Sljeme toranj
u.p.r.i gelender predstavlja
Zapamti me Registracija
MK VIII - 4. KOLO - AFTER
Petak, 23 Siječanj 2015

Evo nas na polovici osme Mrak kombe, vrijeme leti, stres je blizu vrhunca. Uglavnom, na kraju svakog odlomka ovog tekstića zamislite da stoji „tek smo na polovici“ ili „mrtvi se na kraju broje“ ili Shehu…

Elem, Cohijevo kolo s pokojom varijantom, dosta slično Gverinom 3. kolu MK V (Talani-Zavurt-Nogošin breg-Osrenka-Grafičar). Tad je bilo 68 ljudi, sad 67. I u prošlom kolu nas bješe takođe 68. Od 43 kombinatorca koji su imali sva tri kola, ostalo je njih još 39 s četiri, a otpali su Žana, Božena, Dadek i Stan.

Prvi ovosezonski nastup ubilježili su stari mračnjaci Maja, Chap, Špoki i Pandža, drugi put u životu pojavio se Elka (prvi put nastupio prije tri godine), a prvi put uopće Marjana (MNE), koja u kompi sa Zlatkom nije pronašla Zavurt pa su odustali. No, Marjana je uporna i to je neće pokolebati, ali Zlatko je ovim kiksom izgubio šansu za peto mjesto u petoj ligi, osim ako netko od njegovih konkurenata opako omane…

Kad sam već totalno L(oš), S(tar) i D(ebeo), da se barem pohvalim da sam jubilarac sa 60 od 60! Šo-kre i Cohi su na 35, a Pandža, Mikša i Juhaz na 10.

Šta reći o utrci? Mi loši možemo se naslađivati činjenicom da su se Šime i Gračan, pobjednici prva tri kola, opako pogubili i priznajem da je bilo zabavno gledati Veksa kako traži Zavurt i prelazi nas na devetki, a poslije na donjem makadamu. Šime se, pak, tol'ko izgubio da nas nigdje nije ni prešao :D Sve to omogućilo je Chappyju petu zmagu, čime se izjednačio s Rogićem na trećem mjestu među zmagovalcima. I kod cura imamo izjednačenje (deuce, egalite, ravno, iguales, einstand…) – Jeka se ovom pobjedom izjednačila s Ješkom na prvom mjestu s 12 pobjeda. Šikiju je ovo bilo trinaesto postolje (peto drugo mjesto), a najveće iznenađenje bio je Bodiček sa svojim prvim postoljem! Kaj si pričao da te prestanem hvalit, evo ti sad, rasturaš, ne možeš pobjeć od toga… Pauli je ovo 23. postolje, a Mirji osmo.

A sad nešto statističkih bisera koji se pojave kad se dogodi nešto što se duuuuugo ili nikad nije dogodilo: zadnji put su dvojica prvoplasiranih iz prve lige bili Štumsi i Rajković, pazite!, u 8. kolu MK III, 10.2.2010. godine!!! Ali, ima nešto što se nikad nije dogodilo! Ili ipak je? Dogodilo se, ali se Vođa prošle sezone nije prijavljivao na večernjim kolima pa se statistički nije dogodilo, a to je sudjelovanje svih deset prvoligaša na večernjem kolu. Prošle godine svih je deset bilo na prvom i sedmom kolu, ali to su bila jutarnja. Bilo ih je deset u prvom kolu MK II, ali je to isto bilo jutarnje kolo i tad je bilo 11 prvoligaša. Zadnje (i jedino osim ovog četvrtog kola MK VIII) večernje kolo kad je nastupilo deset prvoligaša zbilo se prije točno šest godina, isto 21.1., ali 2009. godine, u četvrtom kolu MK II! No, budući da je tad bilo 11 prvoligaša, ipak je ovo jedino večernje kolo otkad postoje lige (zadnjih sedam godina) da je prijavljeno i registrirano svih deset prvoligaša.

A kad smo već kod Chappyja i kad smo već nakon prvog kola zaboravili pisati o kontroverzama, ajmo malo o tome, umjesto da opet drvimo po ligama, ionako smo tek na pola, pogledajte si tablice, ono, ne? Mnogi su pitali kae to bilo sa Šikijem i Letzom u prvom kolu… Mislim, da znam napisao bih, ali sorry kaj sam došao jedno pol sata iza njih. Paaaa, dečki, kae to bilo? Niste mogli odlučiti tko je došao prije? Jeste još u svađi? Mir mir mir niko nije kriv? Dajte si pinkije i sve ok! Takva mrtva trka? Ono, svaka čast! Kad ja u zadnjih dvjesto metara iza sebe vidim nekog iz svoje lige, uredno ga pustim naprijed, pa ne bum se valjda ubijao nasmrt zbog par bodova, ne? Slobodno nam u komentarima „prepričajte“ tu kontroverzu… A ovo s Chappyjem? Eeeeee, bilo je to prije tri godine, peto kolo MK V, staza Lagvić-Brebak-raspelo (križanje staza 52 i 52a)-Sv. Jakob-Grafičar), kad se, slično kao sa Šikijem i Letzom, u ovom slučaju nije znalo tko je pobjednik jer je Lino, ako se dobro sjećam, shvatio da je cilj na vrhu onih stepenica nekoliko metara od samog doma, a Chappy da je cilj na samom ulazu. Pobjeda je u statistici na kraju ipak pripisana Chappyju.

