Sljeme toranj
u.p.r.i gelender predstavlja
Zapamti me Registracija
SEGUNDA - CEMENTERIO DE COMBINACION OSCURO IX
Utorak, 23 Veljača 2016

Pošto poto rasturam španjolski, a vi ne, prevest ću vam naslov: „Druga - najjača liga na svijetu!“ I moja budućnost. Zapravo, prolazna budućnost do treće, a iz te mogu ispast jedino ako umrem… Možda ni tad! Barem ne prve godine. Scenarij? Dođem na prvo jutarnje kolo, umrem od srčanog na spustu, trojica se ne pojave, što za treću nije nikakva anomalija i Bum BUM, sljedeće sezone imate mrtvaka u ligi. Ma ne! Još bolje! Umrem na usponu, što je puno vjerojatnije, ali pišu mi se bodovi za plasman, ne i za vrijeme, ali i to bi bilo dovoljno :D

Nego, Marovići i Pari skupiše po dva nastupa i ispadoše, a nekad su, zajedno s Vukelićem od četvrte dojezdili do prve u tri godine, a onda zajedno ispali natrag u drugu. U prvoj sezoni MK IV Marović je izborio ostanak desetim mjestom, tik ispred u prethodnim ligama spominjanog Tome Vlainića, a onda je nastavio kako je gore opisano. Aljoša, pak, jedan je od osmorice s nastupima na svih devet Kombi, dakle, povijest mu je podugačka. Na MK I bio je onaj jedanaesti, prvi nesretni nositelj druge lige MK II, a krivac je bio premali broj nastupa (5). Onda je godinu za godinom ispao do četvrte, da bi se tamo zadržao dvije sezone i onda krenuo prema prvoj pa sad opet natrag, tako da njegove lige po sezonama izgledaju ovako: 1 - 2 - 3 - 4 - 4 - 3 - 2 - 1 - 2 - 3. Ako se tako nastavi, Aljoša sljedeće godine ispada iz treće. Deseti nesretnik druge lige i treći koji ispada je Šo-Kre, upravo onaj koji se u zadnjem kolu MK III spasio od ispadanja u novonastalu četvrtu ligu, a sve zbog toga što je imao jedan nastup manje od Parija i Marovićija. Već sljedeće sezone Šo-Kre je napredovao u drugu, gdje je ostao ukupno pet sezona, sve do ove jalove godine pa se opet vraća u treću.

A sad zvezde! Oni! Majstori! Šime i Ovski u četiri su godine došli iz pete do prve! Šime je propustio tri kola u te četiri sezone, dvaput zadnje kad je bio siguran u prolaz, a u tom razdoblju skupio je tri ukupne pobjede i još osam apsolutnih postolja. Bio je četvrti u petoj, pobjednik treće i druge te ove godine drugi u drugoj. Ra Zumovski je propustio dva kola, oba predzadnja, ali također kad je bio siguran u prolaz, a prikupio je jedno prvo te po dva druga i treća mjesta. Bio je drugi u petoj i četvrtoj ter treći u trećoj i drugoj.

Posebna priča je Dedek 73: on nastupa pet sezona, u prvoj i zadnjoj je bio bez izostanka, a između nije mogao zbog posla, ali svejedno je zajedno sa Severom došao iz pete u drugu i njih dvojica su trebali biti prvi koji su iz pete došli u prvu, a onda je prošle godine, kako je već opjevano, u zadnjem kolu usrao motku u epic fail maniri i ostao u drugoj ligi. Da nije bilo tako, možda bismo sada o njemu pisali kao o ukupnom pobjedniku, a ne pobjedniku druge lige. Možda. Jer ipak nešto treba pitati i Chappyja… Nego, Dadek je, osim četiri medalje u nižim ligama, po jednom pobijedio (mene u 2. kolu MK VII) i bio drugi, a pet puta treći.

Od četvrtog do sedmog mjesta poredali su se Štumsi, Chicar, Debeli i Vukelić.

Ličanin je u ovih šest sezona imao isti put kao Marović, njih dvojica su uvijek bili u istoj ligi, no sljedeće im se putevi razilaze. Skupio je 40 dolazaka (prve tri sezone apsolutno redovit) te tri medalje, droncu u četvrtoj, zlato u trećoj i srebro u drugoj. Kao i u slučaju Marovića i Parija, bio je u svim ligama osim u petoj.

