Sljeme toranj
u.p.r.i gelender predstavlja
Zapamti me Registracija
MK VIII - SRATISTIKA DRUGE KOMBE
Četvrtak, 05 Veljača 2015
Bata

Iza nas je, zbog ekstremnijih vremenskih prilika, jedna od, ako ne i najbrutalnija Kom(b)a ikada i zato skidam kurtonku za svih četrdeset i četvero Kombinatoraca te srijede, 4. veljače 2015. godine, to je trebalo izgurati, pogotovo zato jer se Gazda potrudio da najbrutalnije kolo bude baš ono kombinacijsko…

Iako su neki nezadovoljni količinom asfalta, opet je bilo više varijanata puta do cilja. Dok su se svi, više-manje, spuštali isto, od Plave su neki krenuli direktno gore, a drugi uz potok pa tek onda prema stazi 52. Neki su, poput Brke, Curija i Polje, još više cestarili, a neki manje, poput Rogića, koji je eksplotirao Omladinsku stazu.

Gračan je pobijedio pet put i jope s velikom razlikom (prošlo 3:33, sad 3:29) i izgleda da ćemo nakon pet godina imati šesterostrukog pobjednika u jednoj sezoni. Naime, na MK I Markica je pobijedio sedam puta, što je rekord (jedno jutarnje kolo je propustio jer je zaspao), a na MK II i MK III po šest puta. No, to još nije sve: Dran Čan je prvi nakon sedam godina koji je uhvatio obje duple, kombinacijske pobjede u jednoj sezoni i prvi koji ima 2/2 jer je prve sezone Markica imao 2/3. Ali ni to nije sve - koliko se navedeno rijetko događa dokazuje činjenica da su samo tri čovjeka pobijedila oba puta unutar dvanaest sati - Markica četiri puta, Čangra dvaput i Rogić jedanput!!!

Kod cura ujutro je zmagala Miki Kolčeva (treća pobjeda), a navečer Mateja (prva pobjeda!)…

Nakon što su Šo-Kre i (ne)Razumovski usrali motku i ne pojavili se na večernjem kolu, ostala je velika brojka od 30 hrabrih muževa i još 4 hrabrije djeve sa svih sedam nastupa, što je prilično nevjerojatno zbog toga jer je najposjećenija MK V imala „samo“ 29 ljudi koji su bili na svim kolima…

Letz i Eddie ujutro su ubilježili 50. nastup na Mrak kombi!, a Suhi i Žana 45. Nadi je ujutro bio 40. nastup, a Kovi i Lini navečer. Šiki, Chappy i Chicar ujutro su kombinirali 35. put, dok je Severu i Jeki navečer bio 30. nastup. Brko ujutro, a Bodiček navečer uhvatili su 25. mrak. Šime je ujutro mračnjario 20. put, a Kristina 15., dok su Curi, Murgić i Vuk 15. nastup uhvatili navečer. Kostelić ujutro, a Matijašić navečer upisali su 10. nastup.

Prvi put ove sezone pojavila se srebrna od prošle godine - Ivana J. (to znači da su pripreme za svadbu finalizirane), kao i Lucija Novaković, Kristijan Kljaić, Lovrić, Dario Rocco te Turk, koji je time istaknuo kandidaturu za ostanak u trećoj ligi. Prvi puta uopće na Mrak kombi bili su Elza, Sandra Brumen, Tajana Valentić, Damir Mikoč s Bobijem, Velimir Doležal i Sylvain Tanguy.

Prije zadnjeg kola mnoge su stvari jasne, ali za razliku od dosadašnjih godina, zbog novog (dvostrukog) kriterija bodovanja (plasman + vrijeme), malo tko si može piuštiti da ne dođe na zadnje kolo. Mnoge stvari, ali ne sve!

U petoj ligi, prva četvorica su sigurni, a Beny je žrtvovao jedno jutro i iznenađujuće prešao Gveru pa njih dvojica u zadnjem kolu odlučuju o petom četvrtoligašu MK IX. U četvrtoj i ženskoj je sve jasno, dok u trećoj ostaje pitanje hoće li u ligi ostati Andraž ili Turk. Druga je postala opako zanimljiva, ne zbog prepucavanja Debelog i Debildera, nego zato što se Server konačno uozbiljio, no, Suhi se neće predati bez borbe. Iako je razlika jako mala, ako Eddie, Dadek i Štumsi budu među tri, Serveru možda neće biti dovoljna minimalna pobjeda, već će trebati i veću vremensku razliku, štres, štres… A šta je Mrak komba i šta su dva kombinacijska kola najbolje se pokazalo u prvoj ligi: ne u pogledu medalja, tu je sve jasno, Chappy će postati četvrti pobjednik, Letz uzeti prvu medalju, no, Marović koji je rasturio četvrto i peto kolo, čime je ulovio naizgled nedostižno četvrto mjesto, užasno je podbacio na oba kombinacijska kola i našao se na osmom mjestu s velika četiri boda zaostatka za T.J.-em i skoro pet za Sabljom i Linom, no, ako rasturi zadnje kolo, sve je moguće.

