. Ili je? (Mony, prije 2 god., 1 mj.)
 • Dobro je, čita se pažljivo i s razumijevanjem

  Jebi ga, Grk Žurba, bum ispravil... (batica, prije 2 god., 1 mj.)
 • kaj si se kolačića najel
  "a pet ih je imalo svih pet nastupa: Zrinka, Nada, Mateja, Jeka i Petra"
  "prve tri (Jeka, Mirja i Paula) imale su sedam nastupa, a četvrta Kristina i peta Nada po sedam." (p.o.s., prije 2 god., 1 mj.)
 • EMILIO BUTRAGUENO - LJUBIMAC ŽENA (batica, prije 2 god., 1 mj.)