Debeli. Legenda Mrak kombe. Deveti svih vremena s 51 nastupom. U prosjeku propušta tri kola u dvije sezone. Osam sezona. Svih osam u drugoj ligi!!! Jedino Sabljarka i ja smo više godina u istoj ligi. Ne samo da nema apsolutnih postolja, nego je samo četiri puta bio među tri u svojoj ligi, jednom drugi, triput treći, ali uvijek dovoljno jak za ostanak! Prve godine je bio osmi, dovoljno za ostanak kad se formirala treća, a dalje je to išlo ovako: 6. - 7. - 7. - 5. - 4. (ona greška sa stvarima uvaljenima Pariju u ruksak, a možda smo mogli imati dva Cirkusanta u prvoj!) - 6. - 6. A tu je i Štefica koja ima najviše proučenih staza bez ijednog nastupa…

Čikar, još jedan Ličanin, fajta se, kao i Debeli, također osam sezona, ali dok je shvatio da mu je stalo, pao je od druge do četvrte. Onda je tamo bio četiri sezone i tko zna koliko bi još da mu se nije posrećilo jer četvorica iz treće nisu nijednom nastupili pa je kao četvrti džabalebaroš prošao u treću. A zna se, kad uđeš u treću, prva je iza ugla! Doduše, nije trenirao godinu dana, a s obzirom na Razumove eskapade i Bilderbergovih 90 kila, s prošlogodišnjom formom gazio bi se s njima za prvu. No, uvijek ima druga godina, ne?

I za kraj - Štumsi! Jedan od devetorice s prvoligaškom medaljom, drugi na MK V, dvaput četvrti. 46 nastupa. Jedan od osmorice na svim kombama. Prvi put se pojavio u trećem kolu MK I. Bliznec-Pilana-Grafičar. Pratio me do Majke Božje od puta i kad se kretalo uzbrdo prema Leusteku, samo je priupitao kud sad, a kad sam ga uputio, odletio je k'o šprih po onoj žešćoj vertikali. Još jedan od fenomena! Šest godina u prvoj. Onda mu je dopizdilo pa je s jednim nastupom ispao. Sljedeće je godine ostao u najjačoj drugoj isto s jednim nastupom. I tako je sad tri godine u drugoj. Zanimljivo je da Juvica ima 46 nastupa i u MK i na JGL, a apsolutnih MK postolja ima devet: četiri treća, tri druga i dva prva mjesta...

Prognoza? Osim ove četvorice, iz prve su ispali Suhi, Sever i Lino, a iz treće upali Bodić, Rogić i Curi. Pod pretpostavkom da Lino neće dolaziti, ostaju devetorica, a sve ovisi koliko će tko biti nabrijan. Kad bi svi bili in do daske, realno bi teško opstali Debeli i Vukelić, ali kako tome nikad nije tako, opstanak bi opet mogao biti izvjestan, no, nadam se da će borba za prvu barem biti opaka. Jerbo, ako se spreme Štumsi, Suhi, Sever, Bodić, Rogić, Curi i Čikar, mogla bi to biti najzanimljivija liga ikad…
 
Trebaš se ulogirati ili registriratida bi sudjelovao u raspravi.

Komentari (24)
 • www.youtube.com/watch?v=Hr8aB2O__cI
  a di? ode na maraton u ferraru (hr, prije 2 god., 1 mj.)
 • Evo tu, naslovnica je bukirana

  SLJEME 1M / 53KM, 2800+
  12.3.2016.
  POLAZAK: 8:00, Podsused - dvorana Sutnjska vrela, kratki brifing 10 min prije polaska...
  STAZA: 1M - obavezno pogledajte na karti Sljemena koja je putanja staze.
  Obavezna oprema: mobitel, astro folija, lampa...
  Preporuka: SMAND Medo i Medo istok, kapa, rukavice...
  Limit: 11h (do 19:00h)
  Upad: 20kn
  Prevoz stvari Podsused - Vugrovec: da
  Dolazak na start i odlazak sa cilja: u vlastitom aranžmanu.
  Prijave: uprigelender@gmail.com - ime+mobitel do 10.3.