Nadam se da se vidimo sljedeću srijedu, 11.2., brana Lagvić…

Zahvaljujem(o) Mony i Boženi na fotkama i rezultatima te Dranu Čanu za prvu pomoć!

 
Trebaš se ulogirati ili registriratida bi sudjelovao u raspravi.

Komentari (43)
 • He,he,he...Konjino, pogledaj si moj post od prije prije 22 h, još uvijek ti nije jasno zašto sam napisal Brijestovac? Mrš na radno mesto
  www.youtube.com/watch?v=cyL6p6NjF3I (stumsi, prije 3 god.)
 • Debeli,
  pokondirena tikva : to je umišljena osoba malograđanskoga načina života i shvaćanja, skorojević, a pokondiriti se znači pretvarati se da si nešto što nisi, svakako nešto bolje od onoga od čega si počeo, ukratko – to je neuspjelo nastojanje da prost čovjek postane gospodin. Ima naš narod na lageru mnogo vrlo duhovitih usporedbi za raznorazne situacije, ljude i pojave, pa tako i za ovakve skorojeviće: noga lička, cipela bečka. Nažalost, uvijek negdje puca po šavovima (baš kad najmanje treba).Očito ih ne resi ni neka pamet kad se tako ponašaju, pa im tikva kao sinonim za šuplju glavu izvrsno pristaje. A dopuna pokondirena govori još više. (t.j., prije 3 god.)
 • Na štumbergerovskom je definitivno vrIJeba (batica, prije 3 god.)
 • batica napisao:
  E, a kae to BrIJestovac?

  Štumsi, pazi se, Batica - jezični interceptor vreba! Da ne kažem, vrijeba (terz, prije 3 god.)
 • ak je do ugostitelja kreše onda pemo direkt sa cera do njega, brzim korakom (p.o.s., prije 3 god.)
 • Mitski Cer traži žrtvu! (debeli, prije 3 god.)
 • pobeglo mi je malo //65min=105min// (dadek73, prije 3 god.)
 • u pon. orginalna staza je pređena za 125min - 15% lakši tempo , znači vrijeme pobjednika bi bilo oko 65min , kaj se tiče vjetra: pa nebudete kampirali na Brestovcu a tak ionak gore uvijek puše neki vjetar , a sad se preplašili i zapuha , kaj se ne sječate prije dvije sezone penjanja od Mrzljaka na Puntjarku. Ispada ove godine da mi je teže pobječi sa posla na MK nego prebežati stazu can you dig it ??? (dadek73, prije 3 god.)
 • Chicar dobro zbori, staviš na antenu kod Crvenog Križa i cilj u Grafičaru. Krešo nas uvjek lepo ugosti, a bliži nam je povratak do auta... (Gvero, prije 3 god.)
 • Ako TJ ispadne zbog promjene trase zadnjeg kola ili nekih muljanja za zelenim stolom (uključujući prologe), pokondirene tikve će Vas tužiti u Strazbur, a ovom Kikiju ćemo zabraniti da kroz Dubravu ide na poso. Kod Europatrejda ćeš skretati lijevo na zaobilaznicu do Kvatrića. Majkuvamlopofsku. (debeli, prije 3 god.)
 • No comment... (stumsi, prije 3 god.)
 • Pa kaj brijete pa to se sve obiđe po cesti, od brane van na cestu do K. zdenca i onda malo u šumu do Brestovca pa natrag dole na cestu i po cesti lagano Sv. Jakob i onda Graf. (Anonimac, prije 3 god.)
 • A zakaj nebi izbacili samo Jakob i stavili recimo Dom sindikata ili Crveni Kriz. (Chicar, prije 3 god.)
 • kaj si mu reko da dojdemo oko ponoći (p.o.s., prije 3 god.)
 • Daj nek neko onda javi Kreši u Graf, ja sam mu reko da dolazimo 11.2. (batica, prije 3 god.)
 • Batica, fafaj
  Btw, kaj si ti Skandinavac pa da upotrebljaš grafeme, SIKTER (stumsi, prije 3 god.)
 • Prognoza za sridu: prognoza.hr/tri_karta.php?id=tri&param=Zagrebacka&code=Puntijarka - no vjetra!

  Komba bude finishirala sa Cera prek Brijestovca u Medi! (p.o.s., prije 3 god.)
 • E, a kae to BrIJestovac? (batica, prije 3 god.)
 • Lojstek od Hpd-ke pa prema Medi je u još većem (da ne velim čemu...), zapusi snijega su možda čak i veći nego na Brijestovcu a ukoliko puše vjetar (kak je nama u subotu...), postoji vjerojatnost da se drvo sruši i poklopi te, s obzirom da je šumarija razvalila šumu i preostala su pojedina isturena stabla koja pucketaju pod naletima vjetra! Ukoliko se najdeš zaglavljen u snijegu i dogodi se (vidi tekst iznad...), pomoli se za MiruSvijeTu
  Možda zvuči kao zahebancija no meni u subotu definitivno NIJE (stumsi, prije 3 god.)
 • ak je vama do jaja... onda nema druge, nego da me netko nosi (n10, prije 3 god.)
 • Ja bio sa turnim smučkama, skoro 2 i pol sata od parkinga, uključeno i samoizvlacenje iz snijega kod brestovca di mi skliznula skija i upal sam u snijeg do struka...ni bilo lako.