I tak… Vidimo se na Gradečaku, po meni, najnepristupačnijem vrhu Mrak kombe do sada, tam, brate, niko ne ide, bumo se grbili...
 
Trebaš se ulogirati ili registriratida bi sudjelovao u raspravi.

Komentari (21)
 • pa te čavlerice ne vrede dvesto kuna! to su one kineske spidke (p.o.s., prije 3 god., 2 mj.)
 • A kaj buš drugo delal za 20 godina ?? (Curi, prije 3 god., 2 mj.)
 • Kaj ti, Ricu, fakat misliš da bu neko od nas za 20 godina nastupao na Mrak kombi? (batica, prije 3 god., 2 mj.)
 • Ma bolje da se čavlerice nikad ne prodaju. Zamisli kad Chicar za 20 godina ispali pred MK 28 ovu neizlizanu foru kak prodaje čavlerice! Pa to će bit neprocjenjivo (Curi, prije 3 god., 2 mj.)
 • A da svaki u ovu srijedu da 5kn pa da skupimo za te čavlerice i kupimo? Tak da više ne moramo gledat ovaj besplatni oglas tu u komentarima?
  Vidim da je utvrđena ciljna točka, al di se ustvati u srijedu nalazimo u Markuševcu tj. otkud krećemo? (toni m, prije 3 god., 2 mj.)
 • Ja sam brijem na brani popusio dokoljenke iz lidla, original. Ne zelim vam objasnjavati sto sam radio u trenutku dok sam ih skidao, niti koja je bila Stumsijeva nezavidna uloga u tom trenutku. Ako slucajno dokoljenke nisu ostale u Stumsiju, postenom nalazniku placam konjak. (debeli, prije 3 god., 2 mj.)
 • Buff sam se sjetio ponijeti, ali mi očito spala narukvica kod presvlačenja. Ako ju je netko slučajno našao, bio bi veseo da je dobijem natrag. Radi se o varijanti iz gumica, crno bijela, nije materijalno nešto vrijedna al je sentimentalno jer mi kći napravila... (Pari, prije 3 god., 2 mj.)
 • Nikak da napisem...
  Uglavnom, ostal je na Risnjaku proslu srijedu jedan super baf. Ak nekome slucajno nedostaje tak neka naprava, neka mi se javi.
  Normalo ak hoce netko kupiti za male pare tenke Salomon, Spikecross super cavlerice velicine 44 2/3, moze mi se takodjer obratiti. Mogle bi biti jako korisne za iduca dva kola. (Chicar, prije 3 god., 2 mj.)
 • nemože u dvoje (Razumovski, prije 3 god., 2 mj.)
 • Može i sik sak suk (Curi, prije 3 god., 2 mj.)
 • Ili šijavicu... (batica, prije 3 god., 2 mj.)
 • Bolje par-nepar (Curi, prije 3 god., 2 mj.)
 • E, a kaj ak Šiki i Chappy istovremeno dotaknu stol ispod nadstrešnice? onda pripetavanje do Snježne i natrag (batica, prije 3 god., 2 mj.)
 • Šta nije već Jazz isfurao taj look? (MC, prije 3 god., 2 mj.)
 • Borat look (ukljucujuc brcine), time da se prenosi na vodeceg (SeRver, prije 3 god., 2 mj.)
 • Malo sam razmišljao kak bi bilo dobro označit vodećeg u ligi s nekim odjevnim predmetom, onak ko u biciklizmu ili skijanju. Moj prijedlog je da na tajce stave ovak nekaj
  www.boredpanda.com/crochet-shorts-schuyler-ellers-lord-von-schmitt/
  Severu možemo neki poseban uzorak stavit ak je potrebno... (Curi, prije 3 god., 2 mj.)
 • Nek bude i neka rakijica na stolu (Curi, prije 3 god., 2 mj.)
 • evo, već od sljedećeg kola - cilj je onaj stol, ispod nadstrešnice, točno ispred ulaznih vrata puntje! tak da ne bu opet arbitraže (p.o.s., prije 3 god., 2 mj.)
 • imao sam čast biti blizu oba "incidenta" , kad sam daleke 2012 dotrčavao do Grafa , Andraž je več krenuo u suprotnom smjeru sa Linom pod rukom i primjenjivao neki orijentacijski ritual smirivanja strasti i napetosti koji razumije samo njihova sorta , Chappy je navodno samo preletio preko Line i stepenica i bacio se u cilj , a tak je bilo i sa Šikijem , ja sam stajao točno na imaginarnoj crti 1,25m od klupe ispred doma sa domarom kada je dvojac doletio iz mraka paralelno u korak , Šiki je tada napravio onaj betmenovski zadnji skok i napravio još jedan korak i dotaknuo klupu sa rukom , lagano pogledao prema nama naginjuči glavu u desnu stranu i pitao nježnim glasom : TKO JE OD NAS DOŠAO PRIJE ...da rezimiram , mislim da bi u buduče trebalo točno odrediti ciljni detalj jer ovo je sve više u egalu na cilju... (dadek73, prije 3 god., 2 mj.)
 • Severa u prvu ligu! (p.o.s., prije 3 god., 3 mj.)
 • Aktivnost u komentarima govori o silnom interesu za MK.
  Svi smo mi Dubravko Sever!!! (debeli, prije 3 god., 3 mj.)
 • MK VIII - 4. KOLO - AFTER (batica, prije 3 god., 3 mj.)