  Kontrolne točke

  1. PD Kameni Svati
  2. Dom Glavica - fotka1
  3. Ponikve
  4. Slap Sopot - fotka2
  5. Dom Risnjak
  6. Grafičar
  7. Kraljičin zdenac - fotka3 - limit 13:00h (25km)
  8. Tomislavov dom
  9. Gelender - fotka4
  10. Runolist
  11. Puntjarka
  12. Srnec / Horvatove stube - fotka5
  13. Hunjka - limit 15:30h (36km)
  14. Gorščica
  15. Dom Lipa

  CILJ: PD Vugrovec do 19 i 00h

  Na stazi ima 5 foto kutka kao dokaz prolaska i dva limita za lakši prolazak staze.
  Ako bude loša prognoza ide se vikend iza: 19.3. (p.o.s., prije 2 god., 1 mj.)
 • ej dinosauri, jel bilo kad trke uz/po tramvajskoj liniji 15 od mihaljevca do njenog kraja? ako je, di su reze? ako nije, dadek bu moro otvorit novu rubriku under trka. (iilili, prije 2 god., 1 mj.)
 • Later, dude! Ili kak bi rekla Bo: "Se piše!" (batica, prije 2 god., 1 mj.)
 • Ajmo Bata, cure, prva liga, ovo ono. Treba stavit najavu za 1M (Curi, prije 2 god., 1 mj.)
 • Možda ti ovo pomogne!
  www.ponudadana.hr/Magnetska-rezonancija-jednog-segmenta-kraljeznice-uz-nalaze-isti-dan-za-799kn-21736_1?gclid=CKPDw8m8jcsCFYvnwgodiI8EuQ (stumsi, prije 2 god., 1 mj.)
 • Trebam magnetnu resonanciju koljena. Netko zna gdje u ZG se može brzo i povoljno to riješiti? (Andraz, prije 2 god., 1 mj.)
 • Bumo vidli Batko ko ispada a tko ostaje. Dragi drugovi, nakon najdosadnije mk u povijesti, lansiram vam odjeb do decembra kad se vidimo negdje u blatu. Uzivajte, odo na bociklo ko sav normalan svijet.... (debeli, prije 2 god., 2 mj.)
 • A di je Nikola? (p.o.s., prije 2 god., 2 mj.)
 • Ma cementnem ti ga devet puta iza uha... (stumsi, prije 2 god., 2 mj.)
 • Prijevod: JUVICA - ODJEBENZI U SKOKOVIMA NA DEVETU (batica, prije 2 god., 2 mj.)
 • @Batica:Naslov ti nema nikakvog smisla...
  "SEGUNDA - CEMENTERIO DE COMBINACION OSCURO IX" za nas neuke,translate please (stumsi, prije 2 god., 2 mj.)
 • Za 1M do danas:
  Jelena Brezak
  Marjana Bačelić
  Zoran Košćak
  Jan Bičanić
  Maja Marukić
  Aleksandar Ortynski
  Vedran Sabljić
  Juraj Štumberger
  Iris Bostjančić
  Vanja Šomođi
  Mladen Skeja
  Nino Vinković (p.o.s., prije 2 god., 2 mj.)
 • A Dron roka sve u šešnaest
  www.youtube.com/watch?v=Nqlhyx97fu8 (stumsi, prije 2 god., 2 mj.)
 • Pošto dotepenec Čikar zna ostavit komentar samo kad treba utopit neku sumnjivu robu, moram umjesto njega objavit demanti. Veli frajer da nije Li Čan neg da je Pur Ger! Kae onda Gračan? Ako je Čan Ger, kae onda Gra? (batica, prije 2 god., 2 mj.)
 • Batko, baci oko na pouku pa buš dobil "Pravo stanje" efikasnog efekta;)
  Samo da je srat... (stumsi, prije 2 god., 2 mj.)
 • Misli EFEKTIVNOM metodom za zdristavanje. Tom metodom se zdristavanje radi EFEKTNO, a neki bi čak rekli i EFIKASNO. (Curi, prije 2 god., 2 mj.)
 • Misliš EFEKTIVNOM metodom? (batica, prije 2 god., 2 mj.)
 • Misliš EFEKTNOM metodom? (batica, prije 2 god., 2 mj.)
 • @Curi startam dan tvojom efektivnom metodom, nakon pročitane "SAGE" sam se (kak bi Roki rekel...) dobro zdristal
  Pouka: BATA SAGA - OTVARA STRAGA (stumsi, prije 2 god., 2 mj.)
 • Debeli, to je vrlo izgledno, ali tebe tad tam više ne bu... (batica, prije 2 god., 2 mj.)
 • Dragi autore, dobro nam dosao u drugu ligu 2018-te (debeli, prije 2 god., 2 mj.)
 • Još dva nastavka (p.o.s., prije 2 god., 2 mj.)
 • Kavica, Batica, šekret. Kakav početak dana! (Curi, prije 2 god., 2 mj.)
 • SEGUNDA - CEMENTERIO DE COMBINACION OSCURO IX (batica, prije 2 god., 2 mj.)