  Da, ta shema do mede igra i znaš kak veli gss: nemojte u šumu solo - dakle, držimo se zajedno u srijedu (p.o.s., prije 3 god.)
 • Ja sam isto bio na Ceru u subotu, ono kaj je gore je brutalno, već sam se vidio u nekom članku crne kronike.
  Ko je krpljario do gore? (debeli, prije 3 god.)
 • Brana - Cer - Zlatni Medo zvuči bolje. (Lino, prije 3 god.)
 • Ak nastavi padat ko sad bumo malo rezali stazu, cer bu ostal...i ja sam v subotu bil gore i vjetar je deral ko na everestu, a brestovac je fakat snijeg do jaja (p.o.s., prije 3 god.)
 • Bude vam u srijedu "Sljeme Ski Mountaineering Championship"!
  Bili u subotu vjutro Roki i ja do vrha prek Cera i Brestovca, sneg doslovce do jaja i trebalo nam skoro 2 i pol čuke od Lagvića do zadnje stanice žičare.
  Na Ceru vjetar puše da se zalediš u mestu, ak sneg nastavi padat ima da završna komba bude za prste polizat. (stumsi, prije 3 god.)
 • To,to...Sošice - Ječmište - Gera - Sošice, prijave od sad (p.o.s., prije 3 god.)
 • Žumberak Ski Mountaineering Championship?
  @Chicar
  Daj prava na dokument (Curi, prije 3 god.)
 • Dela ko turnosmučarsku tekmu na sljemenu ili žumberku? (p.o.s., prije 3 god.)
 • @Curi: goo.gl/ZHTd6r (Chicar, prije 3 god.)
 • @ Vuk - ako pobjedim najebo si
  Možda i ja pokvarim statistiku, sjebo sam lijevi list, ovaj vikend morao ostati doma (Gvero, prije 3 god.)
 • najbrutalnije kolo je bilo na minus 19. Od lagve-puntijarke-snjezne k. Snijega do kukova. (jeans jazz, prije 3 god.)
 • Mene ne bu u srijedu pa bu statistika malo lošija, nisam u Zagrebu.

  Sreća pa samo nekim čudom mogu ne proći dalje. Gračan ovaj put može mirno spavati. (Vuk, prije 3 god.)
 • Upravo tako.I da sam htio stati ne bi uspio do PP.Kosina i kinetička čine čuda...A sad laganini kukičanje uz špek-fileke.... (Rogić, prije 3 god.)
 • Ne, znam...vidio sam ga kako dupetom nekoliko puta mete stazu do pp (SeRver, prije 3 god.)
 • zglob natekao kao bundeva , cipelario je nekog tipa kod pp kaj je htio cvikati prije reda (dadek73, prije 3 god.)
 • A kaj mu je? (Curi, prije 3 god.)
 • Curi , nemaš beda za drugo , Rogić ti je out sa staze do daljnjeg (dadek73, prije 3 god.)
 • Nije u temi ali da napomenem, na Stravi sam napravio klub UPRI Gelender pa ko hoce nek se prikljuci. (Komarac, prije 3 god.)
 • Dadoooooo????? (SeRver, prije 3 god.)
 • Meni taman za WC
  Nego, odlično kolo. Kao što rekoh gore na cilju, Sljeme i Brko su me sažvakali i ispljunuli tam gore na kraljicu. Bodić je ipak preživio Plavu pećinu, al ne zato kaj mi je pobegel (ne uopće ), nego zato kaj mi je posudil rukavice prije starta pa sam se smiloval. Al zato me Chicar nabio za tisuću minuta i zato mu poručujem:
  Chicar, organiziral sam ti misu zadušnicu na Jakobovoj kapelici. I tebi i onom Rogiću s kojim se sad moram pofajtat za drugo mjesto u 4. ligi. Bodiću, ti si miran ovo kolo! Evo, ne smijem pretjerivat s komentarima da me gazda ne bi špotal (Curi, prije 3 god.)
 • Sratistika mi je za doručak, tnx Batko (stumsi, prije 3 god.)
 • www.mapmyrun.com/workout/865936707 (dadek73, prije 3 god.)
 • ..evo sad sam tek pogledao analizu koliko je brza bila staza..
  prva 2km jurili smo na nekim djelovima i brže od 3:00 min/km a tek ona bob staza varijanta do Snopljaka , neponovljivo , kod Plave pečine tek iznenađenje , došlo nas je 6 u isto vrijeme , Šime se bacao negdje po žbunju , ČanGra je malo lunjao a Chappy i Šiki u Rambo stilu sa hrpta premo 55 direktno ulet u PP , a Stumsi me je totalno obradovao na cvikalici , , ako Rogić pošalje i svoju sliku udete vidli koliko je bila i opasna Omladinka jer je i on završio na traumi sa nogom , jbg - brz oporavak ozljeđenima (dadek73, prije 3 god.)
 • MK VIII - SRATISTIKA DRUGE KOMBE (batica, prije 3 